Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

O jezusie - dopiero mnie olśniło, że przecież Agnieszka - pani naszego Bobinka jest ze Szczecina!!!! Napisałam do niej. Ma się rozpytać wśród znajomych. Jeden kolega jedzie zdaje się w ten weekend do Warszawy, ale nie wiadomo kiedy i jak będzie wracał.

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']O jezusie - dopiero mnie olśniło, że przecież Agnieszka - pani naszego Bobinka jest ze Szczecina!!!! Napisałam do niej. Ma się rozpytać wśród znajomych. Jeden kolega jedzie zdaje się w ten weekend do Warszawy, ale nie wiadomo kiedy i jak będzie wracał.[/QUOTE]

Może się uda, a co do Poznania to odpada, Pani może dojechać do Stargardu lub Szczecina, ale też musi być uprzedzona kiedy bo pewnie pracuje.

Posted

[quote name='mestudio']Może się uda, a co do Poznania to odpada, Pani może dojechać do Stargardu lub Szczecina, ale też musi być uprzedzona kiedy bo pewnie pracuje.[/QUOTE]

mestudio - Elig na wątku transportowy prosi Cię o kontakt

Posted

[quote name='katlis']mestudio - Elig na wątku transportowy prosi Cię o kontakt[/QUOTE]

Ela ma do mnie wszelkie namiary tel. itp., na transportowym chciała tylko podkreślić że szukam na tej trasie kogoś.

Posted

[quote name='mestudio']Ela ma do mnie wszelkie namiary tel. itp., na transportowym chciała tylko podkreślić że szukam na tej trasie kogoś.[/QUOTE]
ok tak sobie cichutko podglądam kiedy suńka trafi do swojego domku przeze mnie sprawdzanego ;)

Posted

[quote name='katlis']ok tak sobie cichutko podglądam kiedy suńka trafi do swojego domku przeze mnie sprawdzanego ;)[/QUOTE]

Dobrze, że anielice czuwają:-)
Szukamy, może Nutusia coś załatwi. Zobaczymy.

Posted

[quote name='katlis']ok tak sobie cichutko podglądam kiedy suńka trafi do swojego domku przeze mnie sprawdzanego ;)[/QUOTE]
Katlis, dziekuje bardzo za wizytę przed adopcyjną, pozdrawiam:)

Posted

[quote name='mestudio']Ela ma do mnie wszelkie namiary tel. itp., na transportowym chciała tylko podkreślić że szukam na tej trasie kogoś.[/QUOTE]
Dokladnie tak:)

Posted

Pani "MOJEGO" Bobsleja bardzo się sprawą przejęła. Szuka bardzo intensywnie i bardzo jej zależy, żeby się udało. Ale niestety - to nie ona sama jedzie, więc zagwarantować nic nie może. Pytała tylko wczoraj czy i pociąg wchodziłby w grę, bo to bite 6 godzin podróży. Bobiś tyle wytrzymuje bez problemu, ale on jedzie ze swoją Agnieszką, a poza tym jest super pozytywnym psem i niczego się nie boi ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Pani "MOJEGO" Bobsleja bardzo się sprawą przejęła. Szuka bardzo intensywnie i bardzo jej zależy, żeby się udało. Ale niestety - to nie ona sama jedzie, więc zagwarantować nic nie może. Pytała tylko wczoraj czy i pociąg wchodziłby w grę, bo to bite 6 godzin podróży. Bobiś tyle wytrzymuje bez problemu, ale on jedzie ze swoją Agnieszką, a poza tym jest super pozytywnym psem i niczego się nie boi ;)
:krach::evil::silly::baddevil::snipersm::boom::chainsaw:

:eviltong:

Posted

Ja bym Nuki z obcą osobą pociągiem nie wysyłała taki kawał drogi, samochodem to już będzie okropny stres dla niej, a pociąg to już w ogóle. Nuka jest delikatna inaczej, musiałaby być non stop w kontenerku bo każde dotknięcie jej w takim stresie kończy się okropnym lamentem.
Jak dojedzie na miejsce to będzie dzika i zakręcona, to dziwny piesek.

