mysza 1 Posted September 12, 2013 Author Posted September 12, 2013 Lemoniada napisał(a):Wielka szkoda :( To może dziś? To wspaniałe psy, ktoś je musi w końcu pokochać... Niestety, wciąż cisza. Ale to nic, nadejdzie przełom ;) Muszę szukać domów tymczasowych, wtedy można pomagać większej ilości psów. Ja zwykle najpierw pomagam a potem myślę skąd wezmę kasę, mimo, że nie jestem fundacją a jedynie mam minigrupkę :) dwuosobową. Niektóre fundacje najpierw zbierają a potem ratują. Biedny starszy Lando ma guza na skórze, który wygląda średnio. Jutro wizyta u weterynarza. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Quote
hop! Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 (edited) [quote name='hop!']W tej chwili w Kozienicach jest biedny, stary bernardyn. Ola i Jola zbierają finanse na kojec. Potem będą musiały myśleć o kasie na jego karmę, leczenie... Czy mogłabyś wrzucić informacje o nim na swojej stronie? On zasługuje na pomoc jak każdy inny bezdomny pies. http://img580.imageshack.us/img580/5266/yjvd.png Link do wydarzenia - https://pl-pl.facebook.com/events/198247977011780/?ref=22 Niepotrzebnie pytałam - brak odpowiedzi, brak pomocy. Och! Ta współpraca dla dobra bezdomnych psów. ;) Dziewczynom udało się uzbierać na kojec, a nawet troszkę więcej, więc Igor będzie uratowany. :multi: [quote name='mysza 1']Muszę szukać domów tymczasowych, wtedy można pomagać większej ilości psów. To na pewno dobre rozwiązanie, ale nie w przypadku każdego psa. Bywają psy bardzo kłopotliwe i trudne. Można się czasami rozczarować i stanąć pod murem - tak było z DT dla Ediego. Edited September 13, 2013 by hop! Quote
mysza 1 Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 Lando już po badaniach. Guzek nie wygląda dobrze i najprawdopodobniej trzeba go będzie usunąć w narkozie. Na razie dostał maść. Badania krwi, łącznie z profilem tarczycowym, wyszły dobrze :). Cieszę się, bo to nie jest młody pies. Fajnie się odnalazł w DT, na obcych reaguje strachem ale jest bardzo łagodny, można go nawet wziąć na ręce. Jeszcze trochę i się ośmieli ;) Quote
AniaB Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Dziewczyny, zadzwonił do mnie wczoraj Pan z Lublina, miał sunie mieszanke boksera z amstaffem. Ponieważ psinka odeszła poszukuje średniej suni (koniecznie suni, bo jak powiedział - jego znajomi mają głównie sunki). Nie musi być podobna do poprzedniej, generalnie musi spełnic dwa warunki: ma być sredniakiem - waga ca 30 - 35 kg oraz - co wazniejsze - musi byc zsocjalizowana z ludźmi i sukami. Mam telefon do Pana oraz mail, moge podać - pan brzmiał fajnie, wizyta pa oraz umowa jest dla niego czyms oczywistym., Pan mieszka w kamienicy, pracuje od 8 - 14. W szkole.. Macie taką sunie? Moja Finka juz na szczeście w DS (bo o nia Pan dzwonił), a my nie mamy nic sredniego, poza tym to jednak kawałek od nas.. Quote
mysza 1 Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 [quote name='AniaB']Dziewczyny, zadzwonił do mnie wczoraj Pan z Lublina, miał sunie mieszanke boksera z amstaffem. Ponieważ psinka odeszła poszukuje średniej suni (koniecznie suni, bo jak powiedział - jego znajomi mają głównie sunki). Nie musi być podobna do poprzedniej, generalnie musi spełnic dwa warunki: ma być sredniakiem - waga ca 30 - 35 kg oraz - co wazniejsze - musi byc zsocjalizowana z ludźmi i sukami. Mam telefon do Pana oraz mail, moge podać - pan brzmiał fajnie, wizyta pa oraz umowa jest dla niego czyms oczywistym., Pan mieszka w kamienicy, pracuje od 8 - 14. W szkole.. Macie taką sunie? Moja Finka juz na szczeście w DS (bo o nia Pan dzwonił), a my nie mamy nic sredniego, poza tym to jednak kawałek od nas.. Aniu, na pewno coś znajdę, wyślesz mi namiary na i.puchalska@gmail.com ? Dzięki :) Quote
Lemoniada Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Trzymam kciuki! Mysza, przedstaw panu Pestkę, może się spodoba? To taka urocza suńka :) Quote
mysza 1 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 [quote name='Lemoniada']Trzymam kciuki! Mysza, przedstaw panu Pestkę, może się spodoba? To taka urocza suńka :)[/QUOTE] Spróbuję ;) Słodka, słodka, tak skacze jakby miała sprężyny w pupie i okropnie drapie :) Jak się dobiorą z Murką, jest szaleństwo :) Quote
mysza 1 Posted October 5, 2013 Author Posted October 5, 2013 Proszę o kciuki za nadchodzące adopcje ;) Foks, co zostało ujawnione na wątku hotelowym i niespodzianka ;) Quote
3 x Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='mysza 1']Proszę o kciuki za nadchodzące adopcje ;) Foks, co zostało ujawnione na wątku hotelowym i niespodzianka ;)[/QUOTE] Fok? t6en łobuziak? zarąbiście :multi::multi::multi: Quote
mysza 1 Posted October 5, 2013 Author Posted October 5, 2013 (edited) [quote name='3 x']Fok? t6en łobuziak? zarąbiście :multi::multi::multi: Ten sam ;) Wszystko przebiegło dobrze, Foksa do Warszawy przywiozła malvaa, za co bardzo dziękuję :) Foksik dostał też na wynos karmę od hop!, za co dziękuję. Trochę był biedak skołowany, najpierw chciał iść z malvaą, nie chciał wsiąść do mojego samochodu ale w samochodzie już siedział bardzo spokojnie. W ogóle był niezwykle spokojny, na pewno na skutek stresu. W nowym domu obwąchał najpierw podwórko a potem stanął pod drzwiami i czekał kiedy zostanie wpuszczony :) Tutaj również odbyło się obwąchanie a potem zapoznanie z ludźmi. Potem usiadł zadowolony na kanapie i był z siebie bardzo dumny :) A na końcu Foksik poznał psa rezydenta, zareagowali na siebie bardzo pozytywnie, po obwąchaniu rozpoczęło się ganianie i naprzemienne obsikiwanie krzaczków :) Zapowiada się dobrze, Pani wie o numerach Foksika i nie zraża się tym zupełnie. Nie bierze pod uwagę zwrotu ale wiadomo jak jest, wszyscy tak mówią. Proszę o kciuki. Zapomniałam, nowy dom Foksia to rodzina Goździka, którego wyadoptowałam jakiś czas temu, niektórzy mogą pamiętać ;) Foksik zamieszkał w domu z ogrodem, z drugim psem, 2 kotami no i ludźmi :) w tym 14-latkiem, który bardzo był przejęty nowym domownikiem :) Edited October 5, 2013 by mysza 1 Quote
3 x Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='mysza 1']Ten sam ;) Wszystko przebiegło dobrze, Foksa do Warszawy przywiozła malvaa, za co bardzo dziękuję :) Foksik dostał też na wynos karmę od hop!, za co dziękuję. Trochę był biedak skołowany, najpierw chciał iść z malvaą, nie chciał wsiąść do mojego samochodu ale w samochodzie już siedział bardzo spokojnie. W ogóle był niezwykle spokojny, na pewno na skutek stresu. W nowym domu obwąchał najpierw podwórko a potem stanął pod drzwiami i czekał kiedy zostanie wpuszczony :) Tutaj również odbyło się obwąchanie a potem zapoznanie z ludźmi. Potem usiadł zadowolony na kanapie i był z siebie bardzo dumny :) A na końcu Foksik poznał psa rezydenta, zareagowali na siebie bardzo pozytywnie, po obwąchaniu rozpoczęło się ganianie i naprzemienne obsikiwanie krzaczków :) Zapowiada się dobrze, Pani wie o numerach Foksika i nie zraża się tym zupełnie. Nie bierze pod uwagę zwrotu ale wiadomo jak jest, wszyscy tak mówią. Proszę o kciuki. Zapomniałam, nowy dom Foksia to rodzina Goździka, którego wyadoptowałam jakiś czas temu, niektórzy mogą pamiętać ;) pamiętam(y) :multi: o ile to ten nieduzy bezowy/rudy? ;:evil_lol: Quote
mysza 1 Posted October 5, 2013 Author Posted October 5, 2013 [quote name='3 x']pamiętam(y) :multi: o ile to ten nieduzy bezowy/rudy? ;:evil_lol:[/QUOTE] Ten sam ;) połamaniec biedny i jeszcze wnętr. Miał jechać do schronu pod Kutno ale nie pojechał ;) Quote
ania shirley Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='mysza 1']i niespodzianka ;)[/QUOTE] Tak się nie robi!!!! Proszę napisać!!!!!!!!!!!!!!!! Kto idzie do domu????:???::???::???::???::???: Quote
Ewa Marta Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Mysza, gratuluję i trzymam kciuki i za Foksika i za tę niespodziankę:-) Quote
mysza 1 Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Noc przebiegła spokojnie :) Foksik spał w łóżku ze swoim nowym 14-letnim kumplem ;), a od rana psiaki ganiały, bardzo się polubili. Teraz wszyscy zamierzają spędzić dzień w ogródku więc Foksik będzie miał okazję się wyszaleć ;) Aniu, drugi pies nawet nie poszedł jeszcze do domu, jak pójdzie to napiszę. Quote
Ellig Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Foks, powodzenia!:) Bardzo sie ciesze,ze masz dom:) Quote
hop! Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='mysza 1']Noc przebiegła spokojnie :) Foksik spał w łóżku ze swoim nowym 14-letnim kumplem ;), a od rana psiaki ganiały, bardzo się polubili. Teraz wszyscy zamierzają spędzić dzień w ogródku więc Foksik będzie miał okazję się wyszaleć ;) Aniu, drugi pies nawet nie poszedł jeszcze do domu, jak pójdzie to napiszę.[/QUOTE] Nic nie zbroił? Nie nasikał? Cud w nowym domu. ;) Super! Oby tak dalej! :lol: Quote
mala_czarna Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Dzisiaj przeczytałam, i oczom nie wierzę!! :) Super, że w końcu dom się znalazł! Oby mu tam dobrze było, i żeby był baaardzo szczęśliwy :) Quote
Lemoniada Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Powodzenia, Foksie! Nie daj swoim nowym ludziom popalić:lol: Goździk mi świta i dzwoni, ale muszę przyznać, że niezbyt kojarzę ;) Quote
mysza 1 Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Kciuków nie puszczamy a nawet mocniej trzymamy, proszę ;) Goździk taka ruda chuda biedna straszna, u ronji był, bardzo kochany, taki typ Lolka tylko mniejszy. Oby wszystko było dobrze, ostatnio niezbyt dobre czasy były :( Quote
AniaB Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Foksik - fajnie, ze w domu:) Z tym sikaniem to jest bardzo dziwna sprawa - czesto - naprawde czesto - zdarza sie, ze psiak sikający w DT, nie ma kłopotu z zachowaniem czystosci w domu stałym. Moze to różnorodnosć zapachów w DT prowokuje do sikania? W każdym razie u nas było kilka takich egzemplarzy - sikaczy, którzy w nowych domach okazali sie pod tym wzgledem bardzo zdyscyplinowani:).. Foksiku badź szczesliwy, psiaku:) Quote
mysza 1 Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [quote name='AniaB']Foksik - fajnie, ze w domu:) Z tym sikaniem to jest bardzo dziwna sprawa - czesto - naprawde czesto - zdarza sie, ze psiak sikający w DT, nie ma kłopotu z zachowaniem czystosci w domu stałym. Moze to różnorodnosć zapachów w DT prowokuje do sikania? W każdym razie u nas było kilka takich egzemplarzy - sikaczy, którzy w nowych domach okazali sie pod tym wzgledem bardzo zdyscyplinowani:).. Foksiku badź szczesliwy, psiaku:)[/QUOTE] Powiem szczerze, że wątpię aby nie zdarzyły mu się wpadki ;) w nowym domu ale Pani uprzedzona i nie ma z tym kłopotu (na razie przynajmniej ;)) [quote name='mala_czarna']Mysza, a gdzie wypatrzyli Foksika??[/QUOTE] To jest rodzina Goździka, przypuszczam, że w mailu, którego wysłałam jakiś czas temu szukając domów dla moich podopiecznych. Wysłałam do znajomych, podałam tez link do ogłoszenia na tablicy.pl i potem przyszła odpowiedź właśnie na tablicy.pl jeszcze jeden psiak znalazł dom, miałam adopcję w sobote a potem w niedzielę. nie zgadniecie kto :P Quote
Recommended Posts