Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mysza 1 napisał(a):
Zapomniałam napisać z tego wszystkiego :) Nie zgarnęłam nic z ulicy ale wczoraj zgarnęłam z przytuliska w Kozienicach dwa psy :)

Tedi, czarny puchaty duży pies i Filip, mniejszy wyłysiały w typie mojego Szarusia
  • Są u Hop.
    Psy są bardzo grzeczne, okropnie chude :(
    Oba były u weta, Tedi jest wysoki, powyżej kolana i waży 16 kg:-( Jest puchaty więc nie widać tego ale to same kości.
    Filip też chudy i biedny :( i jeszcze łysy.
    Hop pewnie napisze więcej i pokaże zdjęcia.

• no wkońcu wziełaś się za cos co ma szansę być nazywane psem ;) a nie pokurczem
    o Tedim mówie :)

• Replies 1.8k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe nabytki myszowe - Tedi i Filip - przyjechały wczoraj koło 21. Obydwa psiaki są bardzo wychudzone. Wczoraj je wykąpałam, a dzisiaj były u weta. Miały ogólny przegląd, wyjęcie szwów po kastracji (jest niewielki stan zapalny - zwłaszcza u Tediego). Dzisiaj rozpoczęłam odrobaczanie aniprazolem, a za kilka dni zaaplikuję advantixy. Psiaki mają założone książeczki zdrowia. Za jakieś dwa tygodnie można je zaszczepić przeciwko wirusówkom. Filip wyłysiał na tle hormonalnym - po kastracji sierść powinna odrosnąć. Tediego muszę porządnie wyczesać, a Filip w poniedziałek idzie do fryzjera. Obydwa psiaki są grzeczne, zachowują czystość w domu, ładnie chodzą na smyczy. Filip ma około 5 lat i waży 10,80kg. Tedi jest w podobnym wieku i waży 16,30kg. Muszą przytyć. Dzisiejsze koszty weterynaryjne to 150zł.

Filip...

Posted

hop!
    jakie ciuda masz w domku-małą niunię o pięknych oczkach,a teraz Filipa-skradł moje serce,pewnie nie tylko moje.Prześlę grosik ode mnie i Miki,pozdrawiam,pa.

Posted

mysza 1 napisał(a):
    Ale chudziny :( matko kochana :( U Tediego aż kość sterczy pod futrem przy ogonie :( Gdyby nie futro to by wyglądał jak szkielet.:(

Straszne chudziny. Apetyt mają, wypróżnienie prawidłowe, więc na pewno niedługo przytyją.

MikAga napisał(a):
    hop!
    jakie ciuda masz w domku-małą niunię o pięknych oczkach,a teraz Filipa-skradł moje serce,pewnie nie tylko moje.Prześlę grosik ode mnie i Miki,pozdrawiam,pa.

Ufka pewnie wkrótce mnie opuści. ;) Jest śliczna, malutka, bardzo miła i grzeczna. Filipek będzie pięknym psem jak przytyje i porośnie sierścią. Jest bardzo miły i grzeczny, chociaż początkowo nieśmiały i ostrożny. Wielkie dzięki za pomoc. :loveu:

Tedi jest zazdrosny i zaborczy. Może tylko początkowo, a może tak mu zostanie. W stosunku do człowieka jest miły i łagodny. Wczoraj go czesałam i czesałam... Pierwszy etap mam za sobą, ale jeszcze trochę trzeba popracować nad szatą Tediego. :lol: Wyczesanie Filipka było łatwe. ;) Obydwa psiaki są bardzo grzeczne. Dzisiaj wyszły do ogródka bez smyczy. Załatwiły swoje potrzeby i pobiegły pod drzwi.

Posted

Lemoniada napisał(a):
    Piękni ci nowi podopieczni, zwłaszcza Tedi :)

Filip jest/będzie piękniejszy. :)

Lemoniada napisał(a):
    No, ale ja spać w nocy nie mogę, bo ciągle się zastanawiam, kto się pakuje do domu? ;)

Uf.. :ekmm: :scared:

Posted

ania shirley napisał(a):
    Serdel ma domek;!;! Super!!!! Fajny jakiś???

A pewnie, że fajny. Same takie ;) Serdelkowi trafiło się super. Mieszka w domu z ogrodem we Wrocławiu. Państwo przyjechali po niego. Bardzo ich urzekł i zakochali się w uszach ;). Teraz pytanie po ktorej stronie łóżka będzie spał, pan podejrzewa, że niestety bliżej żony ;)
    Dom sprawdzała ekipa Uru, za co dziękuję :). Mam nadzieję, ze się ułoży wszystko, jutro będę dzwonić.

Dzięki za zdjęcia Murki, może kwitnące mlecze pomogą jej znaleźć dom ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
    Bardzo ich urzekł i zakochali się w uszach ;). ;)

Bo w uszach nie sposób sie nie zakochać.:razz: A jak sie już człowiek zakocha , to przepadł. Na uszy nie ma mocnych,:diabloti: Jak dzwoniłam do hodowli Koksa, to zamiast zapytać czy zdrowy , je , szczepiony itd, to spytałam, czy uszy ma duże, (prawie wcale nie miał, bo miał tydzień i troche). Pimpka to już głównie uszy pamietam (a, i to , ze sie z innego watku dowiedziałam , ze do domu idzie:angryy: ), A Serdel ma cudowne uszka, takie wiuwiające;) . Zostanie Serdelem?? Tzn. nie pytam czy schudnie, ale czy imie mu zostawią??? Bo cudne!!

Posted

Ufka wyjechała dzisiaj koło południa. Przyjechała po nią pani z córeczką i swoją mamą. Ufka była przestraszona, uciekała z podwiniętym ogonkiem i nawet posikała się ze strachu. Zawarczała też na dziewczynkę. Po jakimś czasie sunia się trochę uspokoiła, ale nadal była zestresowana. Pani niedawno zadzwoniła. Ufka się rozweseliła i na razie jest dobrze. Biega krok w krok za mamą pani.

Filip był u fryzjera - niewiele było do strzyżenia. ;)