Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mokka napisał(a):
Guuuuuzik prawda. Bo dojechać do Wrocka z Warszawki to nie problem, ale wrócić po zawodach, to jest dopiero wyzwanie. Przerabiałam już powrót po zawodach pociągiem i wylądowałam w domciu nad ranem :evil_lol: .

He, He co Wy wiecie o podróżowaniu :cool3: , moja ulubiona trasa :angryy: :diabloti: to Szczecin-Warszawa-Szczecin , zresztą każda wyprawa z naszego kąta to wyzwanie :razz: .

Posted

Mokka napisał(a):
Mało tych zerówek
No, ja zaczęłam zgłaszać Lotkę do zerówek, ale potem zauważyłam to, co Rauni tutaj napisała o wielu... Lotka będzie miała tylko 17 miesięcy, nie 18, więc z tego planu nici. Więc limit wiekowy 18 miesięcy może być powodem mniejszej ilości zerówek... W zerówkach są obniżone przeszkody i brak tych trudniejszy, aby młodsze psy mogły startować - jak pies ma 18 miechów to już w A1 może iść. ;-)

Posted

Mokka napisał(a):
Mało tych zerówek, może Lełona powinnam dowieźć :evil_lol:

A on zje wszystkie pozostałe zerówki i wygra :evil_lol:
Chciałabym zobaczyć waszą drogę powrotną pociągiem :diabloti:

Posted

Flaire napisał(a):
W zerówkach są obniżone przeszkody i brak tych trudniejszy, aby młodsze psy mogły startować - jak pies ma 18 miechów to już w A1 może iść. ;-)

O ile pamiętam, ten temat był już poruszany przy okazji Bydgoszczy i to ograniczenie jest wprowadzone przez ZK. I choć organizatorzy prosili i błagali, związek był nieubłagany i nie pozwolił obniżyć granicy wieku.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Zdecydowanie podkomisja, a własciwie przewodniczący. Pisałam do Leszka z prośbą o obniżenie wieku dla zerówek do 15 miesięcy i zdecydowanie odmówił. Nigdzie dalej nie pytałam.

W imieniu całej podkomisji czy swoim? I jakie było uzasadnienie?

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Zdecydowanie podkomisja, a własciwie przewodniczący. Pisałam do Leszka z prośbą o obniżenie wieku dla zerówek do 15 miesięcy i zdecydowanie odmówił. Nigdzie dalej nie pytałam.

Oooooo, jestem bardzo rozczarowana stanowiskiem podkomisji :roll: .
To ja już zupełnie nie rozumiem, jak się ma postępowanie podkomisji (która nota bene ma nas, zawodników reprezentować) do popularyzacji agility :niewiem: .

Posted

Cytuję
Jeśli chodzi o zawody majowe, to nie ma możliwości obniżenia wieku.

Nic więcej.Mail był do Leszka i Leszek odpowiedział, jednak pełniąc funkcję przewodniczącego Podkomisji. Nie wiem jak to zinterpretować. Ja potraktowałam jako odmowę przewodniczącego.

Posted

To ja mam taką propozycję, czy możemy wystosować oficjalne pismo do Podkomisji o obniżenie wieku '0' do 15stu miesięcy? Można by zebrać podpisy z różnych klubów i pokazać to jako inicjatywa obywatelska.

Ja generalnie zaczynam myśleć, że są jakieś 2 środowiska agility i głos tego drugiego jest silniejszy, skoro nasze pomysły spotykają się z odmowami/ pominięciem tematu.

Posted

Sajko napisał(a):
To ja mam taką propozycję, czy możemy wystosować oficjalne pismo do Podkomisji o obniżenie wieku '0' do 15stu miesięcy? Można by zebrać podpisy z różnych klubów i pokazać to jako inicjatywa obywatelska.

Jestem za!

Posted

Dla mnie nie jest jasne, czy w ogóle podkomisja ma podstawy, aby takie ograniczenia wiekowe dla zerówek wprowadzić... :roll: No bo tak: zerówki nie są regulowane żadnym oficjalnym regulaminem. Stanowią niejako "imprezę towarzyszącą", tak jak na przykład na wystawach konkursy rysunku dla dzieci. Nie wiem, czy w przypadku takich imprez towarzyszących, Związek (tu - podkomisja) w ogóle musi być konsultowana, ale jeśli tak, to raczej tylko w temacie, czy się zgadza, czy nie, a nie w temacie, w jakim wieku dzieci muszą być, żeby brać udział. ;-)

Tyle że tutaj oczywiście wszyscy się boimy, że jeśli nie dostosujemy się w organizacji naszych zawodów do widzimisię podkomisji, to ktoś się postara, żebyśmy następnych zawodów już w ogóle nie mogli zorganizować... To już przerabialiśmy, więc dostosowujemy się do rozmaitych dziwacznych wymagań. Może to jest i jakiś sposób... :roll: