Jump to content
Dogomania

Galeria Yorka Matrixa :)...ZAPRASZAMY!!

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yorkie']Cześć Kasiu!
Wpadam tak szybciutko, bo zaraz film się zaczyna :lol: Chyba resztę galerii poodwiedzam poźniej.
Jaka poza :lol:
A na takie oczka mówię 'chińczyki'. Kiedyś moja mama tak ścisnęła Arisa, że aż oczka mu się rozciągneły, a ja: "Mama! Robisz z Arisa chińczyka!" :eviltong:

Cześć Saro :)
Dziekujemy za odwiedzinki :) I Pozdrawiamy cieplusieńko :)

[quote name='fidelek2']Ale słodkie śpioszki i leniuszki dwa :loveu:
Witaj Kasieńko :) Timuś tak potrafi cały dzionek tak leniuchować ale Mauś jak poleży góra pół godzinki to jest świeto on ciagle coś robi biega :)

[quote name='Pinczerek-Jacky']Hej Kasiu :multi:
Matus jak zwykle sliczny :loveu::loveu::loveu:
Chce Jackiemu kupic takie same legowisko tylko inny kolor ;)
Hej Kinguś :)
Dziekujemy za miłe słowa:) A co do legowiska to ja nawet nie miałam nic do gadania rodzice takie kupili i choć za duże troche to zamiast Matusia śpiusia w nim sobie Timi :)

[quote name='Mona4']spiace anioleczki:loveu:
Tylko wtedy grzeczne jak aniołki :)

[quote name='PositiveThought']cześć Kaisu, ja tylko w odwiedzinki.
mi też się strasznie to legowisko spodobało i kupię takie następnemu pieskowi na pewno.
szkoda, że nie mogę przeczytać, co to za Timuś, strasznie mi dogo brakuje :(
pozdrawiam aniołeczki.
Beatko jak miło że znalazłaś chwilke na odwiedzinki my tu tesknimy za Toba bardzo i baldzo nam tu Ciebie brakuje:)
A Timuś to nasz 16 letni staruszek który już nie dowidzi, nie dosłyszy a nawet zbolków juz nie ma ale nieraz bawi sie jeszcze jak szczeniaczek to był psiak mojego dziadka a kiedy zmarł psiak został z nami i ma u nas zapewnione dozywocie
Przesyłamy tulasie gorace :loveu:

[quote name='fidelek2']Witamy niedzielnie :loveu: pozdrawiamy cieplutko :loveu:
Witamy Kasieńko poniedziałkowo

[quote name='Mona4']Witam z ranka :lol:
Witamy Moniko pozdrawiamy

Posted

No właśnie też tak patrzę i niedowierzam, jak mój baks wychodzi spod kołdry rano(a nawet jak na niej śpi) to taki cały rozczochrany(prawie że pokołtuniony) a Mati o wyglądzie nienagannym??
Czy ty go czeszesz zaraz po przebudzeniu??

P.S
Ja widzę że u ciebie to już posprzątane:shake: ja jeszcze w domu nawet palcem nie kiwnęłam jeszcze i sobie w pidżamce siedzę:):D

Posted

[quote name='Pegaza']Hej:p
widze że komus tu zimno:eviltong:
a Mati z rana jak zwykle elegancki wyczesany:loveu:
a moja wygląda jak baba jaga:evil_lol:

Witaj Dario :)
Oj zimno w domu zimno bardzo mamy i psiaki tym bardziej jak wracająz dworu to przykrywamy kocykiem ale dziś to bedzie trzeba napalić w centralnym bo sie nie da już w tym zimnie siedzieć brrrr
A Matuuś wcale na tych fociach nie jest wyczesany on tylko 10 minut to wyczesaniu ładnie wyglada a zachwile jeden wielki kołtun tym bardziiej ze on nie lubi czesanka :)

[quote name='Patikujek_Zabrze']No właśnie też tak patrzę i niedowierzam, jak mój baks wychodzi spod kołdry rano(a nawet jak na niej śpi) to taki cały rozczochrany(prawie że pokołtuniony) a Mati o wyglądzie nienagannym??

P.S
Ja widzę że u ciebie to już posprzątane:shake: ja jeszcze w domu nawet palcem nie kiwnęłam jeszcze i sobie w pidżamce siedzę:):D
Pati uwierz mi że Matuś też wyglada strasznie rano i nie tylko na fotkach nie jest wyczesany to tylko moze tak na fociach wyszło :)
A czeszemy sie zazwyczaj po południu jak wracam z pracy i cykl czesania to jest cały rytuał bo jak wspomniałam wczesniej jak Matuś widzi szczotke to wieje gdzie sie da :)
Tez bym chciała tak posiedziec sobie w piżamce i poleniuchować ale niestety wstawac trzeba rano do pracy a sprzatanko to dopiero mnie czeka tym bardziej że Matus już sie o to postara zebym miała co sprzatac :)

Posted

[quote name='Pegaza']Hej:p
widze że komus tu zimno:eviltong:
a Mati z rana jak zwykle elegancki wyczesany:loveu:
a moja wygląda jak baba jaga:evil_lol:

Witaj Dario :)
Oj zimno w domu zimno bardzo mamy i psiaki tym bardziej jak wracająz dworu to przykrywamy kocykiem ale dziś to bedzie trzeba napalić w centralnym bo sie nie da już w tym zimnie siedzieć brrrr
A Matuuś wcale na tych fociach nie jest wyczesany on tylko 10 minut to wyczesaniu ładnie wyglada a zachwile jeden wielki kołtun tym bardziiej ze on nie lubi czesanka :)

[quote name='Patikujek_Zabrze']No właśnie też tak patrzę i niedowierzam, jak mój baks wychodzi spod kołdry rano(a nawet jak na niej śpi) to taki cały rozczochrany(prawie że pokołtuniony) a Mati o wyglądzie nienagannym??

P.S
Pati uwierz mi że Matuś też wyglada strasznie rano i nie tylko na fotkach nie jest wyczesany to tylko moze tak na fociach wyszło :)
A czeszemy sie zazwyczaj po południu jak wracam z pracy i cykl czesania to jest cały rytuał bo jak wspomniałam wczesniej jak Matuś widzi szczotke to wieje gdzie sie da :)
Tez bym chciała tak posiedziec sobie w piżamce i poleniuchować ale niestety wstawac trzeba rano do pracy a sprzatanko to dopiero mnie czeka tym bardziej że Matus już sie o to postara zebym miała co sprzatac :)

Wojna o ogon :)

A to już spiący Timuś...

Posted

[quote name='Pegaza']taa Timuś polubil legowisko Matiego:eviltong:
a jeśli mowa o sprzątaniu to ja tez zaraz mykam

O tak Timuś zadomowił sie w Matusia posłnku na dobre i teraz bedzie trzeba Matrixowi kupic cos nowego tylko problem bedzie jakie bo łobuz w tego typu posłaniach jak ma teraz nie chce spac a juz najlepeij to w w szafie :)
Ehhh Dario nie zazdroszcze Ci sprzątanka mnie czeka to pp pracy :)

A teraz głowie sie co mam zrobić z Matim bo byliśmy na wsi teraz przez weekend i Matus złapał kleszcza w dziwnym miejscu bo na głowie pojechaliśmy do weta bo ja sama bałam sie to wyjąć zreszta ten klescz był taki inny niż widziałam do tej pory (ale wiadomo jak to na wsiach wiedza jak zajac sie zwierzetami w gospodarstwach a z psami maja mniej do czynienia tym bardziej takimi ) wet nie bardzo wiedział jak ma sie za to zabrac no i kleszcz mu sie urwał nie mógł go wyjąć wiec próbował wycisnac i nic to nie dało głowa kleszcza nadal jest fakt ze dal antybiotyk i nie ma zbytnio górki w tym miejscu ani nic złego z nim sie nie dzieje ale resztki tego paskuctwa tam sa tym bardziej ze głowa teraz jak pomyśle ze wieczorkiem mam isc do naszego weta i pomysle że moze bedzie trzeba nacinac to miejsce zeby to wyjac to jestesm przerazona :-(

Posted

nic się nie bój moim nieraz zostało i nic sie jak narazie nie dzieje złego
nie myśl o najgorszym nie każdy kleszcz powoduje zarażenie więc sie uspokój bedzie dobrze:glaszcze::calus:

a teraz lece... sprzątać

Posted

Pegaza napisał(a):
nic się nie bój moim nieraz zostało i nic sie jak narazie nie dzieje złego
nie myśl o najgorszym nie każdy kleszcz powoduje zarażenie więc sie uspokój bedzie dobrze:glaszcze::calus:
a teraz lece... sprzątać

Dzieki Dario miałaś racje nie trzeba było sie martwić:lol:

Pinczerek-Jacky napisał(a):
Dobry :multi:
Kocham ten Matusiowy pyszczek taki misiowaty :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:
Nie martw sie wszystko bedzie dobrze :)
Milego wieczoru ;)

Dzieki Kinguś za dobre słowo Pozdrawiamy :loveu:

Mona4 napisał(a):
Ale ma sliczna legowisko,ale na kanapie najlepiej

Tak Monisiu na lózku Matusiowi jest najlepiej i tym bardziej na samym środeczku mieciutkiej podusi :lol:

fidelek2 napisał(a):
Hej Kasieńko :loveu:
Gdzie jesteście jak Was nie ma???

Hej Kasiu :)
Ostatnio jakoś sie tak pracowicie było i brak czasu na zagladanie tutaj ale już jestem i postaram sie w kazdej wolnej chwili do was zagladac :)
Pozdrawiamy :loveu:

Pegaza napisał(a):
Dzień dobry mówimy:p

Witam Dario :lol:

Yorkie napisał(a):
Cześć Kasiu!

I jak z Matusiem? Vetowi udało się wyjąć kleszcza, czy jeszcze nadal siedzi w skórze?
Aris tylko raz miał kleszcza i na szczęście nic mu nie było, bo się zaplątał we włosy. A tak to co miesiąc jest odkleszczany, oprócz grudnia i stycznia.
Timi jest mniejszy od Matrixa?

Witaj Saruś :)
Zaraz napisze wszystko jak to było z kleszczem ale na szczescie jest już wszystko dobrze:)

A Timuś jest mniejszy od Matusia o głowe do niedawna ważyli tyle samo po 4,2 kg ale Timuś to już schorowany staruszek i ostatnio schudł prawie 2 kg

madziasto4 napisał(a):
Cześć Kasiu, i jak tam z Matim?

Cześc Madziu :):loveu:

No wiec tak z Matim jak byłam w poniedziałek u weta stwierdził że do okoła tego miejsca wystapiło zapalenie wiec podał 4 antybiotyki oraz dał w strzykawce kropelki by 5 razy dziennie smarowac to miejsce ale wtedy nic nie wyjmował I dziś mielismy isc znowu...I poszlismy stwierdził ze stan zapalny ładnie zszedł i delitanie igłą zdejmował strupa z tej ranki ku mojemu zdziwieniu resztki kleszcza wyszły ładnie na wierzch ze strupem i ranka jest czysciutka :)

A wczoraj pojechalismy z Matusiem do fryzjerki bo już iexle zarosły mu w środku uszka a ja sama boje sie mu je wyrywac, Pani fryzierka w cenie tej usługi podcieła Matusiowi bardzo już zarośiete buciki :) wyrównała uszka i zrobiła przeciagi w intymnych miejscach ;) i wystrzygła włoski koło noska i oczek i Matusiowi teraz ladnie widac oczka :)

A teraz ide z nim na spacerek bo miałczy mi tu od paru minut :)

Posted

To dobrze, że reszta kleszcza wyszła bez komplikacji. 4 antybiotyki to dużo jak na yorka, ale przecież ważne, żeby jak najszybciej doszedł do siebie :loveu:

Matuś po fryzjerze musi cudnie wyglądać. Niby tylko małe korekty, ale czekam z niecierpliwością na zdjęcia :loveu:

Miau :eviltong:

Posted

Yorkie napisał(a):
To dobrze, że reszta kleszcza wyszła bez komplikacji. 4 antybiotyki to dużo jak na yorka, ale przecież ważne, żeby jak najszybciej doszedł do siebie :loveu:

Matuś po fryzjerze musi cudnie wyglądać. Niby tylko małe korekty, ale czekam z niecierpliwością na zdjęcia :loveu:

Miau :eviltong:

Dziekujemy Saro za odwiedzinki :)
Przepraszam odrazu poprawiam przejezyczenie chodziło mi o to ze Matuś dostał 4 zastrzyki w tym antybiotyk.
A fotki Matusia po małej korekcie u fryzjera pokaze jutro bo dziś łobuziaka wykompałam wiec focie porobie mu jutro :)
a dzis dam pare fotek w tamtego tygodnia :)
Buziale gorace :loveu:

Któregoś dnia po czesanku zrobiłam Matusiowi fitke hihihi

A tak sie za ta fitke na mnie obraził

Posted

Pinczerek-Jacky napisał(a):
Slodziak :loveu::loveu::loveu::loveu:
Czekam na nowe foteczki :cool3::cool3:

Kochana Kingunia dziekuejmy Ci bardzo. Najświeższe focie wstawie wieczorkiem bo baterie szlak trafił i ni moge zgac fotencji na kompa ale obiecuje ze bedą :)

fidelek2 napisał(a):
Ło Matko! On po wyczesaniu jak prawdziwy misiu wygląda :loveu::loveu:

Kasieńko to dla Ciebie jeszcze troszke puchatego Matusia :)
Pozdrawiamy :loveu:

Złodziej świsnoł mi klapka :)

W nowiusieńkiej obroży prezentował sie dumnie :razz: