Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem niestety :( nie mam bezpośredniego kontaktu z tym kolesiem. Na tym drugim numerze nikt nie odbiera, wiec pozostało nam tylko czekać na czwartek. Najprawdopodobniej ja będę dzwonić.
A jeśli mogłabym się poradzić.. miałyście już takie akcje? Co powiedzieć? Czy jeśli powiem im, że mam podejrzenie, że pies jest bity, maltretowany, to oni to sprawdzą..? Jak działa taka instytucja..? Pojadą, zapukają i powiedzą, że mieli takie zgłoszenie..?
W każdym razie czekam do czwartku. Wtedy napiszę wam jeśli czegoś się dowiem.
ech :-(

Posted

Ja nie miałam nigdy z czymś takim do czynienia, nie wiem co należy najlepiej zrobić :shake:
Ale moze napisz w tytule, że potrzebujesz pomocy w tej sprawie..

Posted

Tu nic nie pomoże TOZ...facet się wyprze a potem zatłucze psa i powie że mu uciekł.
Daga prosiła żeby psa przywięźć do Tczewa...niech brat pójdzie do faceta, powie,że chce psa (facet chyba chce się go pozbyć), załadujcie się w pociąg i do Dagi. RATUJCIE DOBKA!!!

Posted

Moriaaa to nie jest takie proste :shake: po pierwsze brat Oli wyjechał do Holandii, więc zostałyśmy z problemem same. A jesteśmy jeszcze niepełnoletnie. Ola dzwoniła do schroniska w Opolu, powiedziała, że to pilna sprawa i wtedy dostała numer do pani prezes z TOZu. Jednak tam nikt nie odbiera.. dlatego czekamy do czwartku.. może jak im burdę zrobię, to pójdą to jednak sprawdzić? Ja nie mam znajomych w Opolu a i mało się w nim orientuję :-(
Kurczę, a na forum chyba jest jakaś wolontariuszka ze schroniska z Opola, prawda? Może by mi jakoś pomogła..
Poczekamy co będzie po czwartku, może się zlitują.. Facet chyba się nie będzie mógł wyprzeć, bo pies podobno wygląda jak żywy szkieletor. Gdybym mieszkała w Opolu i miała większy dostęp, to bym podpatrzyła, a tak to nie da rady :shake:

Posted

Dziewczyny!! Przed chwilą rozmawiałam z Olą!! Udało jej się dodzwonić do pani prezes!! I okazało się, że koleś nie mieszka w Opolu, tylko Kluczborku ( nie wiem, jakim cudem :crazyeye: ) ta babka zapytała, czy naprawdę jest w takim złym stanie - Ola oczywiście potwierdziła..
Jest z Olą w stałym kontakcie i ma jechać ( ta kobieta ) do Kluczborka jak tylko będzie miała czas. No.. coś idzie do przodu. Ech.. ale podobno do schroniska nie jest tak łatwo psiaka oddać.. więc może jednak DT? Chociaż moim zdaniem on najpierw powinien trafić do lecznicy.. zobaczymy.

Posted

Jak na razie skontaktowałam się z wolontariuszką Magdą z Opola, która jeśli będzie miała czas, to spróbuje coś zrobić ( dziękuję jej za to z całego serca!)
Pani prezes się nie odzywa, więc czekamy.. niestety, nic więcej zrobić nie można :(

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jakiś czas temu byłyśmy z Francą i jej TZem w Kluczborku. Pojechaliśmy pod wskazany adres, zapukaliśmy no i coż mogliśmy powiedzieć....powiedzieliśmy, że dowiedzieliśmy się, że chcą oddać swojego psa, że nie mieliśmy telefonu i dlatego przyjachaliśmy się przekonać czy rzeczywiście tak jest. Facet zaprzeczył, powiedział, że nie oddałby swojego psa. Trudno mi powiedzieć jak ten dobek wyglądał. Facet złapał go za mordkę - pewni żeby nie szczekał, więc nie wiem czy psiak miał coś z oczami czy nie. Nie wchodziliśmy do środka, a w przedpokoju było dość ciemno, więc naprawde trudo powiedzieć w jakiej kondycji był pies. Najlepiej by było jakby ktoś tam na miejscu był i poobserwował faceta na spacerach jak on traktuje tego psa