Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 A co ze smyczami. Wlecze za sobą dwie smycze czy nie. Jeśli się wyrwała jak zrozumiałem to musi być z dwiema smyczami. PS. Chodziło mi o to żebyś się nie oskarżała bo to nic nie da i jest nieuprawnione tylko zaczęła myśleć pozytywnie i w określonym kierunku. Quote
Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Nawet jak podasz telefon do siebie to ten kto ją znajdzie zatelefonuje a wtedy znajdziemy kogoś w Krakowie kto się już fizycznie tym zajmie. Quote
AniaB Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 dopiero udało mi sie wejsc na dogo.. podałam kolezance iwop nr tel. do schroniska - wiem że mela jest tam juz zgłoszona..gdy bedą cos wiedzieć na pewno dadza znać, ale lepiej też samemu dzwonic.. plakaty - to podstawa jakby panstwo mogli rozwiesic u siebie w okolicy ja tez podrukuje i porozwieszam u siebie na osiedlu tam blisko jest park - moze pobiegła do tego parku.. no i jesli biegnie ze smyczą to na pewno zwróci czyjaś uwage... do kundla tez damy ogłoszenie - kundel we czwartek, wiec moze do tego czasu mela sie znajdzie... Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Iwop chodzi o coś takiego : Dnia 23 kwietnia w Krakowie na Krzemionkach zagineła młoda , krótkowłosa suczka . Ma chrakterystyczne , pręgowane umaszczenie , białą łatę na piersi , długi ogon . Miała na sobie czerwoną obrożę i żółte szelki + smycz ale mogła je zgubić. Suczka jest płochliwa , nieufna , NIE JEST AGRESYWNA. Prosimy o pomoc w odnalezieniu suni , każda wiadomość o miejscu jej pobytu jest cenna ! Za odnalezienie suni czeka nagroda! Co dopisać ? Czy faktycznie miała dwie smycze ? Jakieś jeszcze cechy charakterystyczne? Quote
Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Jeszcze jedno. Czy reaguje na imię? I co z tymi smyczami. To WAŻNE. Quote
AniaB Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 patia - szelki były zółte a obróżka czerwona (bo mela miała i obróżke i szelki) Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Czy dziś jest 23 w ogóle ? czy szelki są czerwone ? Nie wiem skąd wziełam tą informację ale robię 15 rzeczy na raz w tej chwili :stupid: Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 no właśnie Ania dzięki , pisałyśmy w tym samym czasie , juz zmieniam Quote
Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Patia, do tego plakatu wstaw zdjęcie, najlepiej takie na którym jest w całości. Te co są na wątku są troche ciemne więc rozjaśnij jeśli możesz bo na ksero potem będzie tylko czarna plama. Quote
Figa Bez Maku Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Najlepiej zapytać tych państwa z DT czy Melcia po prostu się urwała ze smyczami ( i czy to były 2 smycze rzeczywiście) czy też może wyślizgnęła się z szelek? Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Czy sa jakieś inne zdjecia niż te w pierwszym poście? Quote
AniaB Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 koło ronda mateczny - koło ul. kalwaryjskiej karusia - tam gdzie telewizja - gdzie jeździ sie do kundla to jest pierwsza kamienica jadac od telewizji w dół Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 jeszcze jedno , jakiej Mela jest wielkości , jak bokser? Quote
Patia Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Kurcze , przydałyby się inne zdjęcia , czyje namiary podać w ogłoszeniu ? Proszę napisać w tytule , że na stronie 53 jest ogłoszenie . Quote
Jagienka Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Cholera jasna, tam ruch uliczny spory... Ale faktycznie jak miała dwie smycze, to ludzie sie moze zainteresują, bo nie wyglada na bezdomną, wtedy tylko plakaty to podstawa, żeby wiedziali co dlalej z nia robić.... Quote
dreamer Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 może być coś takiego: tu link do plakatu (bez telefonu na razie) dajcie tylko jakieś telefony to szybko dopiszę; nie jestem też pewna jakie powinny być rozmiary, żeby dobrze wyglądało wydrukowane; co ewentualnie jeszcze dopisać? Quote
iwop Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 Mela Odnaleziona Cudem! Zaraz Opisze Tylko Ochłone! Quote
Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Chyba standarowo A4 i prosimy o numer telefonu do ogłoszenia. Quote
dreamer Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 iwop napisał(a):Mela Odnaleziona Cudem! Zaraz Opisze Tylko Ochłone! ufff! dobrze, że się znalazła. Quote
iwop Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 przed chwila zadzwoniła do mnie pani Marta z DT. Poszukiwali Meli z sąsiadami. Jakies dziecko zauwazyło, psa, który zaczepił sie o korzeń w jakieś dziurze za jkims ogrodzeniem. Nie znam szczegółów ale nauczyciel wf z pobliskiej szkoły przeszedł przez brame i podawał Mele przez ogrodzenie wysokości 2,5 metra. jezt i nic jej się nie stalo. Musimy teraz zorganizowac transport i zabrac ja do Ostrowca :( Nie mamy co z nia zobić. Najwzniejsze, że sie znalazła... Quote
Jowita Poznań Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Biedna Melcia :shake: Zeby znalazla swoje szczescie- tego jej zycze! Quote
Puchatek Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 A nie mogą jeszcze chwilę jej potrzymać może znajdzie się DT w Krakowie żeby nie musiała tak daleko jeździć. Iwop, może ona do Ciebie tak uciekała? Quote
AniaB Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 właśnie dostałam wiadomość od joli - że mela sie odnalazła.. ufffffffffff kurcze - to co teraz z nią bedzie? ci ludzie są naprawde w porzadku - i podejrzewam, zę oni maja dobro meli na uwadze nie chcac jej zatrzymywać u siebie - szczególnie ze to tylko dom tymczasowy.. naprawde - rozmawiałam z pania i na pewno nie maja nic złego na mysli mowiac o stersujacych sytuacjach po prostu mela znów moze próbowac ucieczki i sie nie znaleźć.. Quote
Recommended Posts