Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Różnie tez ludzie podchodzą do adopcji psa, jedni dzwonią co chwila i pytają, co słychać i jak się piesek czuje, inni nie chcąś zawaracać glowy i rzadziej się odzywają, ale nie mam zaufania do osób, które nie za bardzo się intersują psem. Tu przeciez wchodzi w grę daleka droga, zaangażowanie wielu osób, pieniedzy, czasu.......

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani, tak jak od wczoraj przeczuwałam Nuka nie jedzie do nowego domu bo w tym domu część rodziny jej nie chce. Starsza pani, która odebrała telefon wczoraj jest matką pani, która chciała Nukę przygarnąć. Jest też właścicielką mieszkania. Nie została w żaden sposób poinformowana o tym, że do domu ma trafić kolejny pies. I nie jest tak jak pani usiłuje mi przez telefon przekazać, że starsza pani przeżyła śmierć poprzedniego psa bo wczorajsza rozmowa ze starszą panią była nieprzyjemna i dała ona mi wyraźnie do zrozumienia, że żadnego psa nie chce, a poprzedni też był niemile widziany. Używała zwrotów, które o tym świadczyły.
Nutusia chwilowo nie odbiera telefonu, ale będe się do niej dobijała aby już nie molestowała znajomych.
Odpowiedzialność ludzka to chyba jakiś archaizm.

Posted

Ehhhh lepiej, że teraz wszystko wyszło.. mojego Brutusa kolejny raz oddano z adopcji.. tym razem właściciel domu zmienił jednak zdanie...
Potem pojawiła się Pani, która chciała Go wziąć na Dt.. nie wzięła, bo jak sie okazało - pozostali członkowie rodziny nie chcieli kolejnego psa...

Nie dość, że ludzie nie potrafią rozmawiać ze swoimi bliskimi, to jeszcze zawracają nam głowę.. dając nadzieję na super dom dla psiaka...

Trzeba szukać dalej...

Posted

Przepraszam - nie odebrałam - mam dziś w robocie kocioł z balią :(
Dobra, odwołuję montowany w pocie czoła transport.
Czy ja dobrze rozumiem, że do wczoraj ani Wy ani Pani ze sobą nie rozmawialiście kiedy i jak Nuka pojedzie?...

Posted

Lepiej,że teraz wyszło niż później.
Gdy umawiam się na wizytę PA zawsze proszę , by wszyscy domownicy , a szczególnie dorośli byli obecni.
Dzięki temu nie ma tego typu niespodzianek.

Posted

Rozmawiałyśmy w zeszłym tygodniu po wizycie pa. Poinformowałam panią, że będziemy szukali transportu, dopytałam się czy nadal jest zainteresowana i przekonana co do Nuki i powiedziałam, że oddzwonię za jakiś tydzień nawet jeśli transportu nie będzie.
Pani nie wykazała żadnego zainteresowania już po tej rozmowie. Próbowałam się dodzwonić, ale nikt nie odbierał, wczoraj odebrała starsza pani i bardzo dobrze, że tak się stało. Nie wyobrażam sobie, że mogło dojść do zawiezienia Nuki na miejsce.
W ogóle jacyś nienormalni są ludzie i nieodpowiedzialni.

Posted

[quote name='mestudio']Szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty pa w Grodzisku Mazowieckim.[/QUOTE]
No to świetnie, rozmawialam z Nutusia i czekalam jak na szpilkach na dobrą wiadomosc:)

Posted

[quote name='Nutusia']To chyba dobrze - sobota już za 2 dni...[/QUOTE]

W sumie ta wizyta może być i po Świętach bo nie bardzo wiem jak mielibyśmy psa zawieźć w niedzielę czy poniedziałek.
Do tej pory nikt więcej się nie odezwał więc podam milli namiary do tej Pani i niech się umawiają na jakiś dogodny termin.

Posted

No i już wszystko wiemy, Nuka może jechać do Grodziska. Pani została poinformowana o strachach Nuki, o jej siusianiu i powiedziała, że to nie jest nowość dla niej bo miała już trochę piesków w życiu.
Jutro rano do niej zadzwonię i jakoś się spróbuję umówić bo kiepsko z czasem, TZ jak jutro wyjedzie do Wa-wy do pracy tak wróci dopiero w sobotę późnym popołudniem, ech.

Posted

zapisuje watek Nuki:) dodam ze byłam na wizycie z moja psina,bardzo nie ufna do obcych,Panie byly zachwycone ale nie nazucaly sie,zaprosily Pume na kanape i pozwoliy zwiedzic wszystkie kąty:) a gdzie teraz jest Nuka?

Posted

Może w końcu Nuka będzie miała wspaniały i odpowiedzialny domek.
Ludzie przemieszczają się na święta, może ktoś będzie jechał.Warto dać na transportowy.

Posted

Nuka jest w Kozienicach, TZ powiedział, że jak będzie trzeba to ją zawiezie w niedzielę, a jeśli Pani wyrazi chęć to jutro może ją dowieźć, wyjedzie wcześniej z domu wtedy. Ale najpierw do pani zadzwonię tak około 9-10 i jeszcze pogadam.