mamanabank Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Andzike napisał(a):Alis jest przepiękna :loveu: W 100% "mój" typ! :) Nie no, mój też. Nieprawdopodobnie superowa sunia! Quote
Emma53 Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Dzisiaj moje dwie dziewczynki musiałam wykąpać! Alis przyjechała do mnie nie sama. Była już po zabiegu więc nie mogłam jej kąpać a kropelki nie poskutkowały. Po obcięciu jej kudełków koleżanki nie miały się gdzie podziać i zamieszkały też u mojej rezydentki Stoni. Strasznie się obie drapały. Mimo, że z ranki Alis jeszcze trochę wycieka byłam zmuszona zrobić z tym porządek. Kudłaczka strasznie panikowała w wannie to była chyba jej pierwsza kąpiel w życiu. Teraz jest śliczna i taaaaaaaaka mięciutka. Quote
Akrum Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Mam nadzieję, że ranka Alis się lada dzień przestanie "paprać". W weekend małą poogłaszam :) Quote
Emma53 Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 Akrum napisał(a):Mam nadzieję, że ranka Alis się lada dzień przestanie "paprać". W weekend małą poogłaszam :) Może lepiej nie!!!!!!:placz:Ja ją już baaaardzo kocham! To taka przylepa! Quote
Akrum Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 a ja coś wiem, a ja coś wiem :Cool!::Cool!::Cool!: w poniedziałek proszę mocno trzymać :thumbs::thumbs::thumbs: najpierw spiszemy :czytaj::czytaj::czytaj: poźniej zrobimy Alis :hand::hand::hand: pożniej z kolei Emme :glaszcze::glaszcze::glaszcze: a na koniec będziemy :cunao::cunao::cunao::drink1::drink1::drink1: Quote
Juldan Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Super Alis:multi: biedna Emma:glaszcze::glaszcze::glaszcze: Quote
Andzike Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 o kurcze to już???? aaaa, a ja nie zdążyłam dorobić się domu z ogrodem i zaproponować Alis miejsce u siebie ;) Trzymam kciuki! :) Quote
Akrum Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Andzike napisał(a):o kurcze to już???? aaaa, a ja nie zdążyłam dorobić się domu z ogrodem i zaproponować Alis miejsce u siebie ;) Trzymam kciuki! :) jeszcze Ci taką Alis możemy znaleźć w swoim czasie, nic się nie martw ;) Ja to nawet nie zdążyłam jej ogłosić, a domek się zjawił ;) i to taaaaki fajny :) Quote
Pyrdka Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 Ciocie trzymać kciuki dom zapowiada się super:lol: Quote
mamanabank Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Ona jest taka śliczna, że wcale się nie dziwię. Kciuki trzymam! Quote
Akrum Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 śliczna to fakt, ale jeszcze cudowniejszy ma charakter :) chociaż z tego co Emma mówiła, Alis poczuła się bardzo pewnie i zaczyna trochę dominować nad Stonią. Quote
Penny Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Znaleźć dom bez robienia ogłoszeń - to jest coś :) Quote
agnisia100 Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 pilna sprawa!! Potrzebny na już tymczas,albo przetrzymanie psa kilka dni zanim trafi do mnie na tymczas Suczka jest w Kołobrzegu, bardzo grzeczna. Pilnie musi opuścic swój obecny dom http://tablica.pl/oferta/suczka-do-a...i-ID1JTnJ.html Są jacyś dogomaniacy z Kołobrzegu ? Quote
Akrum Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 hm... ze Szczecina to znam, ale z Kołobrzegu niestety nie kojarzę na tą chwilkę nikogo. Quote
Emma53 Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Alis pojechała do nowego domku, a ja siedzę, sączę soplicę pigwową i beczę. Gdy dalej w takim tempie będę oddawać do adopcji moich tymczasowiczów to wpadnę w alkoholizm. Quote
Juldan Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Emma53 napisał(a):Alis pojechała do nowego domku, a ja siedzę, sączę soplicę pigwową i beczę. Gdy dalej w takim tempie będę oddawać do adopcji moich tymczasowiczów to wpadnę w alkoholizm. Emma ja się uchlam jak jutro ania z poznania wystawi złą opinię "domkowi Gajki"- chodź do niej na wątek i zobacz jakie z niej cudo:loveu: Quote
Pyrdka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Emma trzymaj się dzielnie. Pojedziemy na odwiedziny. Obiecuję.Jesteś idealnym dt. Quote
Emma53 Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Juldan napisał(a):Emma ja się uchlam jak jutro ania z poznania wystawi złą opinię "domkowi Gajki"- chodź do niej na wątek i zobacz jakie z niej cudo:loveu: Już widziałam! Też ją chciałam na działkę, ale brzydkie ciotki nie chcą ją mi dać do budy. Quote
Emma53 Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Pyrdka napisał(a):Emma trzymaj się dzielnie. Pojedziemy na odwiedziny. Obiecuję.Jesteś idealnym dt. Nadal mam mieszane uczucia co do tego domku:shake:. Mam nadzieję, że się mylę. Ona jest cudna a z ich strony nie było ochów i achów. Quote
Pyrdka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Jak miałas chociaz cień watpliwości to.... Nie kazdy tak okazuje uczucia jak my. My jestesmy zakręcone i tyle. Ty przy kazdym domu miałas watpliwości i wszystkie są szczęśliwe;) ( Bella, Kira, Tinka,Tosia, Patysia )Monitorujemy i dwiedzamy. Quote
Emma53 Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Dzisiaj nie dzwoniłam, zrobię to jutro! Tak mi jej brakuje. Quote
Penny Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 To prawda, ludzie różnie reagują. Czasami po prostu nie chcą się rozklejać przy obcych ludziach i dopiero może później jak już nikogo nie ma to mówią do psiaka, głaszczą i traktują jak członka rodziny. Może przy obcych nie chcą pokazać, że oni są tacy miętcy (chyba tak się tego nie pisze ;)). Tak bardzo się cieszę, że kolejny psiak ma dom. Przecież jeszcze nie dawno Alis siedziała w Przytulisko, a teraz? Teraz ma ciepły domek :) Quote
Akrum Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Pan okazywał uczucia Alis, gdy Emma była z Panią i małym Olkiem w kuchni. Mówił do Alis, w ogóle taaakie ciepło płynęło od Pana, taki spokój. Państwo mają autystyczne dziecko, byli z Olkiem, który właśnie w nowych miejscach niestety zachowuje się jak dziecko z mega ADHD, trzeba mieć oczy dookoła głowy. Może też to w jakiś sposób Państwa troszeczkę jednak krępowało. Jednak Olek jest przyzwyczajony do zwierząt, państwo mieli psa chorego na trzustkę, jeżdżą również z Olkiem na konie. Emmy Stonia troszkę się tych hałasów bała, ale Alis w ogóle nie zwracała na to uwagi, pochodziła do Olka, merdała ogonkiem, a najbardziej właśnie do Pana się przytulała :) Ja myślę, że Alis przypasowała perfekcyjnie do tego domu. Na pewno nie oddałabym tam szczeniaka, bo szczyl wiadomo - trzeba mu poświęcić na prawdę dużo czasu, pewnie zaczepiał by Olka do zabawy zbyt nachalnie, nie oddałabym tam również np. Belli, czy psiaków charakterem takich jak moje, bo przy pierwszym spotkaniu pogryzły by Olka za taką pobudliwość i hałasy. Ale Alis - Alis moim zdaniem pasuje idealnie. Wyszła z Państwem i nawet się za Emmą nie oglądnęła, dumnie maszerowała z ogonkiem podniesionym do góry :) Państwo jeździli z poprzednim psem do Kwilcza i z Alis też będą jeździć, gdy powiedzieliśmy że trzeba ją strzyc, to od razu zastanawiali się, gdzie w Pniewach mają salon psiej pielęgnacji. Quote
Recommended Posts