Ziutka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Dzwoniła do mnie Nutusia własnie :) jest transport dla Nuki! A do Nutki dzwoniła pani Agnieszka od Bobisia, że w czwartek (najbliższy) jedzie jej kolega z Warszawy do Szczecina pociągiem, jeszcze nie zna godziny tylko. Nutka prosiła o kontakt, bo pani Agnieszka czeka na decyzję ;) Więc zadzwońcie do Nutusi i się dogadajcie co i jak, bo czeka, telefon pewnie macie, ale na wszelki wypadek podaję 512 268 777 Quote
mestudio Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 My mamy problem z dowiezieniem Nuki na konkretną godzinę do Wawy bo przecież Marcin pracuje, jak jedzie w środę to wraca w czwartek późno do domu. Nie wiem co zrobić i muszę znać godzinę. Muszę zapytać Marcina, zadzwonię do Nutusi za chwilę. Quote
Ellig Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Na FB tez byly propozycje pomocy w transporcie jedna to:Majka G: Martyna za zwrot biletów jeździ pociągami w weekendy gdzie potrzeba (z Warszawy),ale tu odpowiedz Ewy ze szukacie za darmo lub z czesciowa doplata i kolejna:" Izabella O witam...jezeli piesek dojedzie do Łodzi,to ja moge ja zabrac do Szczecina. I odpowiedz : wyslana na pw Ja tez dostalam info:"jestem na szkoleniu w Hotelu Magellan(okolice Łodzi Piotrkowa T) w dniach 09/01-11/01.Dn 11/01 w okolicach godz 14 wracam do Szczecina." Quote
Ziutka Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 [quote name='mestudio']My mamy problem z dowiezieniem Nuki na konkretną godzinę do Wawy bo przecież Marcin pracuje, jak jedzie w środę to wraca w czwartek późno do domu. Nie wiem co zrobić i muszę znać godzinę. Muszę zapytać Marcina, zadzwonię do Nutusi za chwilę.[/QUOTE] Ja nie znam godziny niestety, to dzwońcie do Nutki i się dogadujcie, zobaczymy co i jak ;) Quote
Ellig Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Powodzenia, teraz to juz musicie sie konkretnie umawiac podawac kontakt do siebie numer tel, domek czeka, wizyta przed adopcyjna zrobiona.Dobrego dnia:) Quote
mestudio Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Elu, ale ja rozmawiam z tymi ludźmi prywatnie i z panią, którą tu wstawiłaś jestem umówiona na 11 stycznia jeśli nic nie znajdziemy. I nie żadna Łódź jak ona twierdziła tylko dowóz Nuki pod Piotrków Trybunalski do hotelu. Pani nawet nie miała pojęcia gdzie będzie w jakiej miejscowości. Zna tylko nazwę hotelu. Problem w tym, że my samochodu nie mamy, a Marcin pracuje jak pracuje i nic na to nie poradzę. Aby zawieźć Nukę pod Piotrków Trybunalski będzie musiał - no właśnie nie wiem co będzie musiał, ale pewnie coś wykombinuje. Aby dowieźć Nukę do Wa-wy na określoną godzinę też coś będzie musiał i musi wiedzieć dziś lub jutro, a nie dzień wcześniej. Quote
Ellig Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 [quote name='mestudio']Elu, ale ja rozmawiam z tymi ludźmi prywatnie i z panią, którą tu wstawiłaś jestem umówiona na 11 stycznia jeśli nic nie znajdziemy. I nie żadna Łódź jak ona twierdziła tylko dowóz Nuki pod Piotrków Trybunalski do hotelu. Pani nawet nie miała pojęcia gdzie będzie w jakiej miejscowości. Zna tylko nazwę hotelu. Problem w tym, że my samochodu nie mamy, a Marcin pracuje jak pracuje i nic na to nie poradzę. Aby zawieźć Nukę pod Piotrków Trybunalski będzie musiał - no właśnie nie wiem co będzie musiał, ale pewnie coś wykombinuje. Aby dowieźć Nukę do Wa-wy na określoną godzinę też coś będzie musiał i musi wiedzieć dziś lub jutro, a nie dzień wcześniej.[/QUOTE] Ewa przeciez napisalam:"jestem na szkoleniu w Hotelu Magellan(okolice Łodzi Piotrkowa T)" Staramy sie pomoc, szukamy i to tylko tyle .Mam nadzieje ,ze moze w ten czwartek sie uda i sunia przed Świetami bedzie w DS, powodzenia, pozdrawiam:) Quote
mestudio Posted December 15, 2012 Author Posted December 15, 2012 Rozmawiałam z Nutusią i będzie badała co i jak, w razie czego Marcin wróci z dyżuru w środę w nocy i zabierze Nukę do Wa-wy. Dla mnie ważne aby to Marcin Nukę przekazał panu przed podróżą bo ona i tak będzie struchlała z przerażenia. Quote
Nutusia Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 A ja rozmawiałam z Agnieszką i przekazałam prośbę do kolegi, by możliwie jak najszybciej powiedział którym pociągiem (o której) będzie jechał w czwartek. Opowiedziałam w czym rzecz. Do wtorku wieczór dałam czas (bo się z Mestudiami umówiliśmy, że we środę muszą wiedzieć). Mam nadzieję, że się uda... Aha, przy okazji dowiedziałam się od Agnieszki, że każdy pociąg do Szczecina jedzie przez Stargard Szczeciński i każdy się tam zatrzymuje! Myślę, że to spore ułatwienie dla DS ;) Quote
katlis Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 [quote name='Nutusia'] Aha, przy okazji dowiedziałam się od Agnieszki, że każdy pociąg do Szczecina jedzie przez Stargard Szczeciński i każdy się tam zatrzymuje! Myślę, że to spore ułatwienie dla DS ;)[/QUOTE] Jedzie tylko, że czas postoju jest bardzo krótki Quote
Ziutka Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 W takim razie trzymam kciuki za czwartek, mam nadzieje, że wszystko uda się dograć ;) Quote
Poker Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='katlis']Jedzie tylko, że czas postoju jest bardzo krótki[/QUOTE] Można poprosić konduktora o pomoc.Najwyżej machnie chorągiewką albo gwizdnie 20 sekund później. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Pojawiło się światełko dla Nuki :lol:, oby wszystko się dobrze dla niuni skończyło :modla::modla::modla:. Quote
mestudio Posted December 16, 2012 Author Posted December 16, 2012 [quote name='Nutusia']A ja rozmawiałam z Agnieszką i przekazałam prośbę do kolegi, by możliwie jak najszybciej powiedział którym pociągiem (o której) będzie jechał w czwartek. Opowiedziałam w czym rzecz. Do wtorku wieczór dałam czas (bo się z Mestudiami umówiliśmy, że we środę muszą wiedzieć). Mam nadzieję, że się uda... Aha, przy okazji dowiedziałam się od Agnieszki, że każdy pociąg do Szczecina jedzie przez Stargard Szczeciński i każdy się tam zatrzymuje! Myślę, że to spore ułatwienie dla DS ;)[/QUOTE] [quote name='Poker']Czyli co ??[/QUOTE] Czyli trzymamy kciuki i czekamy do środy. Jutro mestudio jeszcze upewni się, że domek będzie mógł w tym terminie pod nią podjechać do Stargardu albo Szczecina... I pozostanie sprawa dostarczenia jej do Warszawy na konkretny termin przy założeniu że nie mogę nawalić w pracy. Więc trzymamy kciuki.... TZmestudio Quote
Ziutka Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Ja trzymam cały czas !!! Ciekawa jestem co z tego wyjdzie ;) Quote
Nutusia Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Jak tylko się czegoś dowiem - od razu alarmuję ;) Quote
mestudio Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Udało mi się przed chwilą dodzwonić do przyszłej właścicielki Nuki. Otóż telefon odebrała inna pani, starsza i była zadziwiona, że tamta pani chce - psa jakiegoś - jak się wyraziła. Była oschła i dość niemiła więc nie bardzo wiem co mam o tym myśleć. Muszę skontaktować się z katlis aby dowiedzieć się kto był w czasie rozmowy pa w domu bo tam podobno mieszkają 4 dorosłe osoby. Jestem nieco skołowana i zaniepokojona. Quote
obraczus87 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Czekamy w takim razie na jakieś wieści... mam madzieję, że wszystko się wyjaśni... Quote
mestudio Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 [quote name='mestudio']Udało mi się przed chwilą dodzwonić do przyszłej właścicielki Nuki. Otóż telefon odebrała inna pani, starsza i była zadziwiona, że tamta pani chce - psa jakiegoś - jak się wyraziła. Była oschła i dość niemiła więc nie bardzo wiem co mam o tym myśleć. Muszę skontaktować się z katlis aby dowiedzieć się kto był w czasie rozmowy pa w domu bo tam podobno mieszkają 4 dorosłe osoby. Jestem nieco skołowana i zaniepokojona.[/QUOTE] Jestem na NIE (jakby ktoś się mnie o zdanie pytał.... :eviltong:) TZmestudio Quote
mestudio Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 No ja jestem lekko zdezorientowana i już mam czarne myśli. W ogóle trudno się do pani było dodzwonić dziś, sama też w żaden sposób się nie dopytuje o transport. Jutro znowu będę próbowała i postaram się wyjaśnić sprawę. Dziś pani niby nie było i ma wrócić nie wiadomo o której, ciekawe, że porusza się bez swojego telefonu. Ech idę z psami na spacer dla ukojenia nerwów. Quote
obraczus87 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Dla mnie dziwne jest to, że Pani w ogóle się nie angażuje w szukanie transportu.. zazwyczaj przyszli właściciele nie mogą doczekać się przyjazdu psiaka.. Quote
Poker Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Też miałabym duże wątpliwości czy Nukę wysyłać do tego domu. Nie pachnie mi to dobrze. Raz ,ze domek nie interesuje się co i jak, po drugie inna starsza pani niezorientowana.Jeżeli razem mieszkają, to mogą być problemy.. Quote
obraczus87 Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 Poczekajmy.. może Pani jednak sie odezwie i wszystko wyjaśni. Quote
mestudio Posted December 17, 2012 Author Posted December 17, 2012 Jutro też będę dzwoniła, zobaczymy. Ludzie różne scenki odgrywają na wizytach pa:-). Przerobiłam to sama na swojej skórze. Quote
Recommended Posts