mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 andegawenka napisał(a):O matko co ta biedulka przeszła. Ona jest maleńka, może dziecko wyprowadzało na spacer i po prostu uciekła. :hmmmm: Też tak myślałam, że uciekła np. dziecku albo starszej osobie. Dlatego oprócz Internetu wiszą ogłoszenia ze zdjęciem na stacji w sklepach itd. Brwinów nie jest duży, chyba, że mała przybiegła z daleka i uciekła starszej osobie, która nie posługuje się Internetem. Jest zgłoszona w Straży Miejskiej i w schronisku w Milanówku. Nie mam więcej pomysłów. Kiedyś zwiała nasza jamniczka na Jelonkach, znaleźliśmy po kilu godzinach. Zaopiekowała się nią dobra dusza i chodziła z nią po osiedlu, my też chodziliśmy i spotkaliśmy się. Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 mamakasi napisał(a):Też tak myślałam, że uciekła np. dziecku albo starszej osobie. Dlatego oprócz Internetu wiszą ogłoszenia ze zdjęciem na stacji w sklepach itd. Brwinów nie jest duży, chyba, że mała przybiegła z daleka i uciekła starszej osobie, która nie posługuje się Internetem. Jest zgłoszona w Straży Miejskiej i w schronisku w Milanówku. Nie mam więcej pomysłów. Kiedyś zwiała nasza jamniczka na Jelonkach, znaleźliśmy po kilu godzinach. Zaopiekowała się nią dobra dusza i chodziła z nią po osiedlu, my też chodziliśmy i spotkaliśmy się. W Brwinowie jest schronisko może tam będą szukać.Nie wiem czy ta osoba jeszcze tam pracuje ale mogę zapytać bo jest na fb w moim profilu. Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Gusiaczek napisał(a):Witam się z Księżniczką:) Oj, z tymi ucieczkami ... Ovolina zaczęła nawiewać Filipowi, wczoraj życie zawdzięcza refleksowi kierowcy. Zatem skończyło się rumakowanie i tylko na smyczy. Witam, domyślam się, że Ovolinka jest zaczipowana? Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 andegawenka napisał(a):W Brwinowie jest schronisko może tam będą szukać.Nie wiem czy ta osoba jeszcze tam pracuje ale mogę zapytać bo jest na fb w moim profilu. Nic nie wiem o schronisku w Brwinowie. Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 mamakasi napisał(a):Nic nie wiem o schronisku w Brwinowie. W Milanówku jest? pomyliłam miejscowości? Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Jest w Milanówku na Brwinowskiej. Tam zgłosiłam od razu w sobotę, telefonicznie. Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='mamakasi']Jest w Milanówku na Brwinowskiej. Tam zgłosiłam od razu w sobotę, telefonicznie. Byłam pewna że moja znajoma pracuje w Brwinowie. A co to jest? http://www.cafeanimal.pl/schroniska-dla-zwierzat/Nasze-schronisko,500 Quote
Gusiaczek Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 mamakasi napisał(a):Witam, domyślam się, że Ovolinka jest zaczipowana? Oczywiście, w dodatku załapałyśmy się na akcję miasta bezpłatnego czipowania;) Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Napisałam dzisiaj do schroniska w Milanówku i wysłałam zdjęcie. Wczoraj znalazłam takie ogłoszenie. http://gdansk.olx.pl/oddam-w-dobre-rece-pilnie-maly-piesek-iid-357253468 sunia jest podobna ale w Gdańsku? Quote
Nutusia Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Moim zdaniem "droga przelotowa przez Brwinów" wiele wyjaśnia... Wysadza się psa z auta "wspaniałomyślnie" w skupisku ludzkim, bo tam NA PEWNO ktoś się nią zaopiekuje... Oj Ineczko, nie uciekaj! Gdzie chcesz pędzić, gdzie wracać?... Ale czytam, że już Ci powoli przechodzi i zaczynasz doceniać wspaniałą opiekę Cudownej Mirci - tak trzymaj! :) Quote
mamakasi Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Hej, Nutusiu, tez się obawiam tej drogi przelotowej. Quote
Ziutka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 [quote name='andegawenka']Byłam pewna że moja znajoma pracuje w Brwinowie. A co to jest? http://www.cafeanimal.pl/schroniska-dla-zwierzat/Nasze-schronisko,500 To Dorota i Kasia, działają troszkę w Brwinowie, ale to nie schronisko ;) Quote
andegawenka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 (edited) [quote name='Ziutka']To Dorota i Kasia, działają troszkę w Brwinowie, ale to nie schronisko ;) Już wszystko wiem, tak to Milanówek.Właśnie rozmawiałam z dziećmi....pamietam też że gdzies jest Fundacja dla starych koni. Zapomniałam zupełnie o Pedro http://www.schroniskomilanowek.pl/index.php?option=com_sobipro&pid=55&sid=255:Pedro&Itemid=11 Edited October 17, 2012 by andegawenka Quote
Nutusia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Jakie płyną wieści z Dęblina?... ;) Z ogłoszeń nikt nie dzwonił!?!?!?!?!?!? Quote
Ellig Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Wysylam do znajomych zdjecia Księżniczki, moze ich serca poruszy:) Quote
mamakasi Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Telefon milczy, rozsyłam też gdzie mogę. Od kilku osób słyszałam, że barierą są problemy z wyjazdami. Większość hoteli i pensjonatów nie przyjmuje gości z psami. Szkoda. Sunia powoli rozkręca się, zaczepia psa sąsiadów, który jest trzy razy taki jak ona, jest schorowany więc to ją ratuje... Quote
Nutusia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 A ja słyszałam, że właśnie coraz więcej miejsc wakacyjnych przyjmuje z psami, że o restauracjach czy kawiarniach nie wspomnę... Jeśli ktoś nie podróżuje permanentnie, naprawdę można znaleźć rozwiązanie na urlop z psem - wystarczy chcieć ;) Quote
mamakasi Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Wiem, o tym, mam znajomych, którzy nawet do Włoch wyjeżdżają ze swoją sunią. Leciała też samolotem. Quote
Nutusia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 No właśnie. Szczególnie taką maliznę łatwo "upchnąć" w bagażu podręcznym :) Quote
mamakasi Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 Sama kiedyś sprawdzałam warunki przewozu samolotem. Są różne w zależności od linii. Małe mają lepiej można zabrać na pokład i tu też róznie do 6 lub 8 kg. Różne są też ceny biletów, czasem trzeba zapłacić jak za dziecko. Quote
Ellig Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/233689-Ma%C5%82ego-pieska-%28nie-szczeni%C4%99%29-lubi%C4%85cego-koty-szukamy-Krak%C3%B3w Quote
Nutusia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Widziałam to ogłoszenie, ale oni chcą z Krakowa, żeby móc poznać psinę przed adopcją... Inki w worku by nie chcieli :( Quote
mamakasi Posted October 22, 2012 Author Posted October 22, 2012 Nowe wieści od Księżniczki Mała znowu zwiała, dwa razy. Raz wróciła sama, drugim razem Mircia ganiała ją po torach kolejowych, które są w pobliżu. Dlaczego ona ciągle ucieka? Nasza Słomianka nie zwiała ani razu. Quote
andegawenka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Pewnie ze swojego domu też zwiała:shake: Quote
Recommended Posts