iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Astorek: na pewno powyżej 10 lat - wyrzucony, bo stary?? Astorek (4) by IwoniaD, on Flickr Alex - Ajax - wypiękniał: Axel-Ajax (3) by IwoniaD, on Flickr Axel-Ajax (5) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 szczeniaki: Bambiś - Bambiś (3) by IwoniaD, on Flickr Bambiś (5) by IwoniaD, on Flickr Bingo - Bingo (4) by IwoniaD, on Flickr Bingo (6) by IwoniaD, on Flickr Budrysek - Budzik - Budrysek - Budzik (3) by IwoniaD, on Flickr Budrysek - Budzik (14) by IwoniaD, on Flickr Budrysek - Budzik (18) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Czester: . by IwoniaD, on Flickr . by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Dina - Dina - c. Duszki - cz 3 (2) by IwoniaD, on Flickr Dina - c. Duszki cz 2 (1) by IwoniaD, on Flickr Dina - c. Duszki cz 2 (6) by IwoniaD, on Flickr Dina-szczeniak-c. Duszki (8) by IwoniaD, on Flickr Dina-szczeniak-c. Duszki (13) by IwoniaD, on Flickr Dina-szczeniak-c. Duszki (14) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 i Dobosz - brat Diny Dobosz - s. Duszki by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 suczka, która bardzo pilnie szuka domu: suczka doga niemieckiego (ew mix)- ok 10-letnia, spokojna Dora: Była bardzo zagłodzona, teraz jest już w dobrej kondycji. Grzeczna, spokojna, przyjacielska. Dora (5) by IwoniaD, on Flickr Dora (6) by IwoniaD, on Flickr Dora (8) by IwoniaD, on Flickr Dora (10) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Piękna Greta: (dom zaklepany, czekamy az śnieg puści i jedzie do domku! ) Greta (1) by IwoniaD, on Flickr Greta (5) by IwoniaD, on Flickr witający mnie Gromek - taka mu mina głupia wyszła ;) Gromek (2) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Bianka: IMG_5181 by IwoniaD, on Flickr (imię? zaponiałam :( , chyba ?????? ) IMG_5337 by IwoniaD, on Flickr Irysek: Malutki - 5-6 kg, taka jest jego waga docelowa Młodziutki, max 1 rok Irys (3) by IwoniaD, on Flickr i tanczymy :) Irys (5) by IwoniaD, on Flickr Edited March 24, 2013 by iwoniam Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Kaja (ok 12 lat), nie do adopcji Kaja (2) by IwoniaD, on Flickr Kora: Kora (3) by IwoniaD, on Flickr dla niej bb. pilnie szukam domu - Kundzia ok 1,5 roku, przyjacielska, malutka Kundzia (4) by IwoniaD, on Flickr Kundzia (7) by IwoniaD, on Flickr Łatek: Łatek (6) by IwoniaD, on Flickr Majkel: Majkel2 by IwoniaD, on Flickr Edited March 24, 2013 by iwoniam Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Pchelka: Pchełka (2) by IwoniaD, on Flickr Pixi: Pixi (1) by IwoniaD, on Flickr Pixi (2) by IwoniaD, on Flickr Ramzes: Ringo (2) by IwoniaD, on Flickr Ringo (5) by IwoniaD, on Flickr Quote
iwoniam Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Żabcia: Żabcia (2) by IwoniaD, on Flickr Żużunia: Żużunia (2) by IwoniaD, on Flickr Mama Tuni (19) by IwoniaD, on Flickr Quote
Justyna Lipicka Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 "dożke" zgłoszę do dogów a Kundzie podeślę jednej Pani co do mnie psiała o Perełkę bo podobna:) Quote
