Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Burek nie wygląda (ku mojemu zaskoczeniu) na tych Zdjęciach tragicznie, ale uwierzcie - to złuda. Pod nastroszonym futerkiem kryją się tylko kosteczki... Sierść na dziwną, krotka i jakąś taką połamaną, pierwszy raz spotykam się z czymś takim u psa...
Nie jest w stanie normalnie utrzymać się na łapkach,zaraz się kładzie - na zdjęciach może wygląda ładnie w tych jesiennych liściach,ale leży, nie dlatego, że chce, ale z powodu braku sił....
Jest dziwacznie przygarbiony, a tylne nóżki stawia niepewnie i wciąż się przewraca, albo pokłada....
No, i niestety na wypadające prącie...

Eh........................... :(

Posted

przeciez Q. byl brzydki, a ten szaraczek jest ladniutkim, tylko zabiedzonym psiaczątkiem z duzym potencjalem.
po odkarmieniu bedzie slicznym psiakiem, jesli tylko ten kregoslup to z biedy a nie z wypadku.
i jest mlody, czyli jeszcze jeden plus.

Posted

Nie wiem, naprawdę nie wiem.....
U niego nie tylko kręgosłup jest problemem, on ma w zasadzie problemy z każdą kosteczką.... Te biedne tylne łapki, takie miękkie,że nie dźwigają ciężaru ciała.... :( A przednie to pracują jak u pajączka... :(
Wet obowiązkowo, rentgen, badania krwi.... czort wie, co jeszcze....
Taki.... Burek.... :(

Posted

Na zdjęciu wygląda ładnie. To znaczy nie jest brzydkim psem. Jest trochę podobny do mojej tymczasowiczki Myszki.Bardzo go szkoda.............. On chyba rósł i organizm nie miał odpowiedniej ilości witamin.

Posted

śliczny jest,oby babeszji od tych skunksów nie złapał,obserwuj go,warto byłoby go zabezpieczyc kroplami Practic lub fypryst przed kleszczami i jak najszybciej do weta,czekamy na wieści

Posted

Kobietki, nie gorącujcie.....
On ma wszystko, co potrzeba... Dostanie odrobaczacz,dostanie odkleszczacz, dostanie wszystko, co trzeba.
Muszę się po prostu ogarnąć trochę, uwierzcie, mam w tej chwili 9 psów, w tym dwa niepełnosprawne, i zidiociałego kota, a i inne sprawy też....
Ważne, że Burek wygląda już odrobinę lepiej....

Aha, jutro mnie nie będzie.
Pilnujcie wątku, OK?

PS. Tak, kochana, masz rację, taki kangurek z niego..... :(

Posted

Widzę znajome nicki :lol:. Ukryty Smoku, znamy się z czasów Jantusia (co u Jantarka?). Jotpeg, widziałam że zagadka rozwiązana :-D. Marlena pamiętasz ? ;) Psiak ma ten specyficzny wyraz pyszczka http://imageshack.us/a/img100/1402/burek1.jpg biedny, skrzywdzony, zagubiony :-(. Jest ładny, tylko mocno zaniedbany. Rozwinie się i zmieni jak brzydkie kaczątko w łabędzia, pod troskliwą opieką :thumbs:.
Quasimodo .... można wołać Quasi lub Simo ... Dobrze, że psiak wygląda nieco lepiej. Ukryty Smoku :klacz:.