Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ogłoszenie Alexa - wiem, że się wtryniam w zajęcia innych, ale będę tam codziennie jednego psiaka wysyłać, zawsze to większa szansa na dom: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=595844873777146&set=a.589487851079515.1073741863.165681383460166&type=1&theater

A i dodałam u siebie na Fanpage'u Przytuliska na FB psiaki ( zarówno te z forum, jak i te, których zdjęcia mam u siebie, co ja robiłam) i brakuje mi paru opisów, gdzieś mi chyba uciekły... Pomożecie?
Brakuje mi:
Amelia - opis
Awa - opis
Axel - opis
Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła)
Czester - opis
Gerda - tak jak Balbina
Grom - opis
Myszka - tak jak Balbina
Pchełka - opis
Hulek - opis
Kama - opis
Majkel - opis
Budzik - opis
Dina - opis
Dobosz - opis
Łatek - opis

Posted

Hulek, Kama i Majkel nie idą do ogłoszeń
Majkel ma z 15 lat, cukrzycę itp.
Kama to tez staruszka, sunia po pani Bożence.
Gerdunia nie żyje, umarła 18.02
[*]
a Hulek, podobnie jak Harfa i Hoka to osobiste pieski Małgosi
one nie są do oddania, nawet mnie Małgosia ich nie da więc nie ma co liczyć, że ktoś inny ja przekona ;)

Justynka - zgłoś zgłoś koniecznie,
to niesamowicie kochana, spokojna sunia.

Pozostałe pieski - po kolei będę dołączać jakieś opisy, ale ja naprawdę nie mam tyle czasu, aby pisać - mogę do Ciebie telefonować i Ci o nich opowiadać np jadąc samochodem gdziekolwiek, bo wtedy i tak nie robię nic innego i na zestawie słuchawkowym jestem..

Posted (edited)

Jutro będę wiedziała wieczorem, czy zwolni się w moim DT miejsce. Jak tak, to wziełabym Kundzie na tymczas. Załatwiam samodzielnie ogłoszenia, szukam domku i ludzi do wizyty p/a. Karmię ze swojej kieszeni dobrej jakości papu. Jezeli potrzebny fryzjer psi też załatwiam we własnym zakresie. Odrobaczenia i odpchlenia tez nie są drogie, więc mnie stać. Jedynie co, to gdyby zaszła potrzeba większych wydatków na weta ( bo wiadomo że zawsze coś sie może wykluć tfu tfu!) to nie byłabym w stanie ich pokryć. Chyba że byłyby niedrogie. Tymczasuję psy pojedyńczo, więc jestem w stanie poświęcić się temu jednemu w każdej wolnej chwili. Kundzia spodobała się też z wyglądu i opisu mojemu synowi ( dorosły mieszkajacy u mnie z dziewczyną) i jego Malwinie, czyli w razie braku mojego czasu jest akceptacja młodych ze zajmą sie sunią ( a potrafią ;) ).
Ale jest haczyk... Nie mam prawa jazdy i chorych rodziców, więc nie byłabym w stanie po nią jechać :( Mieszkam w okolicach Będzina.
Ale powtarzam- jutro ma się odbyć wizyta p/a mojego tymczasa i miejsce będzie wolne jeżeli wypadnie pomyślnie.

Edited by Pysia
Posted

iwoniam napisał(a):
Dziękuję za Twój wpis,
jest kilka potencjalnych domków stałych na Kundzię,
mam nadzieję, że się malutkiej poszczęści.

Wiadomo coś? Berek wyjeżdża w czwartek do nowego domu. Miejsce się zwalnia. Mam szukać innej suni czy zajać się tą?

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):
Iwoniu ja też odesłałam chętnych na kudłatego pieska do Ciebie, jak coś to poleć innego :)

Przykro mi z powodu Bryzy, ale niestety takie koleje losu:(

Gratuluje za to nowych domków!!

dzięki, niech dzwonią :), bo Kundzia ma beżową siostrę - klona, a poza nią jest jeszcze inna mała, czarna kudłata "Kundzio-podobna" sunia.
ps. jak usłyszą mój nie-melodyjny głos to się załamią ;)
każdy dziś jak do mnie tel to szybko kończy rozmowę mówiąc, że już mnie nie męczy, bo słyszy to syczenie osoby, która nie może wydusić słowa z gardła.. ;) heh

Pysia napisał(a):
Wiadomo coś? Berek wyjeżdża w czwartek do nowego domu. Miejsce się zwalnia. Mam szukać innej suni czy zajać się tą?

Jutro Kundzia przyjeżdża do Krakowa. Będę telefonować :)

ps. dla wyjaśnienia - przed jakąkolwiek adopcją pieska/kotka z Harbutowic, ja podejmuję decyzję i ja (nowy właściciel) podpisuję umowę Fundacji im. Bożenny Chechlińskiej.
Małgosia ufa mnie w tej kwestii; to są pieski pod opieką fundacji i niezależnie ode mnie, inna umowa nie wchodzi w grę.
Fundacja rozlicza się tak z każdego grosza, jak i z każdej adopcji.

Posted

iwoniam napisał(a):

Jutro Kundzia przyjeżdża do Krakowa. Będę telefonować :)

ps. dla wyjaśnienia - przed jakąkolwiek adopcją pieska/kotka z Harbutowic, ja podejmuję decyzję i ja (nowy właściciel) podpisuję umowę Fundacji im. Bożenny Chechlińskiej.
Małgosia ufa mnie w tej kwestii; to są pieski pod opieką fundacji i niezależnie ode mnie, inna umowa nie wchodzi w grę.
Fundacja rozlicza się tak z każdego grosza, jak i z każdej adopcji.

Panna Marple mogłaby z Harbutowic mi sunie przywieźć. Myślę, ze z Krakowa tym bardziej :) Sama się zadeklarowała.

Posted

Ascha napisał(a):
Ogłoszenie Alexa - wiem, że się wtryniam w zajęcia innych, ale będę tam codziennie jednego psiaka wysyłać, zawsze to większa szansa na dom: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=595844873777146&set=a.589487851079515.1073741863.165681383460166&type=1&theater

A i dodałam u siebie na Fanpage'u Przytuliska na FB psiaki ( zarówno te z forum, jak i te, których zdjęcia mam u siebie, co ja robiłam) i brakuje mi paru opisów, gdzieś mi chyba uciekły... Pomożecie?
Brakuje mi:
Amelia - opis
Awa - opis
Axel - opis
Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła)
Czester - opis
Gerda - tak jak Balbina
Grom - opis
Myszka - tak jak Balbina
Pchełka - opis
Hulek - opis
Kama - opis
Majkel - opis
Budzik - opis
Dina - opis
Dobosz - opis
Łatek - opis

zobaczymy ile mi się uda opisów zrobić zanim się Natalia obudzi
no to start:

Amelia - opis - mała sunia jak "psi policjant". Bardzo czujna, potrafi wszystkich doglądać. Nieduża (5-6 kg), z wyglądu jak jamnik, tylko, że dropiaty,
młodziutka, około roku. co do innych psów - jak typowy jamnik - bywa dokuczliwa, ale nie robi im krzywdy - raczej zaczepia i czasem obrywa..
sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona.

Awa - opis - ma około 3 lata obecnie. Bardzo fajna sunia !
dość żywiołowa, ale bardzo towarzyska. Bieda pomiędzy nogami człowieka, czasem mnie podcina, ale to bbb. dobre, towarzyskie zachowanie.
z innymi psami współgra, dzieciom krzywdy nie robi. Mało szczekliwa. Waga - ok 20 kg,

Axel - opis - to około 5-letni pies. Typ psa jednego właściciela - gdy już go mieć będzie to na pewno każdy przekona się, że jest psem WIERNYM ! i oddanym,
trochę szczeka, ale to ze względu na "tłok" w Harbutowicach. Waga - ok 17-18 kg
Z innymi psami się dogaduje, na noty nie sprawdzony. Nie polecam do małych dzieci, raczej do osób starszych.
kastrowany, szczepiony, odrobaczony i odpchlony.

Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła) - była sterylizowana, szczepiona, odrobaczona, odpchlona. CHARAKTER TYPOWEGO PSA HUSKY.
Ma około 1 roku, może ciut więcej.

Czester - opis - Pies nadający się do domu, gdzie nie ma innych, dominujących psów. Przyjacielski pies, ale na pewno niejednego kopniaka w swoim szczenięcym życiu zaznał, bo boi się podniesionej ręki. Do swojego właściciela/opiekuna bardzo przyjacielski. Waga - ok 15 kg. wiek - 1 rok.

Gerda - tak jak Balbina - Gedunia nie żyje...

Grom - opis - pies około 2-letni, może 2,5 roku. Młody, energiczny. Super dogaduje się i z psami i z suniami.
Obecnie, wraz ze Szczęściarzem mieszkają w budach, więc nie wiem jak by było z jego utrzymywaniem czystości w domu.
Bardzo lubi ludzi. ! Waży około 25-30 kg.

Myszka - tak jak Balbina - Myszka? No cóż... mały grubasek ostatnio - do odchudzenia..
Raczej zrównoważona sunia, grzeczna, przyjacielska. Nie wiem ile dokładnie ma lat, kilka na pewno.

Pchełka - opis - to okolo 7-letnia, bardzo spokojna sunia. Super nadaje się do osoby starszej, jest po zmarłej, starszej pani.
sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. waga - ok 8-9kg, Przyjacielska do wszystkich. psów, ludzi, szczeniąt.

Hulek - opis - to pies Małgosi, nie do adopcji

Kama - opis - jeśli to ma być mała, czarna Kama z boksu Szczęściarza i Gromka to jest fajnym, kontaktowym psiakiem. Bardzo towarzyska, mało szczekliwa.

Majkel - opis - piesek z cukrzycą, 11 lat, pies po pani Bożence, nie do adopcji - trochę już schorowany. Regularnie leczony.

Budzik - opis - ma ok 5-6 miesięcy, taki na ciut krótszych nogach. Chwyta rękę człowieka i prosi o głaskanie (objaw miłości, nie agresji).
waży ok 10-12 kg, żywiołowy - to jeszcze szczenię.
szczepiony, odrobaczony i odpchlony, jeszcze nie kastrowany.

Dina - opis - malutka sunia - waży może 4-5 kg, na razie ciut dzikawa (taka nieufna - nie gryzie itp !!!), ale na rękach bardzo duży z niej pieszczoszek. Taka ciut jamnikowata - będzie malutka.
Ma okło 3-4 miesiące. szczepiona, odrobaczona i odpchlona. za młoda na sterylizację.

Dobosz - opis - to samo, co Dina - jej brat. ON waży ok 5 kg, ma dłuższe nózki, nie jest jamnikowaty.
szczepiony, odrobaczony i odpchlony, jeszcze nie kastrowany.

Łatek - opis - ma około 7 lat, kastrowany, odrobaczony, odpchlony. Miał surowicę, będzie szczepiony przeze mnie na dniach,
OGROMNY PRZYJACIEL KAŻDEGO CZŁOWIEKA. nie zaczepia innych psów, ale jak musi potrafi się obronić.
bardzo fajny psiak ! nie jest wybredny, zje co mu się da.

wow! udało mi się !
to teraz kombinuj z ładnymi tekstami ! ;)
heh