Jump to content
Dogomania

Piekny doberman Cyran za TM........................

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mnie interesuje dobro psów, bo to dogomania... i wszystkie sprawy związane z powyższym... także finansowe... poza tym intereuje mnie prawda... a Ty, Czarodziejko sama deklarowałaś sprawozdanie w tej sprawie, więc nie rozumiem, czemu zwlekasz... :roll:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
A czy kogokolwiek tutaj obchodzą wyniki?
Odnoszę wrażenie, że raczej pieniądze, a o tym w tych papierach ani śladu.

Nas droga Pani interesuja przede wszystkim psy!!!
Pieniądze to raczej domena Dagi, jeśli jeszcze ktoś tego nie zauważył.

Jako moderatorka powinnaś powstrzymaś się od osądów i złośliwości, czyż nie tak stanowi regulamin?
Pytanie zadano grzecznie. Może trzeba zmienić formę?
Dajcie sobie spokój cioteczki, dla Cyrana te świstki nic już nie znaczą.
sensownych odpowiedzi tez się nie doczekamy.
To festiwal przekłamań i cynizmu.

Posted

Akucho, wyczuwam w tobie droga pani pretensję do losu, że nie obdarował cię funkcją moderatora. Wnikliwie oceniasz moje wypowiedzi i z satysfakcją wytykasz rzekome naruszenia regulaminu - a to zdjęcia nie w rozmiarze, a to bana komuś dałam bez powodu, a to zdanie mam nie takie ;) To musi być męczące.
Może doczytaj sobie o obowiązkach i prawach moderatora i daruj sobie nieustanne wytykanie mi, co powinnam, a czego nie. Znam swoje prawa ;)

Odnośnie wyników Cyrana.
Sprawa Groma, oraz moje obowiązki poza Dogomanią w ostatnim czasie nieco się nawarstwiły - w końcu są wakacje i wyjazdy. Każdy ma prawo do prywatności i nigdzie nie jest napisane, że mam spełniać wasze życzenia.Zadeklarowałam opisanie wyników i jest to moja dobra wola, a nie obowiązek. Jeśli macie wątpliwości w stosunku do mojej wiarygodności - a widzę, że macie, to znajdźcie proszę kogoś kompetentnego, kto zdobędzie dla was wyniki, opisze je i odeśle w terminie komu trzeba. Nikt wcześniej nie wpadł na ten pomysł i nie wykonał żadnego ruchu. Ja się zdecydowałam, a teraz wieszacie na mnie psy. Moje działania związane ze sprawą Groma i innych adopcji Dagi odbywają sie również poza Dogo. Dzwonię, odbieram telefony, kseruję, wysyłam.
Wątpliwości? Proszę do Emir. Nie zamierzam się tłumaczyć osobom, które nieustannie mnie atakują, obrażają i podważają wszystko, co napiszę i nie zamierzam też niczego pisać pod wasze dyktando.
Kasia 25, pytałaś, tylko że niedawno wyniki nie były dla ciebie ważne i udzielono ci chyba rzetelnej, satysfakcjonującej odpowiedzi. Teraz możesz trochę poczekać, aż ja będę w tej kwestii dyspozycyjna ;)

Israel - na przeszkodzie stanęły moje obowiązki matki i opiekunki, oraz po prostu brak czasu. Mam 2 koty, 7 psów, w tym 2 ciężko chore wymagające codziennych intensywnych zabiegów, pod opieką niepełnosprawną obłożnie chorą osobę w stanie krytycznym i w ostatnim czasie kilkoro dzieci, remont, gości, pracę i dom z ogrodami :)
Dlatego też opiszę co trzeba w wolnej chwili.

Posted

Czekamy z niecierpliwoscia na pierwsza wolna chwile. Tymczasem gratuluje dobrego samopoczucia. Niestety my takiego nie mamy - "nasz" Pinio ktory przebywal w tym samym dt wrocil w strasznym stanie psychicznym (sciagalismy go przez cala Polske i udalo sie to tylko dzieki pomocy ludzi o wielkich sercach). Chec poznania prawdy nie jest podyktowana "glupia" ciekawoscia czy checia podgrzania atmosfery na watku. Uwazamy ze Cyran zasluzyl na prawde! i na poswiecenie mu troche czasu...
Dla spokoju wlasnego sumienia chcielbysmy wiedziec ze Cyran odszedl bo nie bylo dla Niego ratunku...

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Akucho, wyczuwam w tobie droga pani pretensję do losu, że nie obdarował cię funkcją moderatora. Wnikliwie oceniasz moje wypowiedzi i z satysfakcją wytykasz rzekome naruszenia regulaminu - a to zdjęcia nie w rozmiarze, a to bana komuś dałam bez powodu, a to zdanie mam nie takie ;) To musi być męczące.
Może doczytaj sobie o obowiązkach i prawach moderatora i daruj sobie nieustanne wytykanie mi, co powinnam, a czego nie. Znam swoje prawa ;)

Daruj sobie, bo to zakrawa juz na śmieszność. Ambicje własne realizuję w świecie rzeczywistym a nie wirtualnym. Obserwuję Cię bacznie, ponieważ funkcja, którą pełnisz zobowiazuje. Od moderatorów wymaga się stosownej etykiety, a Ty jej nie przestrzegasz. Marna to dla mnie satysfakcja, raczej rozczarowanie. I zarzucam Ci ujawnianie danych osobowych użytkowników forum, brak obiektywizmu i nadużywanie funkcji. Bana nie dałaś ale przyczyniłaś się do niego.
Znasz swoje prawa, znasz... Poznaj jeszcze obowiązki.

Nie chcesz, nie udostępniaj nic. Nikt Cię prosił nie będzie. Rzucasz słowa na wiatr, zdążylismy już zauważyć ile są one warte.

I nie pisz ile zrobiłaś, bo my doskonale Twoje zasługi znamy. Jesteś tak samo winna tragedii Groma jak Daga. Gdyby nie Twoja ślepa naiwność, złośliwość i przekonanie o własnej nieomylności, to los Groma mógłby potoczyć się inaczej. Zabrałaś mu kilka tygodni, być może zadecydowały one o tym czy pies żyje. Twoje relacje z kontaktów z DT i opinie o innych uzytkownikach brzmią dzisiaj jak farsa.
I co z tego, że przyznałaś się w końcu do błędu i zdemaskowałaś Dagę. Rzutem na taśmę poprosiłaś o pomoc Emir. Cała Twoja zasługa.
ZA PÓŹNO!!!!!!!!!!!!
Więc nie kreuj się teraz na ofiarę i nie oczekuj zrozumienia od osób, które starały się ukazać prawdę o adopcji Groma i intencjach Dagi.

I tylko Pinia żal...

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Odnośnie wyników Cyrana.
Sprawa Groma, oraz moje obowiązki poza Dogomanią w ostatnim czasie nieco się nawarstwiły - w końcu są wakacje i wyjazdy. Każdy ma prawo do prywatności i nigdzie nie jest napisane, że mam spełniać wasze życzenia.Zadeklarowałam opisanie wyników i jest to moja dobra wola, a nie obowiązek. Jeśli macie wątpliwości w stosunku do mojej wiarygodności - a widzę, że macie, to znajdźcie proszę kogoś kompetentnego, kto zdobędzie dla was wyniki, opisze je i odeśle w terminie komu trzeba. Nikt wcześniej nie wpadł na ten pomysł i nie wykonał żadnego ruchu. Ja się zdecydowałam, a teraz wieszacie na mnie psy. Moje działania związane ze sprawą Groma i innych adopcji Dagi odbywają sie również poza Dogo. Dzwonię, odbieram telefony, kseruję, wysyłam.
Wątpliwości? Proszę do Emir. Nie zamierzam się tłumaczyć osobom, które nieustannie mnie atakują, obrażają i podważają wszystko, co napiszę i nie zamierzam też niczego pisać pod wasze dyktando.

Dlatego też opiszę co trzeba w wolnej chwili.

"odnośnie wyników Cyrana" - brak jakichkolwiek informacji w tym poście...
piszesz sama, że zadeklarowałaś opisanie wyników, a skora tak, to, prosimy, żebyś się z tego wywiązała, w końcu nikt Cię do tych deklaracji nie zmuszał...
piszesz, że nie zamierzasz się tłumaczyć osobom, które... ja Cię nie atakowałam jak dotąd i nie rozumiem, dlaczego na mój post zareagowałaś w taki sposób...
piszesz, że jeżeli mamy wątpliwości co do Twojej wiarygodności, to mamy zwrócić się do kogoś innego... sama deklarowałaś zbadanie sprawy i możliwość ściągnięcia informacji od dagi27, a teraz nie ujawniasz wyników, mimo że napisałaś, iż papiery do Ciebie dotarły... pisałaś też, że prześlesz ich kopie do Emir i Arki... mam pytanie, czy je przesłałaś, skoro sama się zobowiązałaś?
na Twoją sugestię zwróciłam się do Emir z pytaniem co do wyników Cyrana, choć wiem, że mam mało czasu...
piszesz, że nie masz teraz czasu... i że opiszesz wszystko w wolnej chwili... cóż... napisanie tego postu zajęło Ci jednak trochę czasu, nieprawdaż?... może zeskanowanie wyników i ich wklejenie zajęłoby tyle samo?...
szczerze powiedziawszy, wobec powyższego zaczynam wątpić w Twoją wiarygodność... a przynajmniej w Twoją dobrą wolę wyjaśnienia spraw dagi27

PS: ja staram się być grzeczna, używam argumentów, nie atakuję... I o to samo proszę w ewentualnej odpowiedzi...

Posted

A co ty, Akucho zrobiłaś dla dobra sprawy w jakimkolwiek świecie? :)
Nic...
Jakie to w twoim stylu :roll:
Owszem - jestem naiwna, przyznaję, ale złośliwość, zła wola, zawiść i niechęć do współdziałania to już twoja działka.
Etykiety nie przestrzegam? Bo zaangażowałam się w sprawę Groma i Dagi?
Mam prawo do własnych wypowiedzi a obowiązki nie mają z tym nic wspólnego. Jako moderator bazarku zapewne mam ich niewiele 8)
Przyznałam się do błędu i nie wstydzę się tego. Ty rzekomo znałaś prawdę i siedziałaś na tyłku przed monitorem. Nie uczyniłaś nic, alby rozwiać jakiekolwiek wątpliwości, czy przedstawić rzeczowe argumenty. Snułaś tylko swoje domysły. Gdybym nie opisała rozmowy z dt prawda o Dadze prawdopodobnie nigdy nie wyszłaby na jaw.
Skoro znałaś dokładnie sytuację Groma i miałaś wiarygodne źródło informacji, trzeba było działać 8) A teraz pozbywasz się wyrzutów smumienia? Bo przecież znałaś okrótną prawdę o losach psów Dagi i nie musiałaś naiwnie do niczego dochodzić.

Jeśli chodzi o Cyrana - jego wyniki to 2 zdjęcia rtg, usg, wykresy ekg i wyniki badań. Brak jakichkolwiek adnotacji, wyjaśnień i uzasadnień - suchy lekarski opis. Oczywiście przepiszę wszystko, co będę w stanie odczytać. Właśnie dlatego, że obiecałam, a jak wiesz Akucho, ja zawsze dotrzymuję słowa ;)

Posted

Wiesz Czarodziejko, poczytaj sobie wszystkie wątki i dopiero wtedy argumentuj. Dyskutowałysmy z Toba kilka tygodni. I na dogo i na PM - strata czasu. Nic Ci uwarygadniać nie muszę, starczy tyle, co napisano.
Prawdę o Dadze poznałysmy wcześniej, wystarczyło zajrzec na jej wątki i wysłuchac ludzi, którzy podawali konkretne fakty. Nie o wszystkim widać wiesz, a może nie chciałaś wiedzieć...
W przeciwieństwie do Ciebie, sumienie mam czyste. Zawsze stałam po właściwej stronie i nie robiłam ludziom wody z mózgu.

Posted

Usilnie zabigałyśmy o utworzenie nowego wątku dla Groma - takiego, który pomoże mu znaleźc dom. Oferowałyśmy ogłoszenia, wszelką pomoc. Chciałyśmy działać na rzecz Gromika. Trwała intensywna korespondencja z Dagą, która uparcie nas olewała. W końcu naciskana przez nas założyła nowy wątek. Miałam nadzieję, że cos się ruszy, ale ciężko z daleka zmienić nastawienie osoby, która ma zwyczajnie w nosie, szczególnie jeśli ma wyraźnych popleczników swej postawy.

Posted

[quote name='halbina']
piszesz sama, że zadeklarowałaś opisanie wyników, a skora tak, to, prosimy, żebyś się z tego wywiązała, w końcu nikt Cię do tych deklaracji nie zmuszał...

Oczywiście, że się wywiążę. Opisałam powód zwłoki. Nie doczytałaś? :roll:

[quote name='hlabina']
piszesz, że nie zamierzasz się tłumaczyć osobom, które... ja Cię nie atakowałam jak dotąd i nie rozumiem, dlaczego na mój post zareagowałaś w taki sposób...

Znam twoje zdanie w kwestii wszelkich moich działań w sprawie Dagi np. z wątku Muchy. Z obiektywizmem nie ma ono nic wspólnego ;)

[quote name='halbina']
sama deklarowałaś zbadanie sprawy i możliwość ściągnięcia informacji od dagi27, a teraz nie ujawniasz wyników, mimo że napisałaś, iż papiery do Ciebie dotarły... pisałaś też, że prześlesz ich kopie do Emir i Arki... mam pytanie, czy je przesłałaś, skoro sama się zobowiązałaś?

To bezpodstawny zarzut biorąc pod uwagę, że wyżej opisałam powód opóźnienia, z którym niewątpliwie czytając ten wątek zążyłaś się zapoznać ;)

[quote name='halbina']
piszesz, że nie masz teraz czasu... i że opiszesz wszystko w wolnej chwili... cóż... napisanie tego postu zajęło Ci jednak trochę czasu, nieprawdaż?... może zeskanowanie wyników i ich wklejenie zajęłoby tyle samo?...

Zwłaszcza, że piszę w trakcie swoich obowiązków wydzwaniając w międzyczasie do Dagi i rozmawiając z Emir właśnie na temat Cyrana, usypiając dziecko i mieszając w garze dla psów.
Dlatego też tak długo piszę posta ;)
Jeśli uważasz, że dokładne opisanie kilku arkuszy A4 cyferek i symboli to pestka i robota na chwilkę...Cóż, gratuluję umiejętności.
O skanie nie ma mowy - nie posiadam skanera.
Zdjęcia rtg skopiowałam pod światło i potrzebna mi chwila, żeby je wyładować z telefonu i załadować na forum. Wykresów ekg i usg i innych długich wąskich pasków nie jestem w stanie skopiować. Reszta to są moja droga tabelki ;)

[quote name='halbina']

szczerze powiedziawszy, wobec powyższego zaczynam wątpić w Twoją wiarygodność... a przynajmniej w Twoją dobrą wolę wyjaśnienia spraw dagi27

Przecież już dawno zwątpiłaś :razz:
Jeśli chodzi o dobrą wolę, to zapytaj na wątku, ile osób wykazało się wolą działania i np. zadzwoniło, rozmawiało z osobami związanymi ze sprawą i w sprawach, o których rzecz ma się w tych wszystkich słownych przepychankach. Akucho, nie pisz, że mi cokolwiek wyjaśniałaś :p Od początku nie byłaś zainteresowana współpracą dla dobra psa. Odgrywasz się na mnie za zbanowanie miłej ci osoby i to jeszcze bezpodstawnie. Fakt, że kogoś nie lubię nie rzutuje w tej kwestii na całokształt sprawy, gdyż od owej osoby nie otrzymałam żadnych informacji, a jedynie pogróżki i wyzwiska.

Jestem dokumentnie wyczerpana swoim naiwnym, bezowocnym i jeszcze oplutym ze wszech stron zaangażowaniem w sprawę psów Dagi 8)
Liczyłam, że Grom jest w dobrych rękach, może nie w najlepszych, ale w dobrych. Kierowałam się chęcią zrozumienia jego sytuacji i chęcią pomocy. Dziwię się tylko, że wcześniej osoby, które najbardziej mnie atakują nie zrobiły nic, aby zdemaskować proceder Dagi, jeśli takowy w ich przekonaniu miał miejsce.

