mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 No właśnie tak jest, niektóre zwierzaki same się pchają w te małe rączki, a maluch uczy się jak je delikatnie dotykać i trzeba przyznać, że jest całkiem dobrze. Polowanie na starego kocura:-). Przecież ma takie miłe futerko. Quote
mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Kocur w porządku, jest bardzo przyjacielski. Chodził wokół małej i ocierał się swoim dużym łbem o nią. Mała chodzi właśnie po domu z miską pełną karmy i cmoka na zwierzaki, chce je karmić:-). Quote
Nutusia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 U nas wczoraj był mój 7-letni Chrześniak. Dobrze, że tylko 4 godziny, bo już nie miałam pomysłów jak mu wytłumaczyć, że pieski jedzą tylko psie jedzenie i tylko w określonych porach...;) Quote
Ellig Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 mestudio napisał(a):Kocur w porządku, jest bardzo przyjacielski. Chodził wokół małej i ocierał się swoim dużym łbem o nią. Mała chodzi właśnie po domu z miską pełną karmy i cmoka na zwierzaki, chce je karmić:-). Skarbeczk jest swietny, trzeba Jej kupic kury:) Quote
Poker Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Mała wyrośnie , a właściwie już jest miłośniczką zwierząt. Ile ona ma już miesięcy? Quote
mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Takie ozdobne kurki to bym mogła mieć, znoszą malutkie, ale bardzo smaczne jajka. A maluszek ma rok i trzy miesiące. Quote
mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Nutusia napisał(a):U nas wczoraj był mój 7-letni Chrześniak. Dobrze, że tylko 4 godziny, bo już nie miałam pomysłów jak mu wytłumaczyć, że pieski jedzą tylko psie jedzenie i tylko w określonych porach...;) To ty pieski głodzisz!! Nasze jedzą o dowolnej porze niemal dowolne ilości.... mestudio napisał(a):Takie ozdobne kurki to bym mogła mieć, znoszą malutkie, ale bardzo smaczne jajka. Mam pewne obawy czy nasze koty też polubią te kury... Może nawet aż za bardzo... TZmestudio Quote
Nutusia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Gdyby moje psy jadły o dowolnej porze, byłoby to 24/dobę, myślę, że 15 kg worek karmy nie wystarczyłby na owe 24 godziny, a koszty leczenia i operacji skręconych kiszek przerosłyby nie tylko nas, ale całą dogomanię! Ja mam modele, które prędzej pękną niż przestaną jeść :( Quote
mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 No u nas też jest pewna taka panna chytruska - Fąflica. Quote
mestudio Posted November 4, 2012 Author Posted November 4, 2012 Nutusia napisał(a):Gdyby moje psy jadły o dowolnej porze, byłoby to 24/dobę, myślę, że 15 kg worek karmy nie wystarczyłby na owe 24 godziny, a koszty leczenia i operacji skręconych kiszek przerosłyby nie tylko nas, ale całą dogomanię! Ja mam modele, które prędzej pękną niż przestaną jeść :( Czyli generalnie one chciały jeść, tylko Ty im żałowałas..... :-) TZmestudio Quote
mestudio Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 Dwie malizny ciągle pilnujące pańci, która zaszyła się za drzwiami. [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-XhHzTOawLI4/UJ1BGtORWMI/AAAAAAAAGr8/Eu5TWl-KrEU/s640/abc 002.jpg[/IMG] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-u1FgF5F-dmQ/UJ1BGr6H1zI/AAAAAAAAGsE/Mzz4l2DcGvg/s480/abc 010.jpg[/img] Quote
Ellig Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [url]https://lh5.googleusercontent.com/-XhHzTOawLI4/UJ1BGtORWMI/AAAAAAAAGr8/Eu5TWl-KrEU/s640/abc%20002.jpg[/url] Cudowne malizny:) Quote
mestudio Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 Dziś śliczna Nuka miała przegląd weterynaryjny. Ząbki stare, kilku brak i duży kamień. WIek całkiem możliwe że 5 lat jak mówiła właścicielka. Pani się zdziwiła bo Nuka wyglądała wg niej jak szczeniaczek:-). Zaszczepiliśmy też dziewczynkę - wścieklizna i wirusówki - koszt 50 zł + 15 zł dojazd. Za tydzień umówiliśmy sterylkę. Co do kamienia to poinformowano nas, że nie powinno się tego robić przy sterylizacji ze względu na beztlenowce, które mogą wywołać zakażenie. Ja się nie znam więc pozostaliśmy przy sterylizacji na razie. Quote
Poker Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Ja też miałam informacje ,że nie należy łączyć tych zabiegów.Ale mój zaufany wet powiedział ,że można łączyć pod osłoną antybiotykiem , tak samo robią w naszym schronie. Kilkanaście suniek pod naszą opieką miało tak wykonane zabiegi i nie było żadnych powikłań. Nie wiem czy poddawanie 2 raz psa narkozie jest takie dobre.Chyba trzeba wybrać mniejsze zło , nie mówiąc o kosztach. Quote
mestudio Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 [quote name='Poker']Ja też miałam informacje ,że nie należy łączyć tych zabiegów.Ale mój zaufany wet powiedział ,że można łączyć pod osłoną antybiotykiem , tak samo robią w naszym schronie. Kilkanaście suniek pod naszą opieką miało tak wykonane zabiegi i nie było żadnych powikłań. Nie wiem czy poddawanie 2 raz psa narkozie jest takie dobre.Chyba trzeba wybrać mniejsze zło , nie mówiąc o kosztach.[/QUOTE] Chciałam tak zrobić, ale dziś była pani doktor taka inna i nie bardzo chciała się zgodzić, z drugiej strony sterylkę będzie robił inny weterynarz więc jak zawieziemy małą to zapytamy ponownie czy da się zrobić te zabiegi razem. Quote
mestudio Posted November 10, 2012 Author Posted November 10, 2012 No mam. [img]https://lh4.googleusercontent.com/-x2Q-scphJ1M/UJ7K_TKg_6I/AAAAAAAAG0I/V7v00frQnsI/s640/aa%2520010.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-r9zJREuD8_o/UJ7K8DA8weI/AAAAAAAAGzQ/6GgyU815BXM/s640/aa%2520001.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-pj3PQLfcWxU/UJ7LBJhw8wI/AAAAAAAAG0g/L8rudd-DPVE/s640/aa%2520014.jpg[/img] Quote
Nutusia Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Jaka ona jest... subtelna... A Pańcia jaki prosiak - tak się przed maliznami... zaszywać!!!! :) Quote
obraczus87 Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 Ależ Ona jest piękna :loveu: Moja wetka mówi, że generalnie nie powinno sie łączyć zabiegu tzw. czystego z brudnym... ale czasami lepiej poddać psiaka narkozie tylko raz i wtedy zabiegi są lączone... najlepiej, aby wypowiedział się lekarz, który będzie operował ślicznotkę :) Quote
Ziutka Posted November 12, 2012 Posted November 12, 2012 [quote name='obraczus87']Ależ Ona jest piękna :loveu: [/QUOTE] Racja :loveu: Dzięki Martuś, że zajrzałaś :) masz na uwadze moją "Nukową sprawę" ? :cool3: :eviltong: Quote
obraczus87 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='Ziutka']Racja :loveu: Dzięki Martuś, że zajrzałaś :) masz na uwadze moją "Nukową sprawę" ? :cool3: :eviltong:[/QUOTE] Wątek podczytywałam, ale dopiero się ujawniłam :loveu: jak zobaczyłam ostatnie zdjęcia, musiałam coś napisać :) Sandruś, ja każdą sprawę mam na uwadze... :evil_lol: Quote
Recommended Posts