Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwop napisał(a):
dziekuje wam bardzo dziewczyny za pomoc, która okazujecie...

Kundel Bury - to bardzo dobry pomysł. Mnóstwo naszych psiaków znajduję domek przez pokazanie się w programie. Jeśli tej Pani ma pomagać radami Dominika (kiwi), to ja dałabym drugą szansę temu DT.

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my mieliśmy 11 lat bullteriera , teraz od sierpnia Nele schroniskową ...i tez mojemu mezowi na poczatku dwa razy tak wirowala jak spiralka ze wylazla z szelek ale na szczescie blisko bloku i uciekala do klatki ....a biegi ma bo cos z gończego albo charta odziedziczyła ....takze kazdemu to sie moze zdarzyc ...tez panikuje czesto i jak cos jej nie pasuje i czuje sie zagrozona , chce wylezc z szelek ....ja wtedy ja tak ustawiam zeby nie mogla tyłować...:evil_lol: , a moje chlopy nie moga sobie niestety wtedy poradzić z nią ...juz wiedza ze wtedy trzeba wsadzic reke pod paski szelek i mocno przytrzymac - nie ma wtedy milimetra wolnej przestrzeni na ruch jakikolwiek ...i odczekac panike .. takze nawet wtedy jak ktos mial psa ...ma prawo zglupiec w takich nałych wypadkach .....a kobitka chciala z nerwów oddac ...bo sie przestraszyla na pewno odpowiedzialności i tego
ze bedziecie do niej mialy zal ...ale jak przemyślała ... tylko czy psina tez ja polubiła bo jesli nie to teskni poprostu za Tobą i daje dyla ...:placz:

Posted

iwop napisał(a):
Czy ktos z krakowa domysła się o jaka Dominike chodzi...? I jak to jest z tym programem w TV "Kundel Bury...?

Iwona, ja mam numer do kiwi, wysłać Ci go?

Posted

noemik jeżeli możesz... to bardzo prosze. Zazwonie do niej jak juz bedzie wiadomo czy Mela zostanie czy nie - dałysmy sobie z pania czas na zastanowienie sie do wieczora... :-(

Posted

kiwi to Dominika i zajmuje sie wieloma psami :) faktycznie jezeli to ona byla u pani to super.
ja tez moge sie tam przejsc, tylko troche sie boje robic taki nalot, a dziewczyny i AniaB i Kiwi sa bardziej doswiadczone i na pewno wiecej pomoga niz ja.

Posted

ania nie mówiła nic o tym, że może zaglądac... Dominika moze dopiero po weekendzie.

Juz jestem całkiem skołowana. Wczorej był okropny dzień - najpierw mela uciekła, potem śmierc Belli.

jestem załamana i nie wiem co robic...

Posted

iwop napisał(a):
Nie wiem co robic... Nie znam tej wolontariuszki - pani powiedziała, że ma na imie Dominika. ....

Ale Pani ja widac zna albo ma na nią namiary.. poproś Panią o namiary i spróbuj się z nią skontaktować ( chyba że to jest problem...:oops: )
Lansować Melcię trzeba wszędzie niezależnie gdzie będzie przebywać w danej chwili....pewnie ,że lepiej jeśli nie musiałaby daleko ( i ciągle ) jeździć ale ..najlepiej jakby trafiła do DOBREGO ODPOWIEDNIEGO domu...nawet jeśli jest on troszke " nie po drodze":eviltong:

Posted

podpowiedzcie mi jeszcze tylko jakiego wzrostu jest Mela , do kolan czy mniejsza - plakacik Puchatkowy juz wydrukowalam ...i napisalam do Fony z prosba o kolorowy

Posted

Prawdę powiedziawszy troszkę boimy się o Melę u tej Pani. To napewno dobry człowiek, ale troche sobie nie radzi nie tylko z niespokojną sunią, ale i swoimi emocjami (co psiak pewnie wyczuwa i nie pomaga mu to w ustabilizowaniu psychicznym).
Najważniejsze jest zdaje się to, żeby zapewnić bezpieczeństwo dla suni przez najbliższe dni - bo zbliżający się tydzień i wolne dni to horror.
Piesek nie może stracić domu! Takiego czy innego.
Jeśli pani nie jest pewna, to pewnie lepszy jest hotelik nie mówiąc o Cioci-Mamie z Ostrowca (jeśli w ogóle jest taka możliwość).
Podtrzymujemy deklarację - jeśli wyniknie nagła kiszka z dachem nad głową przelejemy błyskawicznie pieniądze grosiki konieczne do przezimowania suni przez najbliższe dni w hoteliku. Najważaniejsze, żeby nie straciła dachu nad głową i nie poszła do schronu, na ulicę, do lasu...

