Jump to content
Dogomania

Piekny doberman Cyran za TM........................

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stawy to bardzo czesto na starosc daja sie we znaki dobkom. twardo tylne łapy stawia. a to echo to byc moze nie bedzie konieczne wcale. czekam i obserwuje go do poniedzialku. dostaje antybiotyk. kaszel sie zmniejsza wiec to moglo byc zwykle przeziebienie.

Posted

Wiesz, choroby serca to u dobków chleb powszedni, tzn. jesli sa z pseudohodowli, ale PSOKOJNIE! Można z taką wadą żyć i to długo.

Mój ma małopłytkowość, migotanie przedsionków i chorą trzustkę a ma ponad 10 lat i dokazuje jak szczeniak:)

Po prostu ma regularne badania, dostaje leki - tak jak ludzie z cukrzycą czy przeszczepionym sercem - prowadzi normalne życie.

Koszt kastracji zalezy od lecznicy. Ostatnio była akcja, 24.marca, ogólnopolski dzień sterylizacji, były za darmo.
Ale najpierw musi być pewność,że można mu podać narkzę, w tym celu bada się własnie serduszko:)

Posted

Daga Szelek sie nie kupuje aby pies nie ciagnął!:mad:
Aby nie ciagnął a nie masz czasu oduczyć to kup obroże haltową - Polecam!
Super jest! Ja kupiłam mojemu jak nie mogłam sobie dac rady to tak lekko sie go prowadzi że szok! Za haltówke firmy TRIXIE dałam 16,50 - super rozwiązanie... Mocna i wygodna dla psa bo ma taka hmm poduszeczke na nos:lol:. Ja szukam szorek/ szelek do ciągnięcia:diabloti: a nie do nie ciągnięcia hehe

Posted

daga_27 napisał(a):
ale ja nie napisalam, ze on ciagnie ;-)

No wlasnie :-) Cyran nie ciagnie, on ladnie z lewej strony chodzi. Szelki sie przydadza aby nie mila nic na szyi i aby nic go tam nie uciskalo.

Beata

Posted

opala sie wlasnie:evil_lol: wygrzewa podstarzale gnaciorki w sloneczku. wylozylam jemu poslanie na balkon, ale on tam nie chce isc, bo tafla balkonowa slonce mu przyslania, to lezy w pokoju przy otwartm balkonie i sie grzeje hihi:loveu: kochany psiak:loveu: