Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nuka coraz ładniej chodzi na smyczy. Jest idealną psinką dla pańci. Jest cichutka, miła, zakochana w człowieku i zachowuje bezwzględnie czystość w domu. Boi się dotyku w okolicy obroży i uszu, ale uczymy ją, że to nic złego.

Z naszą staruszką Kropką.

I na spacerku, nawet już przybiega jak ją ładnie zawołam.

Posted

mestudio napisał(a):
Widziałam, ale jak f5 wciśniesz to już będzie Nuka :-).

Już teraz widzę :)

Ale aparat "powiększył" Kropcie :evil_lol: wygląda jak serdelek i to taki spory a przecież ona mikro jest :loveu:

Posted

mestudio napisał(a):
Znakomicie nam idzie nauka wskakiwania na łóżko do pana.... To mamy już opanowane

TZmestudio

Mądra suńka :)
A do pani nie wskakuje ?

Posted

Nuka miała dziś drugi raz czyszczone uchale, ma w środku aż skorupy z brudu.
Coraz ładniej spaceruje na smyczce, a jak wracamy do domu po godzince nieobecności to pięknie się cieszy i skacze z radości. Jest czyściutka w domu, delikatna i cichutka.

Bardzo brzydko jej zalatuje z pyszczka, nie wiem co może być powodem, jak TZ już nie będzie miał rozjazdów tylu co w zeszłym tygodniu to podjedziemy do weterynarza.

Posted

Najpewniej ma kamień na ząbkach... Ale zajrzeć do weta w tzw. "wolnej chwili" pewnikiem nie zawadzi ;)
Pani Danusia, u której jest Muszka i Pchełka... myje psom ząbki! Rozcieńcza wodę utlenioną z wodą przegotowaną pół na pół, bierze gazik, moczy i... szoruje! Pięknie działa! Kamień schodzi (oczywiście jeśli nie zdążyła się jeszcze wytworzyć skorupa) i smrodek znika. Pytałam Doktorów moich - polecają mycie (przecieranie) zębów nawet zwykłą wodą;)

Posted

Kobieto miła, ja nie wiem rano jak wejść pod prysznic, jak znaleźć odpowiednią chwilę, ech naprawdę, ale wiem, że trudno wyobrazić sobie moją sytuację obecną.
Zresztą szkoda pisać o tym.

Posted

To był żart, Kobieto miła ;) Mam nadzieję, że przyjdzie niedługo taki czas, że będziesz się mogła choć przez chwilę zwyczajnie... ponudzić. I tego Ci życzę z całego serca!

Posted

Są pasty dla psów, ale można czystą wodą utlenioną przecierać albo sodą oczyszczoną , ta spożywczą.
Najwyżej bąble z dzioba psu wylecą :evil_lol:

Posted

Pan dziś ponownie wykąpał Nukę, tym razem umył jej też główkę. Sunia jest teraz puchata i czyściutka, po pierwszym myciu jeszcze taka nie była ładna:-).

Dzisiejszy spacerek poranny.

Posted

Jak fajnie,ze Nuka ma watek, gapa ze mnie straszna , nie chce pisac,ze zapracowana:)
Mysle,ze po sterylce bedzie mozna szukac domku dla tej slicznoty:)
Pozdrawiam serdecznie.

Posted

No chyba zamknę w chałupie i niech siedzi:-).

Ale naprawdę to poprawił jej się słuch po ponownym czyszczeniu uszu, zrobiła się bielutka po drugim myciu, wczoraj nareszcie zaczęła pić wodę, dziś poszła do drzwi i piskiem prosiła o wyjście i ładnie się załatwiła na dwórku.
Jakaś pani się nią zainteresowała na naszym prywatnym forum ogrodowym, czy na poważnie to zobaczymy bo czasami ludzie tak coś napiszą w przypływie emocji, a potem milczą.
Nuka jest psem dla pańci, takim małym szkrabem kochanym i trudno w niej znaleźć jakąś wadę.