iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 dzisaij musze dac pani odpowiedź kiedy zabiore Mele... Czy wiadomo cos o tym ewentualnym tymczasie...:shake: Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Czy kots może nam pomóc...?:-( Kto zrozumie, że psu potrzeba więcej niz 4 dni na adaptacje do nowej sytuacji...:placz: Quote
mar.gajko Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Niestety nei mam dobrych wieści. Tamara nie weźmie Meli. Po pierwsze tymczas do suńki wogóle odpada bo jej Gerda atakuje, więc tylko samczyki i to najlepiej młode, po drugie w piętek przyjmuje nowego kota, więc będzi eprzyzwyczajanie do psów i jej kota. Strasznie szkoda. O tym że to suńka faktycznie nei pomyślałm, że Gerda może ją atakować non-stop. Nie wiem co radzić, tymczasów brak jak na lekarstwo. Będę myśleć, ale czy coś wymyślę, nie wiem... Quote
mar.gajko Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Iwono, tak mi przykro. Okropnie. Myślę, myślę i nic nie mogę wymyśleć. Wszędzie mam coś poutykane; gdyby było troszeczkę więcej czasu; cały czas mam nadzije, że coś się objawi, ktoś będzie mógł, którys psiak znajdzie dom z tymczasu. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Dla mnie to tragiczne... Mela dostała tylko cztery dni na przyzwyczajenie sie do nowego domu. Troche to niepoważne. Nie wiadomo co z nia bedzie. Ja jutro wyjeżdzam. Mela moze trafic chyba tylko z powrotem do lasu albo do schronu. Quote
Figa Bez Maku Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dla takiej lękliwej suni to na pewno najlepszy byłby od razu stały domek..to jasne... tymczas najlepiej żeby gdzieś blisko, bo podróż z taką strachajłą...no trudna będzie:shake: Czy państwo z dotychczasowego domu nie mogliby jeszcze troszkę wytrzymać:oops: ? Czy Mela jest poogłaszana ?do adopcji?Bo już mi się myli....:shake: Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Nie państwo powiedzieli, ze są bardzo zestresowani jej chęcia ucieczki. Mela jest poogłaszana. Niestety grozi jej schron, gdzie raczej noie da rady.:shake: Quote
quasimodo Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Straszna sytuacja. Biedna psinka. A może dałoby się ja przechować jakis czas w jakimś hoteliku. A może ci państwo jednak wykażą trochę empatii i potrzymają ja jeszcze kilka dni... Nie jest im szkoda, że suczka, która była ich domownikiem trafi niemalże na ulicę??? Przecież nie może trafić do lasu ani schronu. Quote
Puchatek Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jeszcze może za wcześnie na to ale pomyśleć już trzeba na wszelki wypadek. Jeśli w Krakowie i okolicach nic się nie znajdzie to czy jest możliwe zrobić tak aby trafiła do schronu ale w Krakowie? Do poprzedniego lepiej żeby nie wracała (wiadomo dlaczego). Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Nie nie może dłużej zostac w tym domu. Zostało wyraźnie powiedziane. Niestety nie mamy pieniędzy na hotel. Mamy na utrzymaniu 17 psów w przytulisku. Nie liczac swoich prywatnych zwierzat. Mela to wyjątkowo wrazliwa suczka ale niestety sytuacja jest bez wyjścia. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Wybacz Puchatek ale w krakowie zostac nie może... nikt sie nia nie zajmie. Quote
Puchatek Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Jeszcze jedna możliwość, może płatny hotelik. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Puchatek Mela nie była nigdy w schronie. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Puchatek napisałam wyżej - nie mamy pieniedzy. mamy na utrzymaniu 17 psow nie liczac kotow i swoich własnych. WSZYSTKO Z KIESZENI MOJEJ I KOLEŻANKI. Ja w dodatku mam "córkę" wirtualną. Quote
Puchatek Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 iwop napisał(a):Wybacz Puchatek ale w krakowie zostac nie może... nikt sie nia nie zajmie. Myślałem raczej o przeszkodach formalno-prawnych bo w Krakowie nawet w schronie będzie miała lepiej niż w Waszym gdzie ją zagryzą po prostu. A to dałoby nam czas tak niezbędny do szukania DT albo domu docelowego. Słusznie nie była w schronie tylko w przytulisku ale jak napisałaś tam grozi jej zagryzienie więc tam powrót jest bez sensu. Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Puchatek ona nie trafi do przytuliska tylko do schronu. Zreszta to nieistotne bo to typ psa, który i tak długo tam nie pozyje. Quote
Puchatek Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 No więc cały czas do tego zmierzam, że nie powinna wracać do Was (gdziekolwiek by to nie było schron czy przytulisko. Powinna zostać w Krakowie, pytanie tylko czy nie ma przeszków formalno-prawnych i czy jakiś schron w Krakowie ją przyjmie. W grę wchodzi też hotelik ale wtedy musielibyśmy się sprężyć i zebrać odpowiednią kwotę pieniędzy (na dłuższy pobyt). Quote
iwop Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Puchatek do czwartuku musimy ja zabrac z DT. Nie mamy czasu. Załatwiamy transport. Gdzie ma zostać w Krakowie ? przywiązana do drzewa...? Quote
quasimodo Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 iwop napisał(a):Nie nie może dłużej zostac w tym domu. Zostało wyraźnie powiedziane. Niestety nie mamy pieniędzy na hotel. Mamy na utrzymaniu 17 psów w przytulisku. Nie liczac swoich prywatnych zwierzat. Mela to wyjątkowo wrazliwa suczka ale niestety sytuacja jest bez wyjścia. Jesteśmy w stanie zadeklarować natychmiastwo parę groszy na pobyt w hoteliku. Nie będzie tego dużo ale pewnie na tydzień (może 10 dni), a wtym czasie uda sie z pewnością zebrać więcej pieniędzy. kasia i krzysiek Quote
Figa Bez Maku Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Iwona..jak myślisz ..czy 100% pewne szelki wpłynęłyby na decyzję państwa? Myślę o czymś w rodzaju kamizelki z przypinaną smyczą..z tego nawet psi akrobata nie wyjdzie..tak mi się wydaje..... Co do kasy kurcze najgorzej ,że to koniec miesiąca :oops: ale po wypłacie też mogę wpłacić niedużą sumę ( ale zawsze to coś) ..no i zawsze pozostaje bazarek:shake: Quote
Figa Bez Maku Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Agnie ..czy Ty myślisz o tym o czym ja myślę?:eviltong: Quote
Puchatek Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Dobrze by było żeby zgłosił się ktoś z Dogo z Krakowa i wypowiedział jakie są szanse na hotelik, za ile, ew. jakie są możliwości schroniskowe. Quote
Recommended Posts