Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie dla husky... :wink: Husky to jeden i na trzech łapach chciałby ciągnąć. :lol:

Dla klasy (konkurencji), gdzie są dwa husky, czy inne zaprzęgowe, ciągnące sanie/wózek, trasa jest krótsza.

A poza tym mamy też w porach nieśniegowych (wyjątek: Sopot :wink: ) konkurencję "Pies ciągnie zawodnika na rowerze", bardzo popularną i nie tylko na zawodach... A wychodzi mniej więcej na to samo. I tu, i tu zawodnik pomaga dużo psom. :D

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szybszy, zapomniałam powiedzieć, że zdjęcia mi się bardzo podobały !!! :angel: Jak Tyś to zrobił w takich warunkach ? :o To niesprawiedliwe.... :shake: :wink:

Posted

ELO!!

Ha, ha zaglądnijcie na linka w moim podpisie...

13_4_m.jpg

Jest tam artykuł o zawodach(moje dzieło :lol: ) i pare fotek....

A na tej JA i haszczak 8)

albo za duzo godzin siedze przy kompie albo na stronce nie widze fotek :roll:

Posted

Tylko napomkne, że link już działa. Ale to nie była moja wina, że szwankował bo to facet, który mi to wszystko robi zmienił adres i mi o tym nie powiedział :chainsaw:

A fotki są suuuupeer, ja nie wpychałam się przed sanie bo jak się zblizyłam do biegnacego słowaka to się wykoleił :oops:

Posted

No mam nadzieje, że nie na mój widok :-?

To był facet startujący w skandynawce z jakimś wyżłem czy czymś(startował jeszcze jego młodszy brat z owczarkiem collie)

No i facet sobie biegł(to jest jechał na nartach :) ) a ja ustawiłam się do uwiecznienia tej chwili (bo psu strasznie pociesznie latały uszy :lol: )

A NIE STAŁAM WCALE TAK BLISKO TRASY I TO OBOK TAŚMY!!!!!!!!!!!

i WTEDY PIES WYSKOCZYŁ W MOJĄ STRONĘ (WG MNIE NIE MIAŁ ZBYTNIEJ OCHOTY BIEC I CHCIAŁ SOBIE SKRÓCIC TRASĘ.

Zanim facet go wrócił na tor ( a na biedaka strasznie wrzeszczał :evil: )

Pies już nie biegł tylko dreptał z podkulonym ogonem i wtedy dobiegł do niego brat z collie i pomieszały im się szyki bo już żaden pies nie chciał biec.......I tak zdyskwalifikowałam 2 Słowaków :oops:

Posted

a ja do grzesia,

NIe pisałam w ogóle, bo powrót z Cisnej omal nie przypłaciliśmy życiem swoim i psów. Mielismy po drodze wiele perypetii, ale dobił nas Tir, który w nocy rozpędzony walną w przyczepę z psami. Cały tydzien dochodziłam do siebie.

Manu napisałaś, że Domcio był 5 i to prawda, ale okazało się, że i tak został wicemistrzem Polski ;-). W klasyfikacji punktowanych zawodników scignał go tylko Igor. Nikt nie napisał, że przed nimi biegły 3x zaprzegi greysterków bedących poza zasiegiem szybkości moich psów ;-) Domin mówił, że jak go mijały to czuł się jak na autostradzie. Ale i tak było super. (nota bene, Surówkowe psy były od nich o kilka sekund lepsze) Było trochę zamieszania, bo wicemistrzostwo przyznano najpierw Ryskowi Jamrożemu, ale potem do nas zawdzonili z przeprosinami, że to pomyłka. Także dobrze nwawet, że wyruszylismy wczesniej, bo pewnie byłoby nam troche przykro, że ktoś inny stanął na podium... Prezes obiecał że uhonorują w Jakuszycach Dominika srebrnym medalem z mistrzostw , na podsumowaniu pucharu.

Grześ - tak czy inaczej III miejsca w klasyfikacji pucharowej nikt nam już nie zabierze. Może byc tylko lepiej ;-) A takprzy okazji, moze sie wybieracie do Jakuszyc? Czyż to nie jest 200 km, od Was? ;-)

A czy ktoś mógłby mi powiedziec, jak tam ze skandynawką w Cisnej było, bo własnie się dowiedziałam, że dla nich to w ogóle zabrakło medali za mistrzostwa.... Czy to prawda? Czy ktoś to wyprostował?

Szybszy dzieki za zdjęcia, są po prostu piekne.

Aha, ja też mam duzo fotek - około 100 w cyfrowej wersji. Jezeli ktoś reflektuje przyslijcie mi puste mejle - odeslę wszystkim razem pakiecik z Cisnej.

papaty