Postaram się opisać wszystko, co mam jutro. Daga rząda zwrotu dokumentów - jej prawo, mój obowiązek zwrócić. Natomiast są jeszcze pewne wątpliwości odnośnie znaczenia pojęcia "komplet", co poniekąd również stanowi dyskretny powód zwłoki, a mianowicie brak w w/w protokołu decyzji o eutanazji psa, który zdaniem Emir powinien był tu być. Nie mogę się niestety skontaktować z Dagą. Czekam również na inne obiecane dokumenty, które jeszcze nie nadeszły.

Akucho siedź dalej przed monitorem, może ci się coś wykluje :razz:

Mam nadzieję, że udzieliłam satysfakcjonującej odpowiedzi.

Posted

Mówienie, że Akucha nie buła zainteresowana dobrem psa to śmiech prosto w jej twarz. To ONA usiłowała dociec prawdy, to ona wydzwaniała po znajomych hotelikach szukając ewentualnego miejsca dla Groma. To przez jej uparte wypytywanie zamknięto pierwszy wątek Groma.

Stań twarzą z faktami Czarodziejko - to TY napisałaś że będziesz monitorować pobyt Groma w DT, to Ty napisałaś że to fajne miejsce, napisałaś też że DT nie będzie rozmawiał z nikim oprócz Ciebie. Zresztą nikt inny nie miał numeru telefonu.
Gdybyś uparcie nie wiązała nam rąk - może Grom byłby już bezpieczny.

Aroganckie wypominanie innym ich bezczynności kiedy nie zrobiło się nic żeby psa ratować jest co najmniej nie na miejscu.

Nie bardzo rozumiem też dlaczego nie powiedziałaś od razu, że nie posiadasz narzędzi pozwalających historię choroby Cyrana przedstawić na forum. Na pewno są osoby posiadające skaner i mogące od ręki wstawić zeskanowane dokumenty na wątek.

Dlaczego odnoszę wrażenie, że ciągle nie jesteś obiektywna?

Posted

[quote name='Czarodziejka']Oczywiście, że się wywiążę. Opisałam powód zwłoki. Nie doczytałaś? :roll:

doczytałam, co następuje:
http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6389700&postcount=389
chcesz być bezstronna, to bądź... ja się staram
masz zamiar wypisać wszystko i nie opiniować, prosimy o to i czekamy...
obiecałaś przekazać dokumenty Emir i Arce, jak rozumiem, Emir przekazałaś, a Arce?

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6389750&postcount=391
Dlaczego się denerwujesz?

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6401086&postcount=396
piszesz "komplet", a tu je wymienaisz, choć pytanie "co to znaczy komplet?" padło kilka stron wcześniej: http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6462501&postcount=418

[quote name='Czarodziejka']Znam twoje zdanie w kwestii wszelkich moich działań w sprawie Dagi np. z wątku Muchy. Z obiektywizmem nie ma ono nic wspólnego ;) [quote]

o ten post Ci chodzi, Czarodziejko? http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6431951&postcount=1045 a co w nim widzisz nieobiektywnego? wyrażam swoją opinię po przeczytaniu wątków Gromika (zwłaszcza pierwszego), takie się nasuwają po prostu wnioski... być może z powodu sposobu komentowania i odpowiadania adwersarzom... a na końcu stawiam pytania... i nadal nie znam na nie odpowiedzi... a Ty na wątku Muchy nie odpowiedziałaś, a tu się czujesz do tego zobowiązana?

[quote name='Czarodziejka']To bezpodstawny zarzut biorąc pod uwagę, że wyżej opisałam powód opóźnienia, z którym niewątpliwie czytając ten wątek zążyłaś się zapoznać ;) [quote]

nie bezpodstawny zarzut a stwierdzenie faktu, jak do tej pory - nie ujawniasz wyników.

zapoznałam się... powody opóźnienia mogę zrozumieć, ale styl, w którym piszesz, niestety, nie skłania do pełnej ufności co do intencji...
ja wcześniej, cytując Cię, napisałam: "to czekamy na informacje - to komunikat pozbawiony emocji... w odpowiedzi :crazyeye: :http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6457945&postcount=402 czy to jest stanowisko bestronne? bo że pisane w emocjach, to nie wątpi nikt chyba...
wydaje mi się, że gdybyś uraczyła nas faktami zamiast wdawać się w dyskusje i używanie argumentów ad personam, nikt nie miałby podstaw do jakichkolwiek form negowania Twoich dobrych intencji, ja w każdym razie na pewno nie.

[quote name='Czarodziejka']Zwłaszcza, że piszę w trakcie swoich obowiązków wydzwaniając w międzyczasie do Dagi i rozmawiając z Emir właśnie na temat Cyrana, usypiając dziecko i mieszając w garze dla psów.
Dlatego też tak długo piszę posta ;)
Jeśli uważasz, że dokładne opisanie kilku arkuszy A4 cyferek i symboli to pestka i robota na chwilkę...Cóż, gratuluję umiejętności.
O skanie nie ma mowy - nie posiadam skanera.
Zdjęcia rtg skopiowałam pod światło i potrzebna mi chwila, żeby je wyładować z telefonu i załadować na forum. Wykresów ekg i usg i innych długich wąskich pasków nie jestem w stanie skopiować. Reszta to są moja droga tabelki ;) [quote]

cóż... wyjaśnienia przyjmuję, ale proszę jednak znaleźć czas na konkrety, także te tabelki... są na dogomanii weterynarze, dla nich to są zrozumiałe rzeczy i chętnie wszyscy poznalibyśmy ich opinię w tej sprawie...
a dla mnie to nie pestka, ale ja mam skaner... i to Ty się jednak deklarowałaś, nie ja... ja sprawę z Gromikiem poznałam jakieś 10 dni temu.

[quote name='Czarodziejka']Przecież już dawno zwątpiłaś :razz: [quote]

niedawno, Czarodziejko, niedawno! mój post z wątku Muchy jest z 29.07.

[quote name='Czarodziejka']Jeśli chodzi o dobrą wolę, to zapytaj na wątku, ile osób wykazało się wolą działania i np. zadzwoniło, rozmawiało z osobami związanymi ze sprawą i w sprawach, o których rzecz ma się w tych wszystkich słownych przepychankach. [quote]

czytałam wątki i stąd moje wątpliwości, jednak nie mogę jakoś dowiedzieć się prawdy, choć, jak widzisz, drążę i pytam. I nie biorę udziału w żadnych przepychankach.

[quote name='Czarodziejka']Jestem dokumentnie wyczerpana swoim naiwnym, bezowocnym i jeszcze oplutym ze wszech stron zaangażowaniem w sprawę psów Dagi 8)
Liczyłam, że Grom jest w dobrych rękach, może nie w najlepszych, ale w dobrych. Kierowałam się chęcią zrozumienia jego sytuacji i chęcią pomocy. Dziwię się tylko, że wcześniej osoby, które najbardziej mnie atakują nie zrobiły nic, aby zdemaskować proceder Dagi, jeśli takowy w ich przekonaniu miał miejsce.[quote]

Rozumiem Twoje wyczerpanie i zły nastrój, niestety, sama się w to wpuściłaś...

[quote name='Czarodziejka']Postaram się opisać wszystko, co mam jutro. Daga rząda zwrotu dokumentów - jej prawo, mój obowiązek zwrócić. Natomiast są jeszcze pewne wątpliwości odnośnie znaczenia pojęcia "komplet", co poniekąd również stanowi dyskretny powód zwłoki, a mianowicie brak w w/w protokołu decyzji o eutanazji psa, który zdaniem Emir powinien był tu być. Nie mogę się niestety skontaktować z Dagą. Czekam również na inne obiecane dokumenty, które jeszcze nie nadeszły. [quote]

Będziemy wdzięczni, naprawdę!

[quote name='Czarodziejka']Mam nadzieję, że udzieliłam satysfakcjonującej odpowiedzi.

Częściowo, wolałabym jednak te tabelki, ale dziękuję i za to... poczekam na resztę.

Posted

Zgadza się, Halbino - sama się w to wpuściłam ;)
Napisałam naiwnie, że skoro jest możliwość opisania wyników Cyrana, których udostępnienie zaproponowała mi sama Daga, aby rozwiać niejasności odnośnie decyzji o eutanazji, to ja, mając tę możliwość chętnie je opiszę. Nie znam historii tego psa i nie mam żadnych interesów, aby cokolwiek i kogokolwiek o cokolwiek w tej sprawie podejrzewać.
Przestańmy może szarpać się na posty i zajmijmy Cyranem ;)
Odnośnie wysyłki dokumentów - ani Emir, ani Arka nie otrzymały niczego na temat Cyrana, ponieważ zaplanowałam wysłać wszystko w jednej kopercie. Niestety, nie otrzymałam od Dagi obiecanych dokumentów adopcyjnych a już na pewno nie otrzymam protokołu eutanazji Cyrana.
Tak więc pomijając poślizg czasowy z mojej strony i brak ruchu ze strony Dagi mogę wysłać jedynie kopie tego, co mam. Ponadto Emir otrzymała kopie umów adopcyjnych innych psów Dagi. Mam nadzieję, że resztę obiecanych kopii odeśle już pod adres Emira, a mnie ominie niewdzięczna funkcja pośrednika ;)

Odnośnie skanera - nie mam, ale jeśli dogadasz się z Dagą, może prześle ci te dokumenty i będziesz je mogła zeskanować. Ja mieszkam z dala od miasta i w promieniu kilku kilometrów nie ma nikogo z komputerem nie wspominając o innych zdobyczch cywilizacji - na pewno nie zdołam tego zrobić. Pomyślałam jednak, że mogę je sfotografować - jakość nie jest najlepsza, ale zawsze coś. Kiedy Daga zaproponowała mi przesłanie tych dokumentów byłam raczej nastawiona na jakiś bliżej niesprecyzowane konkrety - opinie wetów, uzasadnienie itp., tymczasem sprawa wygląda, jak wygląda.

Teraz przystępuję do rzeczy ;)
Otóż, po pierwsze - protokołu eutanazji nie ma i nie będzie. Daga niczego takiego nie posiada i jeśli ktokolwiek ma wątpliwości, może zadzwonić do lecznicy i zapytać osobiście o powód eutanazji. Podobno z ostatniego badania krwi można wywnioskować, że dla tego psa nie było ratunku - tak napisała mi Daga. Ja jestem laikiem, podobnie jak większość z was, więc opinię pozostawiam specjalistom.

Regulamin forum ma pewne ograniczenia, więc bardzo proszę wstrzymać się z postowaniem do czasu zakończenia opisu - nie mogę załadować więcej niż 5 zdjęć.

Zdjęcia rtg Cyrana:

Odczyt ekg z dn. 04.04.07 Jest złożony.
Wszystkie badania zaczynają się od tej daty.

Opis
BTL - 08 SD Cyran 04.04.2007 09:33:56
50mm/s
10mm/mV
25,50HZ ADS 0,1s
HR=63

Kolejny odczyt z tego paska:

BTL-08 SD Cyran 04.04.2007 09:34:11
50mm/s
10mm/mV
25,50Hz ADS 0,1s
HR=63

Kolejny:

BTL-08 SD 04.04.2007 09:34:48
25mm/s
5mm/mV
25,50Hz ADS 0,1s
HR=82
HR=62
HR=74
HR=79
HR=79
HR=59
HR=60
HR=65
HR=74
HR=55

Kolejny opis z karty:

Cyran 1 - ECG (5), 4.4.2007, 11:01 +00:29, Supervised diagnosis
Print date: 23.5.2007, 10:41
Time base: 50mm/sec
Amplitude: 10 mm/mV
Filters: 0,5 sec, 25 Hz
Heart rate: 150 [1/min]
RR 400ms
RRp 228%
P 62ms
QRS 84ms
PQ 98ms
QT 268ms
QTc 423ms
Axis P 129*
Axis T 71*
Axis QRS 177*

(* to stopień - nie mam na klawiaturze)

Druga strona tego opisu:

Zdjęcie chyba jest dla specjalisty czytelne, ale mogę przepisać te tabelki ;)

Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości i powstrzymanie się od postów - zaraz wkleję kolejne zdjęcia.