Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi:Bardzo sie cieszę, ze wszystko udało się i jak pisze Poker - teraz trzeba czekać, zeby wszystko potozyło się jak przy dobrych adopcajch:)
Bardzo dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do odmiany losu obu suniek:loveu:
W poniedziałek zadzwonie do Szany i dowiem się, jak minęły pierwsze dni w nowym domu.
Mam tez nadzieje, ze szana swoim urokiem osobistym przekona i córe Państwa, ze to najlepszy wybór;)

Posted

[quote name='Tola']:multi:Bardzo sie cieszę, ze wszystko udało się i jak pisze Poker - teraz trzeba czekać, zeby wszystko potozyło się jak przy dobrych adopcajch:)
Bardzo dziękuje wszystkim, którzy przyczynili się do odmiany losu obu suniek:loveu:
W poniedziałek zadzwonie do Szany i dowiem się, jak minęły pierwsze dni w nowym domu.
Mam tez nadzieje, ze szana swoim urokiem osobistym przekona i córe Państwa, ze to najlepszy wybór;)
Z niecierpliwością czekam na poniedziałek.

Posted

mari23 napisał(a):
do poniedziałku daleko..... ;) Poker zadzwoni jutro :)

I tam jutro, teraz zadzwoniłam :eviltong:
Podróż minęła bardzo dobrze.Szana biega po domu i zwiedza wszystkie kąty.Jest bardzo grzeczna. Pani mówi ,że ma bardzo mądre oczy.Na spacerze było sioo ,ale jeść nie chce. Swojego pluszaka i kostkę zaniosła na posłanko.
Imię zostaje.Panu się tez podoba i imię i sunia. Bawi się z nią.
Córce marzył sie yorczek(pasuje do niej :diabloti:) i myśląc ,że Szana będzie malutką dziewczynką , planowała kupienie różowej obroży,ale pańcia zachowała rozsądek i powiedziała ,że to kolor nie dla Szany.
Mogę iść dziś spokojnie spać.

Posted

Poker napisał(a):
Podróż minęła bardzo dobrze.Szana biega po domu i zwiedza wszystkie kąty.Jest bardzo grzeczna. Pani mówi ,że ma bardzo mądre oczy.Na spacerze było sioo ,ale jeść nie chce. Swojego pluszaka i kostkę zaniosła na posłanko.
Córce marzył sie yorczek(pasuje do niej :diabloti:) i myśląc ,że Szana będzie malutką dziewczynką , planowała kupienie różowej obroży,ale pańcia zachowała rozsądek i powiedziała ,że to kolor nie dla Szany.

Poker - zasłużyłaś na wielkiego buziaka !!!!
super wiadomości, a córcia szybko się przekona, że yorkowi daleko do Szany :)

mam doła po nieprzyjemnej bardzo interwencji dzisiejszej, próbuję sobie poprawić humor...
właśnie w przedszkolnym biuletynie przeczytałam dowcip, który bardzo mi się spodobał:

Rodzina je promocyjny obiad w restauracji, zostało sporo resztek.
- pan zapakuje te resztki, zabierzemy dla pieska - mówi ojciec do kelnera
- hurraaaa!!!!!!!!!! będziemy mieli pieska! - radośnie wrzeszczą dzieci

Posted

Poker napisał(a):

Czekałam ,czekałam i wiedziałam ,że Poker nie wytrzyma.A nowy pan Szany będzie ją nosił na rękach po ogródku i będzie jej tłumaczył"tu jest marchewka tu pietruszka....."tak robił z sąsiadów pieskiem.I wiem,że Szana będzie za nim chodziła kro w krok.Maleńka jesteś śliczna i wszyscy tam cię pokochają.Co ja w ogóle plotę już cię tam TOFFAJĄ

Posted

A skąd wiedziałaś ,ze nie wytrzymam?
Problem w tym ,ze oni myśleli ,ze Szana jest mniejsza.Ja też tak myślałam.Ale mam nadzieję ,że będzie OK.

Posted

Poker napisał(a):
A skąd wiedziałaś ,ze nie wytrzymam?
Problem w tym ,ze oni myśleli ,ze Szana jest mniejsza.Ja też tak myślałam.Ale mam nadzieję ,że będzie OK.

Widziałam Twoje zaangażowanie.Właściwie nie tylko na tym wątku.mnie też się wydawało ,że ona mniejsza,ale ją będą kochali.Jej oczka są takie mądre a serce ma wielkie i ci ludzie też są wielcy.To szansa na jej nowe życie.Rozmawiałam z tymi ludźmi.Córka dorosła jest a oni chca mieć kogoś do kochania i przytulania

Posted

Poker napisał(a):

Dzieki Poker za super wieści!

Posted

[quote name='elzunia']Czekałam ,czekałam i wiedziałam ,że Poker nie wytrzyma.A nowy pan Szany będzie ją nosił na rękach po ogródku i będzie jej tłumaczył"tu jest marchewka tu pietruszka....."tak robił z sąsiadów pieskiem.I wiem,że Szana będzie za nim chodziła kro w krok.Maleńka jesteś śliczna i wszyscy tam cię pokochają.Co ja w ogóle plotę już cię tam TOFFAJĄ

jak takie domki klonować?

a to Cytrynka w DT - właśnie ma sesję zdjęciową do ogłoszeń

Posted

[quote name='mari23']jak takie domki klonować?

a to Cytrynka w DT - właśnie ma sesję zdjęciową do ogłoszeń

marzę o tym by było ich więcej Cytrynka gdyby moje dzieciaki sie nie zawzięły wzięła bym Ciebie do siebie na stałe.Ale stwierdzili ,że pies kot i królik i dość.A jesteś tak słodka i blisko Szanki

Posted

[quote name='mari23']Poker - zasłużyłaś na wielkiego buziaka !!!!
super wiadomości, a córcia szybko się przekona, że yorkowi daleko do Szany :)

mam doła po nieprzyjemnej bardzo interwencji dzisiejszej, próbuję sobie poprawić humor...
właśnie w przedszkolnym biuletynie przeczytałam dowcip, który bardzo mi się spodobał:

Rodzina je promocyjny obiad w restauracji, zostało sporo resztek.
- pan zapakuje te resztki, zabierzemy dla pieska - mówi ojciec do kelnera
- hurraaaa!!!!!!!!!! będziemy mieli pieska! - radośnie wrzeszczą dzieci

Zdecydowanie ! Na słodkiego, soczystego buziaka również ode mnie ! Marysiu a Tobie takiego samego złożę osobiście, gdy się spotkamy !
Aż boję się pytać o tą nieprzyjemną interwencję:shake:.
A dowcip dobry:evil_lol: !

Posted

Mam nadzieję,że się nie pogniewacie ale też zadzwoniłam:oops:Szana nie ma szans żeby ktoś ją oddał.Są zdiwieni wielkością ale cóż skoro już wybrali nie chcieli robić suni krzywdy.A teraz to już ją kochają.Nie bardzo chce jeść,troszke kiełbaski dzibnęła,ale uspokoiłam panią że potrzebuje mała przystosować się.Za dużo zmian miała w zyciu ostatnio.Ale przysmaków ile dostała że nosi na kojec wszystko.Podgryza zaczepia do zabawy,jest wesolutka.Z pieskiem sąsiadów już się poznali i dobrze jest,polubili się .Wiecie co to była super adopcja cioteczki.Udało sie Wam oby takich więcej

Posted

Aha i mam propozycję,może jak będzie ktos robił zdjęcia piesiów to może robić na stojąco koło nogi.Moze wtedy nie będzie problemów ,że ktoś bedzie zdziwiony wielkością?

Posted

elzunia napisał(a):
Aha i mam propozycję,może jak będzie ktos robił zdjęcia piesiów to może robić na stojąco koło nogi.Moze wtedy nie będzie problemów ,że ktoś bedzie zdziwiony wielkością?

Elzuniu, a może dobrze się stało, że w tym wypadku nie było takiego zdjęcia:diabloti:. Szanie fuksem się udało !

Posted

Havanka napisał(a):
Elzuniu, a może dobrze się stało, że w tym wypadku nie było takiego zdjęcia:diabloti:. Szanie fuksem się udało !

W tym przypadku tak,ale nie każdy jest tak wyrozumiały.A ci państwo chcieli psa i zgodzili się na nią,oni juz ją pokochali wcześniej zanim ja dostali

Posted

Przyjmuję wszystkie buziaki z godnością :evil_lol:
Jak pisałam również byłam zaskoczona wielkością Szany, ale ona jest tak fajna ,ze nie mam obaw ,że ją pokochają.
Były już sytuacje na dogo ,ze ludzie rezygnowali z powodu wielkości.
Żeby zapobiec takim sytuacjom w ogłoszeniach zawsze podaję wagę psa i wzrost w kłębie.

Posted

Poker napisał(a):
Przyjmuję wszystkie buziaki z godnością :evil_lol:
Jak pisałam również byłam zaskoczona wielkością Szany, ale ona jest tak fajna ,ze nie mam obaw ,że ją pokochają.
Były już sytuacje na dogo ,ze ludzie rezygnowali z powodu wielkości.
Żeby zapobiec takim sytuacjom w ogłoszeniach zawsze podaję wagę psa i wzrost w kłębie.

Tak ale mimo wszystko ludzie patrzą i wzrokowo oceniaja.Co do Szanki ona tam zostanie i bedzie szczęśliwa ja to wiem

Posted

Szana nie ma znowu apetytu, zanosi wszystko na posłanko i tam chowa, Pani byłą u eta - sunia dostałą zastrzyk i czekamy.
Jak nie będzie poprawy - trzeba będzie zrobić usg.
Trzymajmy kciuki, bo domek pokochał sunieczkę, a tu na początku problem:(

Posted

Ale dlaczego USG? Jaki zastrzyk, z jakiego powodu? Ona może na razie ze stresu nie jeść. Przecież to dopiero 3 doby od przyjazdu. Trzeba dac jaj kilka dni na oswojenie.A moze też być ciąża urojona po sterylce i wtedy apetyt też spada.