iwop Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Dostałam maila od pani Renaty - nowej mamy Meli. Mela całkiem dobrze sobie radzi...:) Zjadła wprawdzie wewnętrzne wyciszenie drzwi ale pani nie robi z tego problemu...:evil_lol: chociaz trzymam mocno kciuki aby Meli to przeszlo jak najszybciej... Zostaje w domku na 8 godzin (trudno:shake: ) ale robi sie coraz bardziej ufna. Nawet raz poza miastem biegała sobie bez smyczy!:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Wklejam zdjecia zrobione przez pania Renatę telefonem: Później wkleje reszte bo hosting nie działa :angryy: Quote
Reno2001 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Cieszę się niesamowicie, że Melcia znalazła super domek. A mówiłam Ci Iwonko, że trzeba wierzyć...:eviltong: ! Ja juz wczoraj usunęłam jej banerek z podpisu a na to miejsce wstwiłam Kikusia :p . Teraz jego kolej!! Quote
monikam1 Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Jestem na Dogo... od niedawna, dziś weszłam na wątek Meli , jestem poryczana i zdruzgotana jej losem. Jesteście wspaniali, to jest niesamowite co robicie dla zwierzaków!!!!!!!!!! Iwonko nie płacz, będzie dobrze, malutka przyzwyczai się. Zrobiłaś już naprawdę dużo więcej nie możesz, tak mi się wydaje. Dla mnie cudem jest los Wodniczka, który napewno wszyscy znacie, wyłam jak bóbr jak zobaczyłam jego zdjęcia, jak odpoczywa w nowym domku. Wszystko jest możliwe, trzeba tylko więcej takich ludzi jak Wy. Sama wpłaciłam parę groszy na Wodnsia dlatego śledziłam jego losy. Sama mam starą sunię, która zaczyna chorować, jestem przerażona co będzie jak już odejdzie. Melcia jest młodziutka i da sobie radę. Modlić się tylko żeby jej nowa Pani była cierpliwa. Powodzenia dla Was Wielkich ludzi i dla Melci.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Figa Bez Maku Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Tak jak wspominałąm.. Renaty są w porządku:loveu: A zabawek do ogryzania Melcia nie ma? Choćby sprawdzona plastykowa butelka z przysmaczakmi w środku ( czyli wersja Kinga za parę groszy):diabloti: Młody psiak .......ma jeszcze ogromną sznsę na "zapomnienie" swojej traumy Quote
Agnie Koty Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 właśnie, ja tez mialam się spytać o zabawki. Świńskie ucho też dobre zamiast drzwi, choć bardziej capi.... Quote
Puchatek Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Sądzę że jest to spowodowane strachem że zamknęli i nie przyjdą wypuścić. Bunia też tak miała z początku (tyle że w mikroskali, jak wychodziłem potrafiła kilka razy drapnąć w drzwi :-) ). Po pewnym czasie się przyzwyczai i przestanie. Chyba że u niej to kwestia nudy. Nie wiem jak bardzo towarzyska jest Mela. Bunia czas nieobecności ludzi przesypia. Quote
Reno2001 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Maj ALDUNIA [*] też z poczatku drapała w drzwi gdy zostawała sama. Na pewno bała się, że nie wrócimy. Potem jej przeszło :loveu:. Ciekawe jak bedzie teraz u mnie z Dotty :roll: ? Quote
iwop Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Zdjęcia meli z nowego domu: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> kochane ciotki i wujku Puchatku :cool3: mam nadzieje, że Meli tez to przejdzie... najwazniejsze, ze pani jak na razie nie robi z tego tragedii :loveu::multi: Quote
Puchatek Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Uznanie dla Pani bo zjedzone drzwi to nie byle co. :-( Quote
Frotka Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Pamiętajcie, że mam do dania sukę - kopię Meli. Sprawa pilna :roll: Quote
Tengusia Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Frotka napisał(a):Pamiętajcie, że mam do dania sukę - kopię Meli. Sprawa pilna :roll: A czy sunia ma swoj watek na dogo :???: jesli nie to moze warto jej taki zalozyc zawsze to zwiekszy jej szanse ... Quote
iwop Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Frotka trzeba jej założyc nowy wątek... Mela jest juz przeniesiona do - "Juz w nowym domu". Quote
Cez Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 spotkalam wczoraj pania, ktora miala Mele w domu tymczasowym i jest w kontakcie z pania Meli. Mowila, ze wszystko u niej super sie uklada :) Quote
Figa Bez Maku Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Miło to słyszeć... a może p. Renata powie coś więcej:cool3: ? o SWOJEJ suni? Quote
iwop Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Ja dostałam uwczoraj podpisana umowe... Cez a mogłabys poprosić panią Renate, że jakby miala chwile czasu to może napisałaby cos o Meluni...?:oops: Quote
Cez Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 spotkalam pania z domu tymczasowego (pania Marte chyba...) i to zupelnie przypadkiem. Quote
iwop Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Dostałam wiadomości o Meluni. Mela ma sie swietnie :) Jest wesoła i pogodna i oczywiście musi byc w centurm uwagi wszystkich....:p Nadal boi sie duzych skupisk ludzi i troche z dystansem traktuje mężczyzn . Zdjecia wkleje później Pani renata ofiarowała Meli drugie życie :loveu::loveu::loveu: Quote
Figa Bez Maku Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Jak miło czytać takie wieści.....z czasem Melcia będzie pewniejsza siebie...... Quote
Cez Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ciesze sie, ze u Meli wszystko dobrze :) Quote
iwop Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Dzisiaj otrzymałam maila z domu Meli: Witam Pani Iwono, Minął rok od naszego ostatniego kontaktu więc pomyślałam, że może chce Pani coś wiedzieć o Melusi. Otóż wydoroślała, zmądrzała i wygrzeczniała. Jest na prawdę kochanym pieskiem, który nie sprawia żadnych kłopotów. Niestety nadal nie ma zaufania do obcych (szczególnie panów) ale to może nawet lepiej bo nie podbiega do ludzi jak to robią inne pieski a przecież nie każdy to lubi. Muszę się pochwalić, że pisze o nas pewien miłośnik chartów na swoim blogu. Gdyby Pani chciała o nas poczytać to podaję adres: http://moje-charty.blog.onet.pl/ - wpis z dnia 6 sierpnia 2008. W załączeniu przesyłam zdjęcia Meli z tegorocznych wakacji: w czerwcu na morzem a w sierpniu w górach. Quote
Ulka18 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 No to sie Mela nawypoczywala, a to gory, a to morze :lol: Czekamy na zdjecia :p Quote
Yona Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 To się poszczęściło tej Meli :) Tylko wywczasy i wywczasy :) I... po raz pierwszy od dawna ciocię iwop spotykam :loveu: Taka nie chadzająca po wątkach jestem... Quote
Ulka18 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Piekne te zdjecia Melusi :loveu: ale dziewczynka trafila do super domku :p Quote
Recommended Posts