Jump to content
Dogomania

Skrajnie wyczerpany Fred - już radosna psia dusza w NOWYM DOMKU!

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dla pieska w końcu zaświeciło słonko trzymamy za chłopaka kciuki , i też z całego serca zyczymy wspaniałego domku gdzie bedzie kochany , a gdzie on teraz jest, gdzie mu szukać domku ??

Posted

[quote name='krakowianka.fr']co za bida ;(
osoby sie pytaly o konto PayPal dla wplat, poki jest ruch i chca wplacic, proponuje moje: sbazaud@gmail.com a calosc przeleje (z wydrukiem oczywiscie pdf co wplacono)

elaja/keria -potwierdzcie czy wam odpowiada

Chyba przez Freda do pracy rano zaśpię :p , jasne że tak , odpowiada . Mogę podać w treści czy wysłać w prywatnych wiadomościach ?

Posted

jeszcze trochę obrażona :obrazic: , że nie zajechałyście do mnie, przejeżdżając dosłownie koło mojej bramy :-x, przyleciałam na wątek;
jak mi elaja opowiadała przez telefon tę historie to miałam tylko jedną myśl w głowie - miał chłopak nosa, że leciał w waszą stronę na tej stacji; to była jego ostatnia szansa na przeżycie...
na fejsbuku mnie nie ma, dlatego uprzejmie proszę o umieszczanie zdjęć i relacji na dogo, żebym mogła śledzić postępy biedaka i cieszyć się z jego wspaniałego domu stałego, który zapewne wkrótce się znajdzie :)

Posted (edited)

[quote name='kakadu']jeszcze trochę obrażona :obrazic: , że nie zajechałyście do mnie, przejeżdżając dosłownie koło mojej bramy :-x, przyleciałam na wątek;
jak mi elaja opowiadała przez telefon tę historie to miałam tylko jedną myśl w głowie - miał chłopak nosa, że leciał w waszą stronę na tej stacji; to była jego ostatnia szansa na przeżycie...
na fejsbuku mnie nie ma, dlatego uprzejmie proszę o umieszczanie zdjęć i relacji na dogo, żebym mogła śledzić postępy biedaka i cieszyć się z jego wspaniałego domu stałego, który zapewne wkrótce się znajdzie :)
Wiesz , jak bardzo chciałam sie z Tobą spotkać i chociaż chwilę porozmawiać . Tylko , że mieliśmy już około 3-godzinne opóżnienie przez Freda właśnie a w W-wie czekali zniecierpliwieni ludzie ze zwierzakami , które miałyśmy zabrać do Krakowa . Jestem Ci ogromnie wdzięczna za pilnowanie spraw Miszki tam na miejscu , i nie tylko . Mam nadzieję , że mimo sporej odległości nie była to ostania szansa na poznanie w realu - świat jest mały więc na pewno jeszcze kiedyś się spotkamy :lol:.
Przede wszystkim jednak - ogromne dzięki za przybycie na wątek naszego ufoludka :loveu:

Edited by elaja
Posted

salibinka napisał(a):
Obraz nędzy z Freda, ale jednak szczęściarz, bo trafił na Was.

W moim przypadku to grosidło tylko, ale pewnie się przyda, więc proszę nr konta.

Salibinka masz zapchana skrzynkę.

Posted

Elu jakbyś mogła nadzorować wydarzenie na FB i posyłać moje dane chętnym na wsparcie leczenia Fredzika. Ja tego nie ogarniam, nie wiem nawet czy widzę wszystkie komentarze. Czasem postaram się tam coś napisać. Można coś pokopiować z tego wątku na FB. Ja nie wyrobię pisać na dwa fronty.
Jeśli wpłyną jakieś pieniążki będę rozliczać je w pierwszym poście.
Co do Fredzika to jest cały czas zmęczony, przesypia większość dnia. Jest cały czas głodny, nie wybrzydza ale musi jeść małymi porcjami. Dostaje 5-6 razy dziennie (sucha karma plus gotowany ryż z mięsem i warzywami).
Chyba ma lekki problem z funkcjonowaniem jelit i wypróżnianiem, ale chyba w jego stanie to normalne, pomału powinno się to unormować.
Czy ktoś mógłby polecić jakieś witaminki dla psów wyniszczonych? na razie podaje mu wit a+d.
Ferdzik jest bardzo wycofanym psiakiem. Jest bardzo delikatny i wrażliwy. Kiedy przychodzę z pracy wita się ze mną, szuka kontaktu z człowiekiem. Lubi siedzieć na kolankach.
Boi się prowadzenia na smyczy i kiedy smycz się napina, próbuje się oswobodzić i gryzie smycz.
Jak wypuszczę go z kennelki od razu wskakuje na kanapę ;-).
Jak na razie zachowuje czystość w domu, zawsze robi siku i kupę na spacerkach i spieszy się z powrotem do domu. Od dziś robi siku jak piesek, bo jeszcze wczoraj prawie nie miał siły podnieść nogi :cool3:.
W domu jest cichutki, nie piszczy, nie zaczepia psów i kotów.
bardzo pilnuje legowiska i miski. Kiedy zbliża się kot czy pies warczy i odgania intruza, natomiast mnie pozwala zabierać jedzonko i poprawiać kocyki (nie warczy, jest poddany i nieco wystraszony).

Posted

Fredzik u mnie. Dzisiaj zobaczyłam, że ma na piersi taką dziwną, czerwoną bliznę, która wygląda jak spalona, stopiona skóra, widać ją na tym zdjęciu.

Posted

Elu jakbyś mogła nadzorować wydarzenie na FB i posyłać moje dane chętnym na wsparcie leczenia Fredzika. Ja tego nie ogarniam, nie wiem nawet czy widzę wszystkie komentarze. Czasem postaram się tam coś napisać. Można coś pokopiować z tego wątku na FB. Ja nie wyrobię pisać na dwa fronty.

A co niby robię ???:razz: I jakoś na dwa fronty wyrobić muszę :cool3:
Konto wysyłam każdemu kto chce Fredzia wspomóc , później jak będą jakieś wpłaty i wydatki to też rozliczę na wydarzeniu . Zaraz zwijam sobie info na fb :eviltong:

Posted

Wiem, ze masz dużo pracy z FB, ja po prostu się tam nie łapię nie umiem się tam poruszać, boję się, że mogę wiele pominąć. Nie chcę żeby potem ludzie narzekali, że coś pisali a ja nie będę widzieć gdzie...