Gusiaczek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Witam porannie:) No proszę, niedaleko Czumy pracuję, a przy Morcinka mamy wetkę;) Mocno trzymam kciuki za Maleńtasa, za jej nowy domek. Nic dziwnego, że Słomka czuje się zagrożona - "obcy" w domu, trzeba bronić swojej pozycji:) Ovolinka tylko wyglada na ciapę, bo to wulkan energii i przekory. Pozdrawiam:) mamakasi napisał(a):Pozdrawiamy z Brwinowa byłą sąsiadkę, mieszkaliśmy przy Czumy a mama przy Morcinka. Ovolinka jest słodka dziewczynka, wygląda na taką ciapę jak nasz Gucio. Słomka jest kochana i grzeczna, teraz trochę rozrabia bo walczy o swoją pozycję. Malutka ładnie chodzi na smyczy prowadzi drogą i wącha, pewno bieda szuka domku swojego. Quote
Ellig Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Nutusia napisał(a):To już się trzeba z Ciocią Ziutką dogadać, bo nie wiem czy nie zaczęła (choć u niej kolejka ;)). Na razie ma ogłoszenia zrobione przez niezastąpioną Ellig (linki powyżej) i chyba jest już też na FB, ale w tej materii ja jestem ciemna masa i się nie wypowiadam. Trzymajcie natomiast wszystko, co możecie, bo nasza Hopcia będzie dziś miała gości i kto wie, kto wie... ;) Wtedy Principessa będzie ewentualnie mogła poczekać na domek u nas, żeby jej wstręciula Słomkowa nie pożarła. Witam serdecznie:) Tak Ksiezniczka ma zrobionych juz sporo ogloszen:) Prosze na Slomke nie mowic wstreciula ! Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Dzień dobry, witam wszystkie cioteczki, u nas dziś Internet kiepsko chodzi. Dzisiaj dla odmiany Słoma zamknięta w sypialni wyleguje się na łożu ale poszczekuje więc nie do końca szczęśliwa. Mała jak jest w sypialni nie wskakuje na łóżko, tylko leży zwinięta w kocyku. Dzisiaj wyprowadziła mnie na długi spacer (nie chce załatwiać się na działce). Cały czas węszy jakby czegoś szukała. Ładnie idzie na smyczy ale w drodze powrotnej muszę nieść bo zapiera się jak osiołek, nie chce wracać. Pytałam dzisiaj w kilku domach czy nikt jej nie rozpoznaje, nic. Telefon milczy, nikt nie szuka małej. Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Na Słomