Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 307
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kajusza napisał(a):
spoko ... fajnie że jakaś inna suczka też ma szanse na domowy tymczas :-)

Niestety, tamta się pogryzła z psami, nie może iść do domu z innymi zwierzętami :(

Posted

Depresja opuściła dziś schronisko - mam nadzieję, że na zawsze. Przenocuje w domu u jednej dobrej duszyczki i jutro wyrusza z Kajuszą w podróż:) Ona jest taka kochana, spokojna, ale bardzo zlękniona...

Posted

koelka napisał(a):
Depresja opuściła dziś schronisko - mam nadzieję, że na zawsze. Przenocuje w domu u jednej dobrej duszyczki i jutro wyrusza z Kajuszą w podróż:) Ona jest taka kochana, spokojna, ale bardzo zlękniona...

Super!! Trzymaj się kobitko!! Prze tobą lepsze życie!

Posted (edited)

[quote name='Kajusza']rozliczenie:

październik
+ 50zł Koelka, deklaracja jednorazowa, wpłynęło 15.10.2012
+ 25zł Jok z niebieskiego forum, deklaracja 3miesięczna, wpłynęło 15.10.2012
+ 35zł Aleksandra Cz. z fb, dekl. jednorazowa, wpłynęło 15.10.2012
- 197zł wizyta u weta, zapłacono 15.10.2012
+ 50zł kreseczka, dekl. jednorazowa, wpłynęło 17.10.2012
- 25zł opłata adopcyjna w schronisku, zapłacono 17.10.2012
= - 62

aktualne rozliczenie

Buuterfly dzwoniła i Depresja nie sprawia żadnych problemów :-) Z jej suczką labradorką też nie ma żadnych problemów, przy kąpaniu też nie protestowała za bardzo ;-) .... jedyny problem to 6 kup na jednym spacerze ... bo wczoraj pies został nakarmiony tak,. że zaraz pęknie :-(

ps. nie umiem wstawić tutaj skanu rachunków ...

Edited by Kajusza
Posted

Malutka już w drodze po lepsze życie:) Źle znosi jazdę samochodem - 3 razy już zwracała (wczoraj ze mna podczas 10-minutowej jazdy też). Na szczęście nie ma dziś czym, bo nie była przed podróżą karmiona. Ale poza tym anioł w aucie, siedzi sobie na tylnym siedzeniu i obserwuje albo leży sobie spokojnie.

Posted (edited)

aida napisał(a):
Przecież Kajuszka ma doświadczenie w sprzątaniu auta:evil_lol:

Pamiętam tą podróż z Gandzią:):):) Kanapki na drogę się nie przydały;) Ona do tego szalała w aucie, a ta malutka taka grzeczna... Ciekawe czy czarnula już na miejscu? Trzeba jej nadać jakieś imię, bo Faza zupełnie do niej nie pasuje, a przecież nie będzie ciągle Depresją. Mam nadzieję, że zobaczymy niedługo jej radosną mordkę na zdjęciach:)

Edited by koelka
edit
Posted (edited)

hahahah nie przypominajcie mi podróży z tym szatanem wcielonym ;-) Depresja to cud, miód, malina ... sprzątniecie 3 pawików z piany to czysta przyjemność :evil_lol: Mała spokojnie jedzie, nie szaleje, nie kręci się.

Już jest w dt zaraz wstawię zdjęcia bo Justyna na fb wstawiła :-)

fotki z nocki u buuterfly:

a to u Justyny :-)
" class="ipsImage" alt="">

Edited by Kajusza
Posted

Kajusza napisał(a):
hahahah nie przypominajcie mi podróży z tym szatanem wcielonym ;-) Depresja to cud, miód, malina ... sprzątniecie 3 pawików z piany to czysta przyjemność :evil_lol: Mała spokojnie jedzie, nie szaleje, nie kręci się.

Już jest w dt zaraz wstawię zdjęcia bo Justyna na fb wstawiła :-)

Miałam Ania dzwonić, czy wróciłaś. To czekamy na fotki małej:)

Posted

wróciłam, odebrałam zmasakrowaną Wegetkę od mamy i zaraz idę spać ;-)

Blanka która wiozła mnie i małą do Człuchowa za drogę wzięła 100zł i nie chce więcej kasy :loveu: Deklarowała jednorazowo 50zł więc po prostu resztę kosztów bierze na siebie ... a wyszło ok. 380km więc sporo kasy zaoszczędziłyśmy :-)

Posted

To dziękujemy Blance za wsparcie finansowe i podróż z Małą:) A także wielkie podziękowania należą się dla DT:)
Mała zmęczona widać podróżą - biedna zestresowana, przyjmuje wszystko i wszystkich dookoła z taką pokorą...

Posted

[quote name='Kajusza']rozliczenie:

październik
+ 50zł Koelka, deklaracja jednorazowa, wpłynęło 15.10.2012
+ 25zł Jok z niebieskiego forum, deklaracja 3miesięczna, wpłynęło 15.10.2012
+ 35zł Aleksandra Cz. z fb, dekl. jednorazowa, wpłynęło 15.10.2012
- 197zł wizyta u weta, zapłacono 15.10.2012
+ 50zł kreseczka, dekl. jednorazowa, wpłynęło 17.10.2012
- 25zł opłata adopcyjna w schronisku, zapłacono 17.10.2012
- 100zł paliwo na trasie Gorzów -Człuchów (łącznie ok. 380km), resztę dołożyła Blanka Sz. z fb, zapłacono 18.10.2012
- 100zł paliwo na trasie Stegna-Człuchów (łącznie ok. 280km), resztę dołożyła Natalia_aa z f. niebieskiego, zapłacono 19.10.2012
= - 262
aktualne rozliczenie

W dt malizna dostała imię Cookie :-)

kopiuję z niebieskiego forum:

[quote name='"tija"']Wróciliśmy ze spaceru. Faktycznie cały czas się trzyma człowieka, na wybiegu latała wszędzie za Fajterem, ale jak chciał się z nią pobawić to się odsuwała. Może ona też nie potrafi się bawić? Przy płocie Fajter wdał się w awanturę z psem i Cookie podleciała galopem sprawdzić co się dzieje, na jedno krzyknięcie na niego przyleciała zadowolona z siebie do mnie ;) dość często sika, pierwsze to takie normalne, potem po kropelce. Kupę zrobiła jedną i nie najgorszą w konsystencji ;p Gdy szliśmy na samym początku przez takie większe skrzyżowanie szła z podkulonym ogonem, jak wracaliśmy już z normalnym. Po powrocie dostała 100g karmy z tabletkami i olejem lnianym a potem pół ucha wędzonego. Zajadała się z rozkoszą ;) teraz oczywiście śpi, a to zdjęcia ze spaceru: