Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pojechałam do przytuliska z którym nasze stowarzyszenie współpracuje. Wchodzę na teren, wszystkie psiaki zaczynają szczekać, każdy domaga się aby do niego podejść, pogłaskać. Tak bardzo chcą być kochane choć przez chwilę. Zwracam uwagę na kudłaczka, który nie szczeka. Przysunął się tylko bliżej kraty i patrzy dużymi, brązowymi, smutnymi oczami. Te oczy widzę przez kilka następnych dni wszędzie!!!!

W międzyczasie moim tymczasowiczem , malutkim szczeniaczkiem Frodo zainteresowała się rodzinka z Lubonia i go adoptowali. Bez namysłu jadę po kudłaczkę do przytuliska!!!

To śliczna, łagodna sunia nazwana przeze mnie Alis. W domu zachowuje się jakby mieszkała tam od zawsze. Cicha, spokojna. Nie brudzi , stoi pod drzwiami gdy chce wyjść się załatwić.
Codziennie, po trochu rozczesuję jej kołtuny, jest bardzo cierpliwa. Po sterylce nabiera sił i wiary w lepszą przyszłość. Teraz może być tylko lepiej. Straszna przylepa z niej. Przychodzi, kładzie mordkę na kolanach i patrzy tymi swoimi dużymi, brązowymi oczami. Ma około czterech lat. Musiała mieszkać w domu. Nie rozumiem jak można było pozbyć się takiego cudownego psiaka. U mnie poczeka na ten właściwy, prawdziwy, kochający domek.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i ja :)

poznalam osobiście piękna i cudowną Alis :)
kochana myszka z niej :)

A tu nasze zdjęcia :)

tu w ubranku posterylkowym mojej roboty :evil_lol:

a tu już sesja bez tej szmatki:

Posted

I ja jestem u cudnej kudłaczki:) Ewa już na którymś wątku wyznawałam Ci miłość, za to że to właśnie Ona trafiła do Ciebie na DT, ale jeszcze raz to powtórzę- Kocham Cię- jesteś wielka, a Twojego TZ-ta trzeba klonować:loveu:

Alis widziałam w lipcu, wtedy była nieco weselsza, ehhh pobyt w bidulu robi swoje. Słyszałam że w weekend wybieraie się do Salonu psiej piękności. Pozwolisz z Alis zrobić zamszową Damę?:cool3:

Posted

Juldan napisał(a):
Słyszałam że w weekend wybieraie się do Salonu psiej piękności. Pozwolisz z Alis zrobić zamszową Damę?:cool3:

pewnie nie, Ewa chce mieć kudłaczkę :)
no ale maszynka sama może np po pleckach zjechać i wówczas całą będzie trzeba ogolić na "sznaucerka" :)

Posted

Juldan napisał(a):
I ja jestem u cudnej kudłaczki:) Ewa już na którymś wątku wyznawałam Ci miłość, za to że to właśnie Ona trafiła do Ciebie na DT, ale jeszcze raz to powtórzę- Kocham Cię- jesteś wielka, a Twojego TZ-ta trzeba klonować:loveu:

Tak mi mów, tak mi dobrze! A mój TZ to ma ze mną trzy światy. Już powoli się poddaje. A to jeszcze nie wszystkie niespodzianki, które dla niego szykuję:evil_lol:.

Posted

Alis jest śliczna, grzeczna i taka słodka.
Cieszę się, że opuściła przytulisko. Tam była wielkim smutasem.
Niedługo pewnie będzie można jej chyba robić ogłoszenia.

Posted

Alis jest cudowną sunią. Bardzo grzeczną i spragnioną człowieka. Prawdziwe cudo.:lol:
W sobote po wizycie w salonie jeszcze będą kolejki po nią stały, a my będziemy przebierać jak w ulęgałkach.

Posted

Dzisiaj Alis musiała odwiedzić pana doktora.
Niestety w ranie po sterylizacji zebrało się dużo ropy.
Wet powiedział, że najprawdopodobniej u Alis wystąpiła reakcja alergiczna na szwy, bo niestety ma założone te normalne, grube, nierozpuszczalne.
Rana została dokładnie oczyszczona, Alis dostała antybiotyk i w sobotę powtórka.

Posted

Alis, proszę zdrowiej prędko... teraz musisz tylko wyzdrowieć i całe życie przed Tobą- Ciotki wybiorą Ci najlepszy z domków

Posted

Ale cudna sunia.A kolor oczu niesamowity i to mądre spojrzenie. Chyba trzeba ją trochę ostrzyc,żeby zdążyła przed mrozami futerkiem obrosnąć.

Posted

Poker napisał(a):
Ale cudna sunia.A kolor oczu niesamowity i to mądre spojrzenie. Chyba trzeba ją trochę ostrzyc,żeby zdążyła przed mrozami futerkiem obrosnąć.

dzisiaj dzisiaj będzie ciachanko włosków :)
właśnie dzwoniłam się upewnić, czy termin aktualny :)