Posted

quasimodo napisał(a):
Prawdę powiedziawszy troszkę boimy się o Melę u tej Pani. To napewno dobry człowiek, ale troche sobie nie radzi nie tylko z niespokojną sunią, ale i swoimi emocjami (co psiak pewnie wyczuwa i nie pomaga mu to w ustabilizowaniu psychicznym).
Najważniejsze jest zdaje się to, żeby zapewnić bezpieczeństwo dla suni przez najbliższe dni - bo zbliżający się tydzień i wolne dni to horror.
Piesek nie może stracić domu! Takiego czy innego.
Jeśli pani nie jest pewna, to pewnie lepszy jest hotelik nie mówiąc o Cioci-Mamie z Ostrowca (jeśli w ogóle jest taka możliwość).
Podtrzymujemy deklarację - jeśli wyniknie nagła kiszka z dachem nad głową przelejemy błyskawicznie pieniądze grosiki konieczne do przezimowania suni przez najbliższe dni w hoteliku. Najważaniejsze, żeby nie straciła dachu nad głową i nie poszła do schronu, na ulicę, do lasu...

z hotelikiem może być problem, długi weekend, ludzie wyjeżdżają...

Posted

niestety ja źle zrozumiałam. Mela może zostac u pani do tego długiego weekendu. Potem dominika moze ja zabrac do hoteliku. Przyznam szczerze, że nigdy nie miałam psa w hoteliku. Nie wiem jak to wyglada... czy pies siedzi cały czas zamkniety. I koszty...

Bardzo prosze osoby które coś wiedza o tym hoteliku mi wyjasniły....? Czy taki hotelik to dobry pomysł?

Porsze:shake:

Posted

wyjasnijcie mi prosze jak to jest z tym hotelikiem... bo nie mam pojecia. U mnie Mela moze troche zostac - ale bedzie siedziała sama więc marna socjalizacja. Ja potem wyjeżdzam na pare dni - moje zwierzaki ida do rodziców a z Melą co wtey...
jak to jest z hotelikami?

quasimodo dziekujemy:loveu: Pieniadze napewno nam bedą potrzebne:-(

Posted

spokojnie, masa psow z dogo przebywa tymczasowo w hotelikach.Jest opieka weterynaryjna i spacery.Oczywiscie to zalezy od hoteliku, ale nikt tam krzywdy psiakom nie robi.;)

Posted

w wiekszosci siedzą w boksach-chyba ze to jest hotelik domowy-bo i takie są, ale to wyjatki.Ale jest cieplo, spokoj-a to najwazniejsze pzrciez dla takiej bidulki jak Mela.Pewnie ze brak stałej obecnosci czlowieka,ale chyba lepsze to niz schron...

Posted

iwop napisał(a):
nie chodzi o krzywde tylko czy ktos z nimi przebywa? siedza w klatkach?
jak to jest.../:oops:

jak kiwi wejdzie na dogo, na pewno napisze tu wiecej.
psy maja spacery, trzy razy dziennie, poza tym dziewczyny jeżdżą do psiaków bardzo często.
nie wiem, gdzie kiwi umieśći Melę, jeśli koło Wieliczki, to będzie dobrze. Pan Tomek, który prowadzi hotelik, jest bardzo dobrym człowiekiem.
nie martw się, Iwona, naprawdę.

Posted

noemik musimy z kolezanka szybko podjąć decyzje więc dlatego tak pytam. Jezeli Mela bedzie siedziała w klatce to marna resocjalizacja... :(

Posted

Iwonko... teraz nie chodzi o socjalizację bo jest nóż na gardle..chodzi o Melki bezpieczeństwo i przysłowiowy kawałek dachu nad głową.... w hoteliku jest przynajmniej spokojnie......nikt nie bije i jeść dają.. to jest na przeczekanie....a nie na stałe przecież

Posted

Kolezanka Jola (nieobecna na dogo) rozmawiała z Kiwi. No tak, musze przyznać, że jestesmy obie histeryczki. Kiwi wszystko rzeczowo i logicznie wyjasniła - pewnie, że Mela może jechac do mnie do ostrowca (na awaryjny tymczas0 ale wtedy beda mniejsze szanse na domek - w hoteliku kiwi bedzie mogła pokazac psa, itp Zreszta wiecie same. Na razie na długi weekend Mela zostaje jeszcze u pani Marty. Trzymajcie kciuki żeby tylko nie uciekła.

Posted

Mela jest jak widac pięknym, uroczym i - jak można przeczytać - wrażliwym, kochanym stworzeniem. Do tego jest młoda. Ma spore szanse na znalezienie domku.
Napisaliśmy o hoteliku, żeby zabezpieczyć ją doraźnie i awaryjnie przed jakąś tragedią typu wyrzucenie na ulicę lub schron. Hoteliki są różne - bardziej lub mniej luksusowe, z lepsza lub gorsza opieką.
Przebywaja w nich również wypilęgnowane, rasow okazy ludzi, którzy wyjeżdżają na urlopy. Płaci się za pobyt tam, więc pieski mają zapewnione jedzonko, spacery.
Oczywiście byłoby najlepiej, gdyby ktoś mógł przygarnąć psine na tymczas. Najlepiej by jej było z pewnością u Ciebie Iwop, ale jak rozumiemy nie ma takiej możliwości.
Teraz chyba najważniejsze jest zapewnienie psiakowi bezpiecznego lokum na najbliższe dni.