Nutusia Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 To z Lenką jest CUDNE! Koniecznie do ogłoszeń je trzeba dać ;) Całe życie na twardym, to jak się piernaty trafiły, trza korzystać :) Quote
mestudio Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Nuka coraz ładniej chodzi na smyczy. Jest idealną psinką dla pańci. Jest cichutka, miła, zakochana w człowieku i zachowuje bezwzględnie czystość w domu. Boi się dotyku w okolicy obroży i uszu, ale uczymy ją, że to nic złego. Z naszą staruszką Kropką. I na spacerku, nawet już przybiega jak ją ładnie zawołam. Quote
Ziutka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Ewuś...Brinkę dodałaś zamiast Kropcie i Nuke ;) Quote
mestudio Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Ziutka napisał(a):Ewuś...Brinkę dodałaś zamiast Kropcie i Nuke ;) Widziałam, ale jak f5 wciśniesz to już będzie Nuka :-). Quote
Ziutka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 mestudio napisał(a):Widziałam, ale jak f5 wciśniesz to już będzie Nuka :-). Już teraz widzę :) Ale aparat "powiększył" Kropcie :evil_lol: wygląda jak serdelek i to taki spory a przecież ona mikro jest :loveu: Quote
mestudio Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Bo Kropka to mały serdelek upasiony. Starzeje się okropnie ostatnio, wyjątkowo szybko. Quote
mestudio Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 Znakomicie nam idzie nauka wskakiwania na łóżko do pana.... To mamy już opanowane TZmestudio Quote
Ziutka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 mestudio napisał(a):Znakomicie nam idzie nauka wskakiwania na łóżko do pana.... To mamy już opanowane TZmestudio Mądra suńka :) A do pani nie wskakuje ? Quote
Macia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Zapisuję wątek. Dopiero teraz, bo internet wiadrami muszę nosić. Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 I tak ją trzeba ogłaszać - kieszonkowa sunia dla pań ;) Cudna jest! Quote
mestudio Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Nuka miała dziś drugi raz czyszczone uchale, ma w środku aż skorupy z brudu. Coraz ładniej spaceruje na smyczce, a jak wracamy do domu po godzince nieobecności to pięknie się cieszy i skacze z radości. Jest czyściutka w domu, delikatna i cichutka. Bardzo brzydko jej zalatuje z pyszczka, nie wiem co może być powodem, jak TZ już nie będzie miał rozjazdów tylu co w zeszłym tygodniu to podjedziemy do weterynarza. Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Najpewniej ma kamień na ząbkach... Ale zajrzeć do weta w tzw. "wolnej chwili" pewnikiem nie zawadzi ;) Pani Danusia, u której jest Muszka i Pchełka... myje psom ząbki! Rozcieńcza wodę utlenioną z wodą przegotowaną pół na pół, bierze gazik, moczy i... szoruje! Pięknie działa! Kamień schodzi (oczywiście jeśli nie zdążyła się jeszcze wytworzyć skorupa) i smrodek znika. Pytałam Doktorów moich - polecają mycie (przecieranie) zębów nawet zwykłą wodą;) Quote
mestudio Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 No tak, jak się nie ma miliona obowiązków i problemów to można i pieskom myć ząbki. A tu Nuka wtulona w podusie. Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Oj tam, oj tam obowiązki... Albo mycie zębów, albo smrodek z paszczy ;) Ewentualnie można zainwestować w... tic-tac'i :) Quote
mestudio Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 Kobieto miła, ja nie wiem rano jak wejść pod prysznic, jak znaleźć odpowiednią chwilę, ech naprawdę, ale wiem, że trudno wyobrazić sobie moją sytuację obecną. Zresztą szkoda pisać o tym. Quote
Nutusia Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 To był żart, Kobieto miła ;) Mam nadzieję, że przyjdzie niedługo taki czas, że będziesz się mogła choć przez chwilę zwyczajnie... ponudzić. I tego Ci życzę z całego serca! Quote
mestudio Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 No dobra, baby. Umyję te zęby w niedzielę. Może jest jednak pasta? Czy jednak (rozcieńczoną) samą wodą utlenioną? TZmestudio Quote
Poker Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Są pasty dla psów, ale można czystą wodą utlenioną przecierać albo sodą oczyszczoną , ta spożywczą. Najwyżej bąble z dzioba psu wylecą :evil_lol: Quote
Nutusia Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Mam nadzieję, że Twoje poświęcenie, Mestudiowy TZ-ie zostanie Ci wynagrodzone bezwonnych chuchem Nuki :) Quote
mestudio Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Kupiliśmy Stoma Żel. Zobaczymy czy się sprawdzi. Teraz wszystko w rękach poczty polskiej..... TZmestudio Quote
mestudio Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Pan dziś ponownie wykąpał Nukę, tym razem umył jej też główkę. Sunia jest teraz puchata i czyściutka, po pierwszym myciu jeszcze taka nie była ładna:-). Dzisiejszy spacerek poranny. Quote
Ellig Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Jak fajnie,ze Nuka ma watek, gapa ze mnie straszna , nie chce pisac,ze zapracowana:) Mysle,ze po sterylce bedzie mozna szukac domku dla tej slicznoty:) Pozdrawiam serdecznie. Quote
Nutusia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 O ludzie, jak taka czyściutka, to szkoda ją na dwór wypuszczać ;) Quote
mestudio Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 No chyba zamknę w chałupie i niech siedzi:-). Ale naprawdę to poprawił jej się słuch po ponownym czyszczeniu uszu, zrobiła się bielutka po drugim myciu, wczoraj nareszcie zaczęła pić wodę, dziś poszła do drzwi i piskiem prosiła o wyjście i ładnie się załatwiła na dwórku. Jakaś pani się nią zainteresowała na naszym prywatnym forum ogrodowym, czy na poważnie to zobaczymy bo czasami ludzie tak coś napiszą w przypływie emocji, a potem milczą. Nuka jest psem dla pańci, takim małym szkrabem kochanym i trudno w niej znaleźć jakąś wadę. Quote
Ziutka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 A jakies nowe fotaski masz ? Plosssiieeem jak masz :loveu: Quote
Recommended Posts