brazowa1 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 jego panstwo nie poszukali nowego domu,po 7 miu latach po prostu wyrzucili dobermana z domu do schroniska jak niepotrzebnego smiecia.Powod?Bo pies jest starszy,ale ciagle silny,a oni sa tez juz coraz starsi i jest dla nich kłopotliwy. Gdy 7 lat temu brali do domu szczeniaka dobermana,pewnie nie podejrzewali,ze beda coraz starsi,tylko liczyli,ze z wiekiem czlowiek młodnieje i nabiera sił. Cierpienie dobermana-niewyobrazalne.W jego oczach widac tylko tępy bol.Nie reaguje na nic,jest zobojetniały na wszystko,pozwala sie dotykac,ale nie wyraza zadnej checi do kontaktu z ludzmi.Jest otepiały z rozpaczy.Pierwsze dni reagował agresja,ale pracownicy cierpliwie przekonywali go,ze nie musi walczyc. Teraz jest w takim stanie ,w jakim jest,całymi dniami lezy nieruchomo na posłaniu,nie podchodzi do kraty,chce zniknac.Wypuszczony- chodzi,szuka,jest oszołomiony-to domowy,delikatny pies,łagodny,wypieszczony.Byl u starszych ludzi,wiec nie ma dobrej kondycji. Jego jedyna "wina" byli opiekunowie........ Quote
kaerjot Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Gdy poznałam dogomanię, czytałam i zastanawiałam się "jak tak można". Teraz już się nie zastanawiam, wiem, że człowiek może zrobić wszystko. Tylko wciąż nie mogę zrozumieć "dlaczego ?". Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja do dnia dzisiejszego czytając takie czy inne historie zastanawiam się "dlaczego"? I kto nad tym wszystkim czuwa, żeby kiedyś mogli ponieśc karę? Bo te niewinne istoty już dość wycierpiały, przez nas..."ludzi"... Quote
BIANKA1 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ja też już stara jestem . Jak mnie mój dobek w zeszłym roku szarpnął na smyczy , to miałam rękę w gipsie , rechabilitację i 3 mieś zwolnienia :evil_lol: Ale oddawać??????????????:angryy::angryy::angryy: Quote
Kasia25 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Niestety, mądrość i rozwaga wraz z wiekiem, nie nadchodzą................... Straszni, bez serca - sadyści! Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dam go na stronę dobermanów, wiecie coś o nim? Nie jest agresywny? Goni koty? Jak z dziecmi? Wiem, że w schronisku ciężko stwierdzic, ale może akurat u was można ;) lub poprostu dawny "pan" to powiedział... Quote
BIANKA1 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Ale się wku.....:angryy: Dobki tak krótko żyją . Ile mu jeszcze zostało ? 3-4 lata ? I już nie mogli z nim wytrzymać??/:shake: A żeby w to pańciostwo .....:mad::mad::angryy: Quote
brazowa1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 wlasciciele podkreslali,ze pies jest łagodny,ale silny (szczerze watpie,patrzac na jego fatalna kondycje), Nie jest nadpobudliwy.Mnie- obca,osobe przywitał bardzo obojetnie,moglam pstrykac mu fotki blisko pyska. Do dzieci oczywiscie nie wiemy,do kotow nie wiemy,ale chodził blisko kociarni i nie zaszczycil kotow spojrzeniem. Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dziekuję, dzisiaj go wkleję, jest piekny, mam nadzieje, że szybko znajdzie dom... Ma jakieś imię? I do kogo dac kontakt? Quote
brazowa1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 kontakt do schroniska:058 551 24 57 Odbior psa tylko osobisty.Podpisanie umowy adopcyjnej itd, dzieki AsiaK. Pies ładny,ale juz starszy,ludzie boja sie brac starszych psow. Quote
brazowa1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Mam nadzieje,ze Doberman Cygan (fatalne imie....) szybko znajdzie odpowiedzialnych opiekunow. Quote
akucha Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 :evil_lol: Nie kasuj!!!! To przekleństwo, to będzie jego talizman!!!! Jak znajdzie dom to wykasujesz, a my swoje i tak będziemy pamiętać :cool3: Quote
akucha Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Wystawiłam chłopaka. Trzymamy za nowy dom!!! Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Jego talizman, modlitwa, oby sie spełniła.... Cygan...szukaj domku, warto uwierzyc jeszcze w ludzi...czasami... Quote
majafaja Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 kurcze, ale pieknosc.... cudowny... brazowa, to co? jakis DT odpada czy jak? Quote
daga_27 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 zbierajmy srodki. zabiore go do hotelu i sie nim porzadnie zajme. bede zabierala go do domu i zobacze jak reaguje na dzieci, inne psy i koty. Quote
aisaK Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Zbierajmy na hotelik!!!!Jego nie wolno tak zostawić!!! Quote
BeataJ Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Mimo, ze pies jest tak blisko moge tylko podniesc na pierwsza stronke.... W glowie mi sie to nie miesci.....moj Spartan odszedl w wieku 8 lat......eh.....juz nic nie pisze :placz: Beata Quote
bira Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Przepiękny pies... co za ludzie... jak można wyrzucić z domu takiego psa... jakiegokolwiek psa... Quote
brazowa1 Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 daga_27 napisał(a):zbierajmy srodki. zabiore go do hotelu i sie nim porzadnie zajme. bede zabierala go do domu i zobacze jak reaguje na dzieci, inne psy i koty. Słuchajcie,oczywiscie w hotelu byloby psu lepiej,bo mniej psow,ale pytanie-o ile lepiej?Jezeli macie domowy hotel-super,jezeli to klatka,z dwukrotnym wyjsciem na załatwienie sie-moze warto zaoszczedzic pieniazki na psa ,dla ktorego hotel bedzie oznaczał zycie. Dobcio nie wyladuje w budzie,nie zostanie połaczony z psami,ktore mu zrobia krzywde. Problem z samotnoscia bedzie mial taki sam w hotelu. Jezeli Daga27 chcesz zabrac pieska do nowego miejsca i szukac mu domku-swietny pomysł.Tylko jak pomysle o tych dobkach na łancuchach,w wiejskich schroniskach,to mysle,ze one maja pierszenstwo:( Quote
Recommended Posts