Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=lucida grande]TO OSTATNI DZWONEK DLA DOBIEGO..
[/FONT]

[FONT=lucida grande]Dobi po raz 3 wylądował na sygnale w klinice..[/FONT]
[FONT=lucida grande]Pobyt w schronisku GO ZABIJA!!![/FONT]
[FONT=lucida grande]BŁAGAMY O RATUNEK :([/FONT]
[FONT=lucida grande]Dobi to Doberman... łagodny, pozbawiony agresji Doberman. Odebr[/FONT]
[FONT=lucida grande]aliśmy go siłą właścicielowi który trzymał go w piwnicy i stamtąd nie wypuszczał.
Dobi w schronisku odżył psychicznie, i wszystko było ok.. DO momentu kiedy zjadł kość. Szybko trafił na stół operacyjny - kość przedziurawiła mu jelito.
OD TAMTEGO MOMENTU MUSI BYĆ NA SPECJALNEJ KARMIE
W SCHRONISKU NIE DA SIĘ TEGO DOPILNOWAĆ
Dlatego TEN BIEDNY PIES PO RAZ 3 WYLĄDOWAŁ W LECZNICY
Dobi powinien zamieszkać w domu z ogrodem lub w mieszkaniu ale nie wysoko
Może zamieszkać z kotami - nie lubi natomiast innych psich samców, dlatego jeśli miałby zamieszkać z psem, to musiałaby to być uległa suczka
Trzeba nauczyć go czystości w domu
Nie pozwólmy mu umrzeć, może ktoś ofiaruje dom choćby tymczasowy !!! !!!!

Postaramy się zapewnić transport!!!!!

Cała historia Dobiego:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.135679393199294.19626.100002717030508&type=1

Mój nr 793 737 030
Karolina [/FONT]

[FONT=lucida grande]510 926 771

[/FONT]

Posted

yolanovi napisał(a):
Podnoszę wątek bo sprawa życia i śmierci - mega pilna. niestety przygarnąć biedaka nie mogę:-(

Dzięki powiadom znajomych z dogo im nas więcej tym większe szanse !!!

Posted

xxxx52 napisał(a):
Napisz do organizacji zajmujacymi sie dobrmanami w potrzebie.
A gdzie on teraz jest

Nadzieja Dobermana, chyba jedyna org. zajmująca sie psami w tym typie niestety posypała sie i zawiesiła działalność. Dziewczyny starają się pomagać indywidualnie i wiedzą o Dobisiu z FB. Z tego co wiem z FB to on jest w schronisku w Gaju.

Posted

jestem na zaproszenie.
jeśli on jest w Gaju - na razie można by go dac do hotelu, skoro nie ma dt. moze znajdzie sie jakis fan rasy. z dt jest teraz krucho, oj, krucho bardzo... znam fajny hotel - dosc rogi, bo 17zl za dobe - ale jest behawiorysta i karmia josera...
jakby akcpetowal samcow, to juz moglby byc u mnie... :( bo nie wiem jak dlugo bedzie u mnie moj tymczas, bo moze pojedzie, moze nie...
ma gdzies ogloszenia? moge mu porobic pare ogloszen.

Posted

natalia.aleksandrov napisał(a):
jestem na zaproszenie.
jeśli on jest w Gaju - na razie można by go dac do hotelu, skoro nie ma dt. moze znajdzie sie jakis fan rasy. z dt jest teraz krucho, oj, krucho bardzo... znam fajny hotel - dosc rogi, bo 17zl za dobe - ale jest behawiorysta i karmia josera...
jakby akcpetowal samcow, to juz moglby byc u mnie... :( bo nie wiem jak dlugo bedzie u mnie moj tymczas, bo moze pojedzie, moze nie...
ma gdzies ogloszenia? moge mu porobic pare ogloszen.

Tylko w hotelu jest trochę psów a on jak wiadomo nie bardzo za facetami przepada :( suczki tylko uległe :( Z tego co wiem to tak i to sporo tablica i gummtre itd. Ciężko :(

Posted

xxxx52 napisał(a):
Napisz do organizacji zajmujacymi sie dobrmanami w potrzebie.
A gdzie on teraz jest

Tak jak dziewczyny piszą jest w Gaju. Nadzieja dobermana o nim wie ale niestety nie mogą na raz pomóc :( same mają problem z którym najpierw muszą się uporać!

Posted

a jaką karmę on powinien dostawać? gdyby mu zakupić nie dałoby się dogadać w schronie, żeby mu dawali? tak na teraz, zanim uda się chłopaka gdzieś wyciągnąć. on masakrycznie schudł i nie wyobrażam sobie, żeby długo w takij kondycji, jeszcze nadal chydnąc, długo dał radę

Posted

[quote name='yolanovi']a jaką karmę on powinien dostawać? gdyby mu zakupić nie dałoby się dogadać w schronie, żeby mu dawali? tak na teraz, zanim uda się chłopaka gdzieś wyciągnąć. on masakrycznie schudł i nie wyobrażam sobie, żeby długo w takij kondycji, jeszcze nadal chydnąc, długo dał radę
Royal Canin VET GASTRO Intestinal GI25
tylko taka karma jest możliwa do strawienia przez Dobiego.
W schronisku ciężko jest takich rzeczy dopilnować :(

Posted

tzn. on w schronisku dostaje to samo jedzenie co wszystkie psiaki? chyba to nie jest aż taki problem, żeby go karmić tym co jego organizm przyswaja, w przeciwnym razie nie ma sensu podawanie mu nieprzyswajalnej karmy. dla mnie to niezrozumiałe, żeby nie można było przypilnować diety. na karme może byśmy uzbierali bo nie jest tania ale musiałaby być gwarancja, że Dobi ją dostanie. przynajmniej do czasu znalezienia mu DT lub hoteliku. Inaczej pies nie doczeka pomocy:-( Nie mogę tego zaakceptować, żeby z tylko organizacyjnych przyczyn, doprowadzić psa do takiego stanu:shake:

Posted

Schronisko pomogło.Wydobyło psa ze strasznych warunków, doprowadzili psa psychicznie do formy. Wszystko było pięknie, aż pewnego dnia Dobi zjadł kość :( a później już wszystko potoczyło się lawinowo. Teraz najważniejsze jest żeby mu pomóc!!! Dlatego najlepszym rozwiązaniem byłby dt, który jest gwarancją że taka dieta będzie pilnowana. Hotelik raczej odpada ze względu na stosunek Dobermana do psów (męskiej płci )

Posted

kasiadasia napisał(a):
Dlatego najlepszym rozwiązaniem byłby dt, który jest gwarancją że taka dieta będzie pilnowana. Hotelik raczej odpada ze względu na stosunek Dobermana do psów (męskiej płci )

Myślę, że niekoniecznie hotelik odpada. Niektórzy właściciele hotelików nie mają problemu z tego typu nietolerancją - po prostu psa się izoluje od "kolegów", na spacer wyprowadza osobno lub z suczkami.
Podniosę chociaż ....

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Jestem wstrząśnięta historią Dobiego...
Jestem na fb, udostepniam i nic więcej nie mogę...
Byłam kiedyś DT dla dobeczki, ale u mnie w domu 3 jamniki i kot... tak, że nie mam szansy, żeby pomóc Dobiemu:(

I osobne wydarzenie Dobiego
http://www.facebook.com/events/429484563779429/
Kasiu, pod tym linkiem nie otwiera się wydarzenie Dobiego
link do wydarzenia Dobiego: https://www.facebook.com/events/507498109260303/

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Jestem wstrząśnięta historią Dobiego...
Jestem na fb, udostepniam i nic więcej nie mogę...
Byłam kiedyś DT dla dobeczki, ale u mnie w domu 3 jamniki i kot... tak, że nie mam szansy, żeby pomóc Dobiemu:(

I osobne wydarzenie Dobiego
http://www.facebook.com/events/429484563779429/
Kasiu, pod tym linkiem nie otwiera się wydarzenie Dobiego
przez przypadek usunełam :( ale tu jest inny
https://www.facebook.com/events/507498109260303/