krakowianka.fr Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='iwoniam']Od kilku dni Bartuś GRZEJE KOSTECZKI w nowym domu !! Od wczoraj moja kochana Colia jest w nowym domu.. strasznie płakała jak odjeżdżałam... i mnie się serce krajało.. Borni chodzi i jej szuka.. ech... ze ktoś nie zechciałby ich obojga... Kundzia dziś rano, dzięki opiece Kejsi i pomocy w transporcie dojechała o swojego nowego domu. Na razie wszystko jest w porządku i OBY TAK POZOSTAŁO ! i TAKŻE dziś... do adopcji pojechała Bajka z Harbutowic, Oj, oby codziennie było tak dobrze, jak teraz. Wizyta przed-adopcyjna u misków też pozytywna ! Oby, oby tak dalej !!! mam nadzieje, ze adoptowane psiaki maja sie dobrze.... Quote
iwoniam Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 zapraszam do nas na bazarki - prośba choć o podrzucanie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241795-BARARzysko-jest-tu-wszystko-)-Troch%C4%99-cud%C3%B3w-Na-pokrycie-u-iwoniam-d%C5%82ug%C3%B3w-Do-16-Maja?p=20839583#post20839583 i na poparzonę Harfe: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242023-Poparzenia-si%C4%99-goj%C4%85-ale-leczenie-poch%C5%82on%C4%99%C5%82o-sporo-Na-Harf%C4%99-z-Harbutowic-do-18-maja/page2 dzięki, Iwonia Quote
iwoniam Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 mają się bardzo dobrze dziękujemy za zainteresowanie. krakowianka.fr napisał(a):mam nadzieje, ze adoptowane psiaki maja sie dobrze.... Quote
iwoniam Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 od jutra będę załączać zdjęcia psów z Woli Batorskiej, z Pawiej, z Podłęża, ze Zręczyc poza tym z hoteliku, gdzie pozostały po a.k 3 pieski (było 15) nio i z Harbutowic. wow ale jestem szalona... Quote
iwoniam Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 [..] [quote name='sybisia']18 maja w Superexpresie był artykuł i zdjęcia z aresztowania tej wrednej wywłoki. Boże, co to za kraj gdzie takie potwory po każdej aferze (np.Kłaj) odradzają się jak głowa hydry?!!! Ciekawe, co teraz będzie wypisywał Maksy, skoro jego umiłowana prezeska paradowała w kajdankach w asyście policji na 2 mies. do aresztu (szkoda, że tylko na 2 mies., ale mam nadzieję, że po rozprawie posiedzi dłużej). Staram się panowac' nad emocjami, nie zawsze mi się udaje i w tym przypadku życzę jej wszystkiego najgorszego, żeby się udławiła tą forsą zgarniętą na psiej męce. Dziś jeździliśmy i szukaliśmy kolejnych miejsc "przetrzymań" piesków Mam prośbę: Przenoszę wszystkie informacje na temat psów odebranych, zatrzymanych, zabezpieczonych na wątek "szukamy domów" = psów z Harbutowic, ponieważ tam jest obecnie 50 (do wczoraj 51, bo wczoraj przywiozłam jedną sunię z H do domu) psów podrzuconych przez A.K. w ostatnich tygodniach. Najpierw się wahaliśmy, bo wiedzieliśmy, że ilościom tej pani = ogłoszeniom, karmie, szczepieniom... nie poradzimy, ale teraz, uważam że należy dać temu wyraz i powiedzieć, co jest faktem. 50 piesków przyjechało do Harbutowic w ostatnich tygodniach. Od A.K. Pani Małgosia cała drży z obawy, że tym pieskom coś grozi, że ktoś je zabierze i ona nie będzie wiedziała co się z nimi dzieje. Prawdą jest, że jest teraz bardzo dużo, za dużo psów w Harbutowicach, ale DZIĘKI Małgosi one żyją, a nie leżą martwe na Pawiej czy w Podłężu. Małgosia cały czas, nie tylko ona z resztą, przeżywa tę sytuację, ale.. Mamy tylko nadzieję, że jeśli gdzieś są jeszcze psy, które miały dojechać do Krakowa/Harbutowic, a nie dojechały... Mamy nadzieję, że się one odnajdą całe i zdrowe. Na tym polu działamy dzień i noc. W dwóch miejscach przetrzymań A.K. psy nie miały tak źle. Na szczęście były tam osoby, które zadbały o dobro piesków. W jednym, kolejnym psów jest dużo, pani robi co może, ale będzie jej bardzo potrzebna pomoc, bo psów jest bardzo dużo. Wszyscy z własnej kieszeni za to płacą, my pertraktujemy z gminami, BO TO ONE TEŻ ZAWINIŁY nie kontrolując "swoich" psów i pozwalając na budowę, otwieranie kolejnych, nie kontrolowanych ośrodków. TO JEDNAK NIE JEST TEMATEM NAJISTOTNIEJSZYM. Sunia, którą wczoraj zabrałam (przyjechała do Małgosi w ostatnim transporcie) była prawie rasowa, malutka jamniczka. Była w zaawansowanej ciąży. Dziś jest już po sterylizacji. Ma na imię MIODZIA I JEST CUDOWNA ! Spodziewany się, że takich WPADEK, ze strony a.k. jest więcej. Musimy jak najszybciej wysterylizować wszystkie sunie w Harbutowicach i w Woli Batorskiej. Nie ma co czekać, stawiam, że przynajmniej 50% z nich jest już ciężarna, bo przecież na Pawiej też były, przewiezione do schroniska, ciężarne suczki. Nikt nie wie dokładnie jaką drogę przebyły te psy. FAKTEM jest, że są bezpieczne, otrzymują jedzenie. Teraz trzeba im tylko pomóc - zaszczepić, wysterylizować i wykastrować.. i znaleźć domy. Mam nadzieję, że nam w tym pomożecie, bo Małgosia, także na moją prośbę, zgodziła się przyjąć psy i uratowała im życie. [quote name='Foksia i Dżekuś']Nie wiem Sybisia czy pamiętasz watki(zamknięte ) na których wyzywano mnie i pisano jak ja to kłamię na temat ,Kłaja , Podłeżą czy pani Ani . Wszędzie gdzie sie pojawiłam na wątku był maksy ,marr, dużo wcześniej już w zeszłym roku jak pisałam ,co sie dzieje, beatadz i wszyscy wypisywali jaka to jestem zła ,czepiam sie pani Ani i że przyczyniłam sie do zlikwidowania wspaniałego schroniska w Kłaju. Straszono mnie sądem za zniesławienie , otrzymywałam telefony z pogróżkami. Tak niedawno dostałam maile od osób ,które otrzymywały na swoja skrzynkę list otwarty z komentarzem . Pozwolę sobie wkleić "Serdecznie witam. Przesyłam link do listu otwartego Pani Ani Krawczyk. Zastanawiam się ile jeszcze czasu upłynie zanim urażona duma Magdy Hejdy i nienawiść Beaty Porębskiej minie. Pewnie nigdy. A gdzie w tym wszystkim są zwierzęta? Pozdrawiam ..........................Tutaj było imię i nazwisko osoby wysyłającej ale skasowałam http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/784262,list-otwarty-fundacji-ludzie-zwierzetom-w-potrzebie,id,t.html" I możne gdyby nie te osoby można było by coś wcześniej robić dla tych zwierząt ale niestety pani Ania miała obrońców ,którzy pomagali jej być zawsze krok przed nami. Wszyscy to wiemy, bo czytaliśmy te wątki i opluwanie się wzajemne jadem. Teraz już nie czas na to, W obecnej chwili należy pomóc zwierzętom. Ja także otrzymałam ten list otwarty. Osoba, która mnie go przesłała przeprosiła. Zna powagę sytuacji i chce pomóc zwierzętom. [quote name='salibinka']Wytrzymałości Wam życzę, to wcale przecież może nie być koniec, mogą być kolejne "ośrodki". Potrzebna ewidencja, zbiór tych uratowanych ze zdjęciami - ludzie mogą szukać zaginionych. ...Tak jak Gaborek - ślepaczek z Krężla - z jednej mordowni do drugiej... Bez porządnych papierów adopcyjnych, od Emira, Arki - nigdy się nie odnalazł... jak kamień w wodę pod "troskliwą opieką" pochrzanionej p. A. Nie mogę przestać o nim myśleć i o nich wszystkich... Oby tym razem sąd się popisał... n WĄTKU "SZUKAMY DOMÓW" wszelkie odnośniki do psów zabranych z wszystkich miejsc do psów w Krk schronie i tych zabezpieczonych także. tam będzie wszystko. Zdecydowałam się Tu właśnie zamieścić zdjęcia, bo psów jest ta dużo (w Harbutowicach także), że najłatwiej mi będzie je tam dołączać. Damy radę, bo działamy wspólnie. Quote
iwoniam Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Na Pawiej były: http://www.flickr.com/photos/iwoniad/ Część uratowana, część niestety nie...... ;( Quote
iwoniam Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 http://www.schronisko.krakow.pl/Zdj%C4%99cia_zwierz%C4%85t_odebranych_interwencyjnie_z_ul._Pawiej/ zdjęcia piesków zabranych podczas interwencji. Quote
iwoniam Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 i podczas zabierania z Pawiej: http://www.ktoz.krakow.pl/articles/article/287 Quote
Malgoska Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='iwoniam']Na Pawiej były: http://www.flickr.com/photos/iwoniad/ Część uratowana, część niestety nie...... ;( wstawiłam zdjęcie ale ja go nie widzę, nie wiem jak inni ten pies ma adresatkę na szyi??? Co to jest Wola Zatorska???? Kolejne miejsce przetrzymań tej zdziry????? Quote
Pysia Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Na jednym ze zdjęć widać psa podobnego do nowofundlanda. Jak jest jakiś pies w typie niufowym do adopcji to proszę o namiary, opis i zdjęcia. Postaram mu sie pomóc.... Quote
Ikusia Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [quote name='Malgoska'] wstawiłam zdjęcie ale ja go nie widzę, nie wiem jak inni ten pies ma adresatkę na szyi??? Co to jest Wola Zatorska???? Kolejne miejsce przetrzymań tej zdziry????? I ja nie widzę zdjęcia, ale może potrafię odpowiedzieć. Pieski zabierane przez KTOZ (przynajmniej część, ale raczej wszystkie) miały od razu wieszane na obrożach takie plastikowe breloczki z szybką (jak do kluczy), na których wpisywano imię nadane pieskowi/kotkowi. Jakoś musieli je oznakować, żeby był porządek i żeby skrupulatnie policzyć. Wydaje mi się, że to może widzisz na zdjęciu. Quote
Malgoska Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Ikusia napisał(a):I ja nie widzę zdjęcia, ale może potrafię odpowiedzieć. Pieski zabierane przez KTOZ (przynajmniej część, ale raczej wszystkie) miały od razu wieszane na obrożach takie plastikowe breloczki z szybką (jak do kluczy), na których wpisywano imię nadane pieskowi/kotkowi. Jakoś musieli je oznakować, żeby był porządek i żeby skrupulatnie policzyć. Wydaje mi się, że to może widzisz na zdjęciu. acha................. Quote
krakowianka.fr Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Zrobic im Fb? Moge z albumami zrobic z kazdego miejsca. Quote
krakowianka.fr Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/784262,list-otwarty-fundacji-ludzie-zwierzetom-w-potrzebie,id,t.html?cookie=1 Mysleliscie ze max I Marr beda siedziec cicho....a oni dalej bronia tej wariatki.... Zjedzcie na dol do komentarzy. Chore! Quote
Malgoska Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 [quote name='krakowianka.fr']http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/784262,list-otwarty-fundacji-ludzie-zwierzetom-w-potrzebie,id,t.html?cookie=1 Mysleliscie ze max I Marr beda siedziec cicho....a oni dalej bronia tej wariatki.... Zjedzcie na dol do komentarzy. Chore! za nich też się ktoś powinien zabrać.... Quote
Ikusia Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 (edited) Bardzo proszę, gdyby wpadła komuś w oko taka piękność, jako zaginiona / poszukiwana, to bardzo proszę o kontakt na mnie lub iwoniam. Tymczasowe imię Megi. Ona może być zaginiona / poszukiwana już dawno. Ona jest z Pawiej. Edited May 23, 2013 by Ikusia Quote
Therion Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Haga z pawiej w typie jamnika długowłosego była zabrana z Olkusza. Quote
iwoniam Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Dzięuję Ikusiu za wklejenie Megi Megi była tak słaba, że nie była w stanie utrzymać się na nogach. Teraz u Ikusi rozkwitła, wygląda pięknie ! [quote name='Ikusia']Bardzo proszę, gdyby wpadła komuś w oko taka piękność, jako zaginiona / poszukiwana, to bardzo proszę o kontakt na mnie lub iwoniam. Tymczasowe imię Megi. Ona może być zaginiona / poszukiwana już dawno. Ona jest z Pawiej. [quote name='Therion']Haga z pawiej w typie jamnika długowłosego była zabrana z Olkusza. Tak, rozmawiałam z miśkami i też tak przypuszczałyśmy Quote
salibinka Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 (edited) Zdjęcia Gaborka z mordowni Biedrzyckiej (które udało mi się znaleźć) - adoptowanego przez AK. Nie rozpoznałam go na pokazanych zdjęciach, czekam na te ze Zręczyc i Woli B. Nadziei nie mam, ale jakbyś, Iwonko, skojarzyła cudem, bardzo Cię proszę o kontakt. Pies większy, miał dwie charakterystyczne cechy - był niewidomy i miał niesprawną przednią łapę z widocznym zgrubieniem. Starszy. Mógłby mieć teraz ok. 12 lat (?) Po Kłaju, Ak. upierała się, że pies jest ukryty u rodziny pod Krakowem, nie chciała za nic powiedzieć gdzie i że "do zobaczenia w sądzie, proszę bardzo", bo to jej prywatny pies, którego adoptowała (wydawał do adopcji Emir, nie wiem dokładnie, bo żadnej umowy adopcyjnej nie mają na niego jedynie u emira jest wpis w jakimś zeszycie, gdzie jest nazwisko wolontariuszki, która go zabrała z maciejowic czy Krężla (ona też niewiele wiedziała, była poproszona bodaj przez Arkę o transport + numer tel. Krawczyk). Pewnie dawno nie żyje, ale może jakimś cudem... Edited May 24, 2013 by salibinka Quote
krakowianka.fr Posted May 24, 2013 Author Posted May 24, 2013 Mega jest przepiekna. Tylko by sie do tego puszku przytulac... Quote
Recommended Posts