Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ładny ten Foksik, szkoda, że są z nim kłopoty.

Dzisiaj byłam w hotelu u Ronji, poznałam część moich podopiecznych, których wcześniej nie znałam ;)

Wnioski: :)
Pestka to malutka, drobna i bardzo ładna sunieczka. Niestety, jest strasznie ruchliwa i niefotogeniczna. Zdjęcia ją powiększają. Mnie nie udało się zrobić ładnych, w miarę znośne są tylko te kiedy Bartek trzymał ją na rękach.

Murka- jest dużo mniejsza i drobniejsza niż może wydawać się na zdjęciach, urodą nie grzeszy i jest równie stuknięta jak Pestka ;) Ze zdjęciami kłopot wielki...

Serdel jest bardzo miły i grzeczny :)

Barsa śmieszna, jak biega to jakby fruwała :) Umie już siadać ;) i nawet wraca na zawołanie (chyba, ze ma pilniejsze sprawy ;))

Lolek- nowy nabytek z Kozienic- cudo :loveu::loveu::loveu: Delikatny, spokojny, nie jakiś namol ;) Przytulanka, kochana, słodka grzeczna. Jeszcze troszkę nieśmiały ale bardzo proludzki, ciągle przychodził do mnie, żeby się tulić, kładł się przy nogach. Wspaniały pies. :loveu:

Lisiczka - widać, że się przełamała, przychodziła na ciasteczka, chociaż wciąż jest płochliwa.

Milka zwana różnie ;) - śmieszna kobyła i wdzięczny obiekt do fotografowania, bo ruchliwa inaczej ;) Skakała radośnie ale jak na dużego psa przystało, bez nadmiernego spalania kalorii :)

Nowa sunia z Kozienic- dramat. Jest malutka i drobna ale całkowicie paraliżuje ją smycz. Nie może chodzić bez smyczy, bo jest mocno wystraszona i na pewno by próbowała uciec lub gdzieś by się wcisnęła i pewnie ciężko by było ją potem wyciągnąć. Dla jej bezpieczeństwa, musi byc na smyczy. Trochę z nią ćwiczyliśmy i był mały postęp ale jeszcze sporo pracy przed Bartkiem.

Sisi- miła jak zwykle ;) podeszła po smakołyk, zakopała go i tyle ją widziałam ;)

Jeśli ktoś jest zorientowany w moich podopiecznych to łatwo zauważy, że kogoś brakuje w tej wyliczance. Ten ktoś ma dom ;)

Posted

ania shirley napisał(a):
Nela. Ta duza w skarpetach. Białych.

Brawo :) Nela dobrze się odnalazła w domu, dom z ogrodem, dwoma innymi psiakami i Państwem na emeryturze. Pomimo obaw, nie załatwia się w domu i z każdym dniem rozkwita :)
Bartek wykonał kawał dobrej roboty z Nelą, za co mu serdecznie dziękuję :)

Posted (edited)

[quote name='ania shirley']Smutas jest piękny!!! Prawie jak Foksik. A nawet nie prawie, tylko inaczej.
Oj całkiem inaczej ;)

Barsa:

Edited by mysza 1
Posted (edited)

[quote name='Ziutka']Iwonko, jak trzeba ogłaszać psiaczki to ślij na maila ;)
Dzięki :)

Nowa dzikuska, Pola. Bidulka, malusia, chudzinka, przerażona :( Myślę jednak, ze nie będzie z nią tak źle. Spogląda w stronę ludzi, interesuje się smaczkami (chociaż ich nie znajda przy człowieku)

Jeszcze Milusia z Lisiczką :)

Edited by mysza 1
Posted

ania shirley napisał(a):
Pola jest urocza. A Lisiczka coraz bardziej lisieje, jak nabiera śmiałości. Brakuje mi zdjęć Serdela z powiewającymi uszami- tzn. jak sie oba w ta sama strone odchylaja. On dalej smutas???

Nie tam, bardzo miły, wesoły, pocieszny :) Latał w Barsą i wszystko się rozmazywało :) Zaraz zobaczę czy są fruwające uszy ;)
Edit: jakoś mu nie fruwały, Barsie tylko ;)