Emma53 Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Pojechałam do przytuliska z którym nasze stowarzyszenie współpracuje. Wchodzę na teren, wszystkie psiaki zaczynają szczekać, każdy domaga się aby do niego podejść, pogłaskać. Tak bardzo chcą być kochane choć przez chwilę. Zwracam uwagę na kudłaczka, który nie szczeka. Przysunął się tylko bliżej kraty i patrzy dużymi, brązowymi, smutnymi oczami. Te oczy widzę przez kilka następnych dni wszędzie!!!! W międzyczasie moim tymczasowiczem , malutkim szczeniaczkiem Frodo zainteresowała się rodzinka z Lubonia i go adoptowali. Bez namysłu jadę po kudłaczkę do przytuliska!!! To śliczna, łagodna sunia nazwana przeze mnie Alis. W domu zachowuje się jakby mieszkała tam od zawsze. Cicha, spokojna. Nie brudzi , stoi pod drzwiami gdy chce wyjść się załatwić. Codziennie, po trochu rozczesuję jej kołtuny, jest bardzo cierpliwa. Po sterylce nabiera sił i wiary w lepszą przyszłość. Teraz może być tylko lepiej. Straszna przylepa z niej. Przychodzi, kładzie mordkę na kolanach i patrzy tymi swoimi dużymi, brązowymi oczami. Ma około czterech lat. Musiała mieszkać w domu. Nie rozumiem jak można było pozbyć się takiego cudownego psiaka. U mnie poczeka na ten właściwy, prawdziwy, kochający domek. Quote
Emma53 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Jeszce smutna. Ale tu już uśmiecha się do Was! Na ogródku Quote
Akrum Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 jestem i ja :) poznalam osobiście piękna i cudowną Alis :) kochana myszka z niej :) A tu nasze zdjęcia :) tu w ubranku posterylkowym mojej roboty :evil_lol: a tu już sesja bez tej szmatki: Quote
Juldan Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 I ja jestem u cudnej kudłaczki:) Ewa już na którymś wątku wyznawałam Ci miłość, za to że to właśnie Ona trafiła do Ciebie na DT, ale jeszcze raz to powtórzę- Kocham Cię- jesteś wielka, a Twojego TZ-ta trzeba klonować:loveu: Alis widziałam w lipcu, wtedy była nieco weselsza, ehhh pobyt w bidulu robi swoje. Słyszałam że w weekend wybieraie się do Salonu psiej piękności. Pozwolisz z Alis zrobić zamszową Damę?:cool3: Quote
Akrum Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 ok, to na tyle :) Alis jest taka cierpliwa, spokojna, tylko brać i kochać i całować ten cudny pysio :) Quote
Akrum Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Juldan napisał(a):Słyszałam że w weekend wybieraie się do Salonu psiej piękności. Pozwolisz z Alis zrobić zamszową Damę?:cool3: pewnie nie, Ewa chce mieć kudłaczkę :) no ale maszynka sama może np po pleckach zjechać i wówczas całą będzie trzeba ogolić na "sznaucerka" :) Quote
Emma53 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Dzisiaj sama trochę podgoliłam łapki Alis (Kinga mnie zabije), ale cały piach z dworu wnosiła na kudełkach do domu. Quote
Emma53 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Juldan napisał(a):I ja jestem u cudnej kudłaczki:) Ewa już na którymś wątku wyznawałam Ci miłość, za to że to właśnie Ona trafiła do Ciebie na DT, ale jeszcze raz to powtórzę- Kocham Cię- jesteś wielka, a Twojego TZ-ta trzeba klonować:loveu: Tak mi mów, tak mi dobrze! A mój TZ to ma ze mną trzy światy. Już powoli się poddaje. A to jeszcze nie wszystkie niespodzianki, które dla niego szykuję:evil_lol:. Quote
Penny Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Alis jest śliczna, grzeczna i taka słodka. Cieszę się, że opuściła przytulisko. Tam była wielkim smutasem. Niedługo pewnie będzie można jej chyba robić ogłoszenia. Quote
Andzike Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Alis jest przepiękna :loveu: W 100% "mój" typ! :) Quote
krakowianka.fr Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 piekna sunia, fajnie ze ja zauwazylas... Quote
Akrum Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Andzike napisał(a):Alis jest przepiękna :loveu: W 100% "mój" typ! :) niom :) podobna do Twoje Nelki :) Quote
Pyrdka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Alis jest cudowną sunią. Bardzo grzeczną i spragnioną człowieka. Prawdziwe cudo.:lol: W sobote po wizycie w salonie jeszcze będą kolejki po nią stały, a my będziemy przebierać jak w ulęgałkach. Quote
Akrum Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Dzisiaj Alis musiała odwiedzić pana doktora. Niestety w ranie po sterylizacji zebrało się dużo ropy. Wet powiedział, że najprawdopodobniej u Alis wystąpiła reakcja alergiczna na szwy, bo niestety ma założone te normalne, grube, nierozpuszczalne. Rana została dokładnie oczyszczona, Alis dostała antybiotyk i w sobotę powtórka. Quote
Juldan Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Alis, proszę zdrowiej prędko... teraz musisz tylko wyzdrowieć i całe życie przed Tobą- Ciotki wybiorą Ci najlepszy z domków Quote
Andzike Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Akrum napisał(a):niom :smile: podobna do Twoje Nelki :smile: Dokładnie tak :loveu: Trzymam mocno kciuki za zdrówko dzieczynki :) Quote
Poker Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Ale cudna sunia.A kolor oczu niesamowity i to mądre spojrzenie. Chyba trzeba ją trochę ostrzyc,żeby zdążyła przed mrozami futerkiem obrosnąć. Quote
Pyrdka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ran posterylkowa bardzo brzydka. Emma była u weta.Dostała kolejny antybiotyk i wet wyciągnął co drugi szew.:-( Quote
Akrum Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Poker napisał(a):Ale cudna sunia.A kolor oczu niesamowity i to mądre spojrzenie. Chyba trzeba ją trochę ostrzyc,żeby zdążyła przed mrozami futerkiem obrosnąć. dzisiaj dzisiaj będzie ciachanko włosków :) właśnie dzwoniłam się upewnić, czy termin aktualny :) Quote
Recommended Posts