Posted

No to ja już nie wiem... Pociągiem w sumie jest szybciej i nawet bezpieczniej niż autem. Można jej coś dać na uspokojenie i nie wypuszczać z kontenerka. Nasza dzika Milka jechała w kontenerku z Wwy do Świnoujścia, potem całą noc na promie do Szwecji. Też się bała, ale dom był ważniejszy. Nie boicie się, że jeśli będziemy czekać na transportowy cud, kobieta poszuka sobie innego psiaka i Nuka straci szansę?

Posted

I tak nie ma transportu więc nic nie poradzę. Ja tylko napisałam jaka dziwna jest Nuka. W kontenerku jej uspokajać nie trzeba, jak już tam siedzi to jest cicho.
Może i dom jest ważny, ale jak dla mnie za daleko i boję się, że Nuka będzie w nowym miejscu jeszcze gorzej się zachowywała po takiej podróży niż tu niedaleko gdzie można było ją ot tak odebrać.
Jak będzie musiała jechać pociągiem to trudno.
A tak w ogóle ile kosztuje przewóz psiaka pociągiem?

Posted

Trzeba domek uprzedzić, że taka podróż to dla psiaka trauma. Szczególnie dla takiego psiaka... Ba - wszyscy byśmy chcieli, żeby nasze psiaki znajdowały domki po sąsiedzku, ale tak niestety się nie dzieje :(
Koszt transportu zależy od tego, kto wiezie. Ludka wozi za koszt miejscówki dla siebie, bo bilet ma bezpłatny. Z tego co wiem, zwierzak w kontenerku jest traktowany jako bagaż i wtedy nic nie kosztuje, bo nie kupuje mu się biletu. Jeśli jedzie "na smyczy" kupuje się bilet, a jego cena zależy od trasy.

Posted

Kochani, a kiedy miałby być transport? Ja mam do Stargardu ok. 200 km, ale trasa jest mi znana, bo tam mieszka moja rodzina. Gdyby ktoś mi ją podwiózł do Nowego Tomyśla ( dochodzi autostrada) to mogłabym ją za zwrotem kosztów paliwa zawieść do domu. Niestety wchodzi w grę tylko weekend ten i przyszły ( ta sobota już nie, bo wiozę innego psa). Najlepszy byłby rzecz jasna jeden transport, ale to faktycznie daleko.
Mój tel. 514 100 950

PS teraz doczytałam posty transportowe. Może i faktycznie lepiej w kontenerku ją puścić pociągiem. Postawi się kontenerek, mała może zaśnie i obudzi się już w Stargardzie.

Posted

[quote name='Nutusia']A domek trochę pomaga czy tylko czeka na "dostawę"? ;)[/QUOTE]

Jak do tej pory nie otrzymałam propozycji pomocy finansowej, muszę jeszcze poćwiczyć w tym temacie.

Posted

[quote name='mestudio']Na FB jest propozycja dowiezienia suni do Szczecina jeśli dowieziemy ją do Łodzi, zadałam pani pytanie na kiedy musiałaby być w Łodzi.[/QUOTE]
Wiadomo już coś w tej sprawie ?

Posted

Transport byłby na 11 stycznia, Nukę musielibyśmy zawieźć w okolice Piotrkowa Trybunalskiego jakieś 120 km od nas i pani dalej by ją już zawiozła chyba gratis samochodem.

Posted

[quote name='mestudio']Transport byłby na 11 stycznia, Nukę musielibyśmy zawieźć w okolice Piotrkowa Trybunalskiego jakieś 120 km od nas i pani dalej by ją już zawiozła chyba gratis samochodem.[/QUOTE]
Kurcze, to troszkę "późno" nie wiadomo czy pani będzie tyle czekać...a szkoda dobrego domku.

Jeszcze była jedna strona z ofertami transportów, muszę jak zwykle poprosić niezawodną mamę Ellig żeby mi przypomniała, coś tam .....car

Posted

[quote name='Poker']patrzyliście tutaj ?[/QUOTE]

Tak, patrzyłam, ale swoje ogłoszenia umieszcza w sumie jeden gość i zawsze wyjeżdża w późnych godzinach popołudniowych - sobota, najszybciej 22 grudnia 17. Nie mamy jak dowieźć psa na tą godzinę do Wa-wy. No i przyznam się, że bałabym się facetowi całkiem nieobeznanemu w temacie dać Nukę na przewóz. Druga sprawa to pani musiałaby po nią gdzieś jechać w środku nocy.
Maila do pana mogę wysłać.