Ascha Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ogłoszenie Alexa - wiem, że się wtryniam w zajęcia innych, ale będę tam codziennie jednego psiaka wysyłać, zawsze to większa szansa na dom: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=595844873777146&set=a.589487851079515.1073741863.165681383460166&type=1&theater A i dodałam u siebie na Fanpage'u Przytuliska na FB psiaki ( zarówno te z forum, jak i te, których zdjęcia mam u siebie, co ja robiłam) i brakuje mi paru opisów, gdzieś mi chyba uciekły... Pomożecie? Brakuje mi: Amelia - opis Awa - opis Axel - opis Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła) Czester - opis Gerda - tak jak Balbina Grom - opis Myszka - tak jak Balbina Pchełka - opis Hulek - opis Kama - opis Majkel - opis Budzik - opis Dina - opis Dobosz - opis Łatek - opis Quote
iwoniam Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Hulek, Kama i Majkel nie idą do ogłoszeń Majkel ma z 15 lat, cukrzycę itp. Kama to tez staruszka, sunia po pani Bożence. Gerdunia nie żyje, umarła 18.02 [*] a Hulek, podobnie jak Harfa i Hoka to osobiste pieski Małgosi one nie są do oddania, nawet mnie Małgosia ich nie da więc nie ma co liczyć, że ktoś inny ja przekona ;) Justynka - zgłoś zgłoś koniecznie, to niesamowicie kochana, spokojna sunia. Pozostałe pieski - po kolei będę dołączać jakieś opisy, ale ja naprawdę nie mam tyle czasu, aby pisać - mogę do Ciebie telefonować i Ci o nich opowiadać np jadąc samochodem gdziekolwiek, bo wtedy i tak nie robię nic innego i na zestawie słuchawkowym jestem.. Quote
iwoniam Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 zdjęcia wysyłam :) w tym momencie Ascha napisał(a):Iwonia proszę: askaoliwa@o2.pl Quote
Pysia Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 (edited) Jutro będę wiedziała wieczorem, czy zwolni się w moim DT miejsce. Jak tak, to wziełabym Kundzie na tymczas. Załatwiam samodzielnie ogłoszenia, szukam domku i ludzi do wizyty p/a. Karmię ze swojej kieszeni dobrej jakości papu. Jezeli potrzebny fryzjer psi też załatwiam we własnym zakresie. Odrobaczenia i odpchlenia tez nie są drogie, więc mnie stać. Jedynie co, to gdyby zaszła potrzeba większych wydatków na weta ( bo wiadomo że zawsze coś sie może wykluć tfu tfu!) to nie byłabym w stanie ich pokryć. Chyba że byłyby niedrogie. Tymczasuję psy pojedyńczo, więc jestem w stanie poświęcić się temu jednemu w każdej wolnej chwili. Kundzia spodobała się też z wyglądu i opisu mojemu synowi ( dorosły mieszkajacy u mnie z dziewczyną) i jego Malwinie, czyli w razie braku mojego czasu jest akceptacja młodych ze zajmą sie sunią ( a potrafią ;) ). Ale jest haczyk... Nie mam prawa jazdy i chorych rodziców, więc nie byłabym w stanie po nią jechać :( Mieszkam w okolicach Będzina. Ale powtarzam- jutro ma się odbyć wizyta p/a mojego tymczasa i miejsce będzie wolne jeżeli wypadnie pomyślnie. Edited March 22, 2013 by Pysia Quote
iwoniam Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Dziękuję za Twój wpis, jest kilka potencjalnych domków stałych na Kundzię, mam nadzieję, że się malutkiej poszczęści. Quote
iwoniam Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Amelia, o ile się nie mylę, pojechała do adopcji, ale na 100% potwierdzę jutro. :) Quote
Ikusia Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Każdy domek, to wielka radość. Choćby tylko jeden:) Quote
Justyna Lipicka Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Iwoniu ja też odesłałam chętnych na kudłatego pieska do Ciebie, jak coś to poleć innego :) Przykro mi z powodu Bryzy, ale niestety takie koleje losu:( Gratuluje za to nowych domków!! Quote
Pysia Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 iwoniam napisał(a):Dziękuję za Twój wpis, jest kilka potencjalnych domków stałych na Kundzię, mam nadzieję, że się malutkiej poszczęści. Wiadomo coś? Berek wyjeżdża w czwartek do nowego domu. Miejsce się zwalnia. Mam szukać innej suni czy zajać się tą? Quote
iwoniam Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Justyna Lipicka napisał(a):Iwoniu ja też odesłałam chętnych na kudłatego pieska do Ciebie, jak coś to poleć innego :) Przykro mi z powodu Bryzy, ale niestety takie koleje losu:( Gratuluje za to nowych domków!! dzięki, niech dzwonią :), bo Kundzia ma beżową siostrę - klona, a poza nią jest jeszcze inna mała, czarna kudłata "Kundzio-podobna" sunia. ps. jak usłyszą mój nie-melodyjny głos to się załamią ;) każdy dziś jak do mnie tel to szybko kończy rozmowę mówiąc, że już mnie nie męczy, bo słyszy to syczenie osoby, która nie może wydusić słowa z gardła.. ;) heh Pysia napisał(a):Wiadomo coś? Berek wyjeżdża w czwartek do nowego domu. Miejsce się zwalnia. Mam szukać innej suni czy zajać się tą? Jutro Kundzia przyjeżdża do Krakowa. Będę telefonować :) ps. dla wyjaśnienia - przed jakąkolwiek adopcją pieska/kotka z Harbutowic, ja podejmuję decyzję i ja (nowy właściciel) podpisuję umowę Fundacji im. Bożenny Chechlińskiej. Małgosia ufa mnie w tej kwestii; to są pieski pod opieką fundacji i niezależnie ode mnie, inna umowa nie wchodzi w grę. Fundacja rozlicza się tak z każdego grosza, jak i z każdej adopcji. Quote
Pysia Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 iwoniam napisał(a): Jutro Kundzia przyjeżdża do Krakowa. Będę telefonować :) ps. dla wyjaśnienia - przed jakąkolwiek adopcją pieska/kotka z Harbutowic, ja podejmuję decyzję i ja (nowy właściciel) podpisuję umowę Fundacji im. Bożenny Chechlińskiej. Małgosia ufa mnie w tej kwestii; to są pieski pod opieką fundacji i niezależnie ode mnie, inna umowa nie wchodzi w grę. Fundacja rozlicza się tak z każdego grosza, jak i z każdej adopcji. Panna Marple mogłaby z Harbutowic mi sunie przywieźć. Myślę, ze z Krakowa tym bardziej :) Sama się zadeklarowała. Quote
iwoniam Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Ascha napisał(a):Ogłoszenie Alexa - wiem, że się wtryniam w zajęcia innych, ale będę tam codziennie jednego psiaka wysyłać, zawsze to większa szansa na dom: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=595844873777146&set=a.589487851079515.1073741863.165681383460166&type=1&theater A i dodałam u siebie na Fanpage'u Przytuliska na FB psiaki ( zarówno te z forum, jak i te, których zdjęcia mam u siebie, co ja robiłam) i brakuje mi paru opisów, gdzieś mi chyba uciekły... Pomożecie? Brakuje mi: Amelia - opis Awa - opis Axel - opis Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła) Czester - opis Gerda - tak jak Balbina Grom - opis Myszka - tak jak Balbina Pchełka - opis Hulek - opis Kama - opis Majkel - opis Budzik - opis Dina - opis Dobosz - opis Łatek - opis zobaczymy ile mi się uda opisów zrobić zanim się Natalia obudzi no to start: Amelia - opis - mała sunia jak "psi policjant". Bardzo czujna, potrafi wszystkich doglądać. Nieduża (5-6 kg), z wyglądu jak jamnik, tylko, że dropiaty, młodziutka, około roku. co do innych psów - jak typowy jamnik - bywa dokuczliwa, ale nie robi im krzywdy - raczej zaczepia i czasem obrywa.. sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. Awa - opis - ma około 3 lata obecnie. Bardzo fajna sunia ! dość żywiołowa, ale bardzo towarzyska. Bieda pomiędzy nogami człowieka, czasem mnie podcina, ale to bbb. dobre, towarzyskie zachowanie. z innymi psami współgra, dzieciom krzywdy nie robi. Mało szczekliwa. Waga - ok 20 kg, sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. Axel - opis - to około 5-letni pies. Typ psa jednego właściciela - gdy już go mieć będzie to na pewno każdy przekona się, że jest psem WIERNYM ! i oddanym, trochę szczeka, ale to ze względu na "tłok" w Harbutowicach. Waga - ok 17-18 kg Z innymi psami się dogaduje, na noty nie sprawdzony. Nie polecam do małych dzieci, raczej do osób starszych. kastrowany, szczepiony, odrobaczony i odpchlony. Balbina - zdjęcia i opis ( wiem tylko, że jest, bo tu się gdzieś przewinęła) - była sterylizowana, szczepiona, odrobaczona, odpchlona. CHARAKTER TYPOWEGO PSA HUSKY. Ma około 1 roku, może ciut więcej. Czester - opis - Pies nadający się do domu, gdzie nie ma innych, dominujących psów. Przyjacielski pies, ale na pewno niejednego kopniaka w swoim szczenięcym życiu zaznał, bo boi się podniesionej ręki. Do swojego właściciela/opiekuna bardzo przyjacielski. Waga - ok 15 kg. wiek - 1 rok. kastrowany, szczepiony, odrobaczony i odpchlony. Gerda - tak jak Balbina - Gedunia nie żyje... Grom - opis - pies około 2-letni, może 2,5 roku. Młody, energiczny. Super dogaduje się i z psami i z suniami. Obecnie, wraz ze Szczęściarzem mieszkają w budach, więc nie wiem jak by było z jego utrzymywaniem czystości w domu. Bardzo lubi ludzi. ! Waży około 25-30 kg. kastrowany, szczepiony, odrobaczony i odpchlony. Myszka - tak jak Balbina - Myszka? No cóż... mały grubasek ostatnio - do odchudzenia.. Raczej zrównoważona sunia, grzeczna, przyjacielska. Nie wiem ile dokładnie ma lat, kilka na pewno. sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. Pchełka - opis - to okolo 7-letnia, bardzo spokojna sunia. Super nadaje się do osoby starszej, jest po zmarłej, starszej pani. sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. waga - ok 8-9kg, Przyjacielska do wszystkich. psów, ludzi, szczeniąt. Hulek - opis - to pies Małgosi, nie do adopcji Kama - opis - jeśli to ma być mała, czarna Kama z boksu Szczęściarza i Gromka to jest fajnym, kontaktowym psiakiem. Bardzo towarzyska, mało szczekliwa. sterylizowana, szczepiona, odrobaczona i odpchlona. Majkel - opis - piesek z cukrzycą, 11 lat, pies po pani Bożence, nie do adopcji - trochę już schorowany. Regularnie leczony. Budzik - opis - ma ok 5-6 miesięcy, taki na ciut krótszych nogach. Chwyta rękę człowieka i prosi o głaskanie (objaw miłości, nie agresji). waży ok 10-12 kg, żywiołowy - to jeszcze szczenię. szczepiony, odrobaczony i odpchlony, jeszcze nie kastrowany. Dina - opis - malutka sunia - waży może 4-5 kg, na razie ciut dzikawa (taka nieufna - nie gryzie itp !!!), ale na rękach bardzo duży z niej pieszczoszek. Taka ciut jamnikowata - będzie malutka. Ma okło 3-4 miesiące. szczepiona, odrobaczona i odpchlona. za młoda na sterylizację. Dobosz - opis - to samo, co Dina - jej brat. ON waży ok 5 kg, ma dłuższe nózki, nie jest jamnikowaty. szczepiony, odrobaczony i odpchlony, jeszcze nie kastrowany. Łatek - opis - ma około 7 lat, kastrowany, odrobaczony, odpchlony. Miał surowicę, będzie szczepiony przeze mnie na dniach, OGROMNY PRZYJACIEL KAŻDEGO CZŁOWIEKA. nie zaczepia innych psów, ale jak musi potrafi się obronić. bardzo fajny psiak ! nie jest wybredny, zje co mu się da. wow! udało mi się ! to teraz kombinuj z ładnymi tekstami ! ;) heh Quote
Recommended Posts