mysza 1 Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Duża na pewno jest miła, jestem o tym przekonana :) Quote
ronja Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Muszeczka - sama słodycz. Prześliczna, kochana, grzeczniutka, filigranowa Quote
ronja Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Milka jest miła dla ludzi. Jutro zrobimy test na psy. Boi się panicznie podniesionej ręki. Rzuciłam psim ciasteczkiem, tak zaczęła uciekać, że malo nie wywaliła mojego męża:( Bała się potem do mnie podejść. Uploaded with ImageShack.us Quote
ronja Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Czarna suczka - to ta z niesprawnym ogonkiem. Na razie obojętna, trochę wycofana. Tylko dwa zdjęcia, bo padł mi aparat. Mam zdjęcia jeszcze Didi i Kropka, ale już dziś nie mam siły obrabiać. Quote
Lemoniada Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Wszystkie są wspaniałe :) A Milka ma szczególnie ujmujące spojrzenie, taki smutny miś... Quote
Lemoniada Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Wszystkie są wspaniałe :) A Milka ma szczególnie ujmujące spojrzenie, taki smutny miś... Quote
elaja Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Wszyskie są śliczne - i te z Nowego Targu i te z Chrcynna :loveu: ale najbardziej w moim typie ta duża ruda :lol: Dobrych domków życzymy :loveu: Quote
hop! Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Suczki nie są wychudzone. Najbiedniej wygląda czarna. Duża jest duża, ale ładna. Wygląda na ostrożną i spokojną sukę. Słodko Kropek wyszedł na tym zdjęciu. Quote
gusia0106 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 O kurcze, ale fajna ta Milka. Faktycznie ma coś z Emi... Quote
ronja Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Suczki nie są wychudzone. Są w dobrej kondycji. Milka wg wypisu w schronisku od 2009 roku. Pogryziona czarna suczka ma bardzo szczegółowo opisane leczenie w karcie. Nigdy nie widziałam tak porządnych wypisów ze zdjęciami. Małe tylko wymagają kąpieli, postaramy się dziś wieczorem je przekapać. Quote
hop! Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Lemoniada napisał(a):PS. Mam nadzieję, że będzie mi wybaczony ten wtręt :oops: Dziś na spacerze Mocuś odkrył prześliczną malusieńką suczkę, buldożko-jamniczkę, siedziała w murowanej komórce przy budynku należącym do PKP. Sunia ma cycuhy do ziemi - zajrzałam przez okno i w komórce stały miseczki oraz szafka na buty wymoszczona kocami - pewnie tam są jej szczeniaki. Możliwe, że jest czyjaś, ale domyślam się, że raczej przybłąkała się do pracowników PKP, a oni ją przygarnęli (miała obróżkę przeciwpchelną) - chwała im za to, ale to nie jest miejsce docelowe dla takiego cudaka. Niestety jest Święto i nie było w budynku nikogo, nie miałam jak zapytać o sunię, ale mam nadzieję, że pozwolą mi szukać jej i maluchom nowego domu. Tylko, że ja nie mam gdzie tej rodzinki zabrać (o ile oczywiście na to pozwolą). Nie chcę jeszcze robić alarmu, bo nie wiem, jak dokładnie wygląda sytuacja, ale pomysleć można już teraz. Może ktoś ma jakiś pomysł?:oops: Zdjęcie nawet w połowie nie oddaje jej urody i uroku. Wydaje mi się, że jest młodziutka, skakała, lizała, bardzo chciała się bawić. Gdy odchodziliśmy biegła za nami i piszczała :( http://i46.tinypic.com/2pq4295.jpg Lemoniada napisał(a):Bardzo dziękuję, wszelkie rady i pomysły mile widziane. Jutro przejdę się dać suni jeść, co prawda to też Święto, ale może będę mieć więcej szczęścia i kogoś zastanę. I co? Dowiedziałaś się czegoś o cudaku? Moim zdaniem do dużej - http://img685.imageshack.us/img685/3353/81300879.jpg - nie pasuje imię Milka, tylko Daga albo Giga. ;) Kira nadal boi się samochodów i tramwajów, ale mam nadzieję, że w końcu przełamie strach - będę z nią regularnie wychodziła na spacery "zewnętrzne". Jestem w stanie kawałek nieść ją na rękach, gdy się wystraszy i wyrywa. ;) Z zachowaniem czystości bywa różnie - raz lepiej, raz gorzej. Gdy wydaje się, że już jest dobrze, to znowu zaczyna być gorzej. ;) Za to Efi zdarzyło się tylko jedno siku na przestrzeni ostatnich trzech dni. Quote
mysza 1 Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 Dzięki za zdjęcia :) Duża jest cudna :loveu:, co do tych malych to cóż, urodna nienachalna ;):evil_lol: Quote
hop! Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Ziutka napisał(a):Ale sie tu u Ciebie Iwonko dzieje ;) Tak, dzieje się dużo - psy przybywają, chociaż ani jeden jeszcze nie znalazł domu. Quote
Lemoniada Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 hop! napisał(a):I co? Dowiedziałaś się czegoś o cudaku? Tak. Podobno przybłakała się około miesiąca temu, pracownicy specjalnie przystosowali dla niej tą murowaną zagraconą szopkę i karmią ją. Oszczeniła się 10 grudnia, ma 4 szczeniaczki, możliwe, że pracownicy wezmą je do siebie, ale to nic pewnego, zostałam poproszona o pomoc w robieniu zdjęć i ogłaszaniu jak już zaczną się rozpełzać. Niestety, tak jak myślałam panie bardzo się przeraziły na wieść, że ktoś mógłby zabrać sunię. Na moje słowa, że powinna mieć ciepły dom i człowieka stale przy sobie, jedna z pań ciągle powtarzała "ale ona ma tutaj tak dobrze!". Mam nadzieję, że pozwoli sobie przetłumaczyć, że ta szopka to nie jest miejsce dla delikatnej, gładkowłosej suni, która bardzo pragnie stałego kontaktu. Wydaje mi się, że panie bardzo się do niej przywiązały i nie chcą się z nią rozstawać, będę jeszcze próbowała przemówić im do rozsądku. Teren jest średnio bezpieczny, jeżdżą tam pociągi, ciężarówki z węglem i samochody, wałęsają się psy, brama jest stale otwarta. Panie chcą zrobić zrzutkę i zaszczepić sunię oraz maluchy, widać, że ją pokochały, ale mam nadzieję, że ich miłość nie skaże suni na życie w tym miejscu:shake: Quote
mysza 1 Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Ziutka napisał(a):Ale sie tu u Ciebie Iwonko dzieje ;) :) a gdzie Ty się podziewałaś? Zniknęłaś jakoś ;) Lemoniada, tą sunię po prostu trzeba będzie zabrać i tyle, jak szczeniaki znajdą domy. To żaden dom nawet jesli panie się przejmują... Jak chcą to niech do domu ją wezmą a nie patrzą jak marznie. Quote
Ziutka Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Już Ci pisze pw gdzie się podziewałam (nie bede zaśmiecać wątku ;) ) Quote
mysza 1 Posted December 29, 2012 Author Posted December 29, 2012 Ziutka napisał(a):Już Ci pisze pw gdzie się podziewałam (nie bede zaśmiecać wątku ;) ) To nie zaśmiecanie ;) WIELKIE GRATULACJE :) ;) Dzisiaj odbyla się profesjonalna sesja psiaków, które mieszkają w hotelu u Ronji. :) Jej autorką jest anka_szklanka z dogo, która zgodziła się pomóc za darmo i wymarzła okropnie. Bardzo dziękuję Ani za pomoc i nie mogę się doczekać efektu :) Duża sunia zwana Milką jest spokojna i kochana. Wyprowadzona poza posesję była przerażona, nie chciała się ruszyć :( biedna bardzo. Ale za to na podwórku z innymi psiakami (była z dwójką maluchów) zaczęła biegać radośnie i podskakiwać tym swoim niemałym ciałkiem ;) Jest kochana. Quote
3 x Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Ziutka napisał(a):Już Ci pisze pw gdzie się podziewałam (nie bede zaśmiecać wątku ;) ) tajemnica poliszynela na dogo ;) mycha urocze te Twoje pokurcze ;) Quote
mysza 1 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 [quote name='3 x']tajemnica poliszynela na dogo ;) mycha urocze te Twoje pokurcze ;) A Milka? Przecież to molos :) Jak rzucałam ciasteczka to na 15 udawało jej się załapać 2, resztę zgarniał Kropek ekspres. Ona ma ruchy typowe dla wielkopsów, nieśpieszne ;) Quote
mysza 1 Posted December 30, 2012 Author Posted December 30, 2012 Didi w obiektywie Ani :) Kropcik :) już bardziej gruba Kulka ;) Mam też duże psy, na przykład Wiórka :) Quote
3 x Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='mysza 1']A Milka? Przecież to molos :) Jak rzucałam ciasteczka to na 15 udawało jej się załapać 2, resztę zgarniał Kropek ekspres. Ona ma ruchy typowe dla wielkopsów, nieśpieszne ;) idealne określenie :) Quote
Recommended Posts