Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andegawenka napisał(a):
O matko co ta biedulka przeszła. Ona jest maleńka, może dziecko wyprowadzało na spacer i po prostu uciekła. :hmmmm:

Też tak myślałam, że uciekła np. dziecku albo starszej osobie. Dlatego oprócz Internetu wiszą ogłoszenia ze zdjęciem na stacji w sklepach itd. Brwinów nie jest duży, chyba, że mała przybiegła z daleka i uciekła starszej osobie, która nie posługuje się Internetem. Jest zgłoszona w Straży Miejskiej i w schronisku w Milanówku.
Nie mam więcej pomysłów.
Kiedyś zwiała nasza jamniczka na Jelonkach, znaleźliśmy po kilu godzinach. Zaopiekowała się nią dobra dusza i chodziła z nią po osiedlu, my też chodziliśmy i spotkaliśmy się.

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamakasi napisał(a):
Też tak myślałam, że uciekła np. dziecku albo starszej osobie. Dlatego oprócz Internetu wiszą ogłoszenia ze zdjęciem na stacji w sklepach itd. Brwinów nie jest duży, chyba, że mała przybiegła z daleka i uciekła starszej osobie, która nie posługuje się Internetem. Jest zgłoszona w Straży Miejskiej i w schronisku w Milanówku.
Nie mam więcej pomysłów.
Kiedyś zwiała nasza jamniczka na Jelonkach, znaleźliśmy po kilu godzinach. Zaopiekowała się nią dobra dusza i chodziła z nią po osiedlu, my też chodziliśmy i spotkaliśmy się.

W Brwinowie jest schronisko może tam będą szukać.Nie wiem czy ta osoba jeszcze tam pracuje ale mogę zapytać bo jest na fb w moim profilu.

Posted

Gusiaczek napisał(a):
Witam się z Księżniczką:)
Oj, z tymi ucieczkami ... Ovolina zaczęła nawiewać Filipowi, wczoraj życie zawdzięcza refleksowi kierowcy. Zatem skończyło się rumakowanie i tylko na smyczy.

Witam, domyślam się, że Ovolinka jest zaczipowana?

Posted

andegawenka napisał(a):
W Brwinowie jest schronisko może tam będą szukać.Nie wiem czy ta osoba jeszcze tam pracuje ale mogę zapytać bo jest na fb w moim profilu.

Nic nie wiem o schronisku w Brwinowie.

Posted

Moim zdaniem "droga przelotowa przez Brwinów" wiele wyjaśnia... Wysadza się psa z auta "wspaniałomyślnie" w skupisku ludzkim, bo tam NA PEWNO ktoś się nią zaopiekuje...

Oj Ineczko, nie uciekaj! Gdzie chcesz pędzić, gdzie wracać?... Ale czytam, że już Ci powoli przechodzi i zaczynasz doceniać wspaniałą opiekę Cudownej Mirci - tak trzymaj! :)

Posted

Telefon milczy, rozsyłam też gdzie mogę.
Od kilku osób słyszałam, że barierą są problemy z wyjazdami. Większość hoteli i pensjonatów nie przyjmuje gości z psami. Szkoda.
Sunia powoli rozkręca się, zaczepia psa sąsiadów, który jest trzy razy taki jak ona, jest schorowany więc to ją ratuje...

Posted

A ja słyszałam, że właśnie coraz więcej miejsc wakacyjnych przyjmuje z psami, że o restauracjach czy kawiarniach nie wspomnę... Jeśli ktoś nie podróżuje permanentnie, naprawdę można znaleźć rozwiązanie na urlop z psem - wystarczy chcieć ;)

Posted

Sama kiedyś sprawdzałam warunki przewozu samolotem. Są różne w zależności od linii.
Małe mają lepiej można zabrać na pokład i tu też róznie do 6 lub 8 kg.
Różne są też ceny biletów, czasem trzeba zapłacić jak za dziecko.

Posted

Nowe wieści od Księżniczki
Mała znowu zwiała, dwa razy. Raz wróciła sama, drugim razem Mircia
ganiała ją po torach kolejowych, które są w pobliżu.
Dlaczego ona ciągle ucieka?
Nasza Słomianka nie zwiała ani razu.