Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

:multi:
Bardzo się cieszę, że wizyta wypadła pomyślnie i Szanka będzie miała super domek:)
Sunia wczoraj trochę zagorączkowała, była u weta - podobno jakaś niestrawność, nie mogła się załatwić.
DT jest czasami troszkę nadopiekunczy; rozstawia miseczki z jedzeniem po całym domu;)
Elzuniu - bardzo dziękuję za wizytę; tym bardziej, że jechałaś chora:roll:
Życzę zdrówka i jeszcze raz dziękuję.
Konto do wpłaty przekazałam handzi - przeleje 30 zł - juz rozmawiałyśmy.
Handzia zaoferowała pomoc w dopłacie do transportu Cytrynki - drugiej suni, która jedzie z Szaną; więc wszystko zostanie w rodzinie;)
Dziewczyny wyjeżdzają jutro wieczorem do Radomia, nocują u pati i raniutko w sobotę jadą do Wrocławia.

Edited by Tola
  • Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze napiszę o koszcie transporu:
Zamość - Radom - 110 zł
Pati za trasę Radom - Wrocław wezmie 285 zł.
Na cały transport potrzeba nam więc 395 zł.
Pańcia Szany obiecała 200 zł, więc potrzebujemy jeszcze 195 zł.

Posted

[quote name='Poker']Czy Szana zrobiła koo ?
A domek drugiej suni nie dokłada się? Też powinien.
Dokąd we Wrocławiu jedzie Szana? od razu do córki państwa?

Domek Cytrynki, to na razie wyproszony DT. Jeżeli nie znajdzie się DS, to Cytrynka zostanie tam na zawsze.

Posted

Havanka napisał(a):
Domek Cytrynki, to na razie wyproszony DT. Jeżeli nie znajdzie się DS, to Cytrynka zostanie tam na zawsze.

Tak jak napisała Havanka - Cytrynka jedzie do DT, więc dla nas to i tak ogromna pomoc, bo sytuacja tych psów jest tragiczna.
Nadal na posesji pozostaje ok 20 psów.

Posted

[quote name='Tola']:multi:
Bardzo się cieszę, że wizyta wypadła pomyślnie i Szanka będzie miała super domek:)
Sunia wczoraj trochę zagorączkowała, była u weta - podobno jakaś niestrawność, nie mogła się załatwić.
DT jest czasami troszkę nadopiekunczy; rozstawia miseczki z jedzeniem po całym domu;)
Elzuniu - bardzo dziękuję za wizytę; tym bardziej, że jechałaś chora:roll:
Życzę zdrówka i jeszcze raz dziękuję.
Konto do wpłaty przekazałam handzi - przeleje 30 zł - juz rozmawiałyśmy.
Handzia zaoferowała pomoc w dopłacie do transportu Cytrynki - drugiej suni, która jedzie z Szaną; więc wszystko zostanie w rodzinie;)
Dziewczyny wyjeżdzają jutro wieczorem do Radomia, nocują u pati i raniutko w sobotę jadą do Wrocławia.
Mną się nie przejmujcie,źle by było jak by domek był:placz:a tak jest:loveu:.Dzięki za ciepłe słowa.Polecam się na przyszłość.Nie było mnie tu długo przez panią pseudo ale wróciłam.Tola i dzięki Tobie.Jak byś nie zadzwoniła jeszcze długo bym tu nie zajrzała no i sukces na początek

Posted

elzunia napisał(a):
Mną się nie przejmujcie,źle by było jak by domek był:placz:a tak jest:loveu:.Dzięki za ciepłe słowa.Polecam się na przyszłość.Nie było mnie tu długo przez panią pseudo ale wróciłam.Tola i dzięki Tobie.Jak byś nie zadzwoniła jeszcze długo bym tu nie zajrzała no i sukces na początek

Elzuniu, to dobrze wróży na przyszłość !

Posted

Poker napisał(a):
Ja myślałam ,że Cytrynka jedzie do DS. W tej sytuacji dołożę 30 zł do transportu dziewczynek do mojego miasta. Dajcie konto.

Cytrynka jedzie do DT w okolicach Środy Śląskiej, DT nie ma samochodu niestety, a mój się zepsuł jak na złość :(
intensywnie szukam transportu z Wrocławia do DT
czy już wiadomo o której godzinie i gdzie we Wrocławiu nastąpi "przekazanie" suczek ?
"moja" strona Wrocławia to Leśnica, niestety wiecznie zakorkowane wąskie gardło trasy :(

Posted

elzunia napisał(a):

Bardzo się cieszę:)
No i Szana zyskała kolejną Cioteczkę:p.

Szana i Cytrynka juz w drodze do Radomia.
Trzymajcie kciuki za dzisiaj i za jutrzejsza podróż dio Wrocławia.
Bardzo denerwuję się takimi łączonymi transportami:roll:

Było trochę zamieszania; teraz już wiemy, ze Szana jutro poczeka na swoją nową Pańci u Poker:lol:

Posted

[quote name='Tola']Wysłane:)
Trzymam kciuki.[/QUOTE

i ja trzymam, bo "akcja" podwójna jest :)

Poker, jakby po Cytrynke nie dojechali - zaopiekujesz się i nią?
okazuje się, że z powodu mgły Pati może być dużo później we Wrocławiu, a to z kolei problem dla odbierającej Cytrynkę czerdy, bo o 13.00 musi oddać auto do serwisu...
a moje auto wciąż czeka na wymianę stacyjki.... ech :(

Posted (edited)

Dzwoniłam do Pati jakieś pół godziny temu, miała 0k.200 km do Wrocławia.Wielka mgła po drodze i pełno wypadków. Sunie są grzeczne.
Pati da mi znać z 20 minut przed Wrocławiem i pojadę po odbiór Szany.
No ale co dalej z Cytrynką? Nie moze u mnie ugrzęznąć, bo mój mąż to kochany człowiek ,ale mam szlaban.3 psy i ani jednego więcej.

Edited by Poker
Posted

elzunia napisał(a):
Witajcie,czy Szanka już w Bystrzycy?

Szana jeszcze nie w Bystrzycy,ale już w drodze do niej.
Odebrałam sunię ok.16 i przywiozłam do nas.Pańcia z córką przyjechały o 16.45.
Jak zobaczyłam Szanę to byłam zaskoczona ,ze ona taka sporawa dziewczynka i bałam sie reakcji DS na jej wielkość.
Córka DS była zaskoczona jej gabarytami,ale pańcia kucnęła, objęła Szanę i powiedziała ,że jest ich. córka pytała czy można zmienić imię ,ale mam powiedziałam ,ze jej się podoba Szana i tak zostanie. Pieniądze pani mi oddała.
Szana jest bardzo przyjazna i radosna.Ładnie jedzie w samochodzie. U nas napiła się wody , powąchała się z psami , próbowała gonić kotę.
Mam umowę podpisaną przez panią, w poniedziałek odeśle.Czy na adres z umowy?
I teraz trzymajmy kciuki ,żeby wszystko dalej toczyło sie jak powinno.

Posted (edited)

Tola napisał(a):
Tz rozmawiał z Pati - podobno z odbiorem Cytrynki wszystko juz ok.
Czekamy na dalsze informacje.

Cytrynka już w DT :)

na dobry początek wszystkie potrzeby załatwiła w przedpokoju ;)
teraz powoli nastepuje zapoznanie z domownikami, szczególnie z wystawowymi pinczerami, bo suńcia trafiła do rodowodowej hodowli :)

Edited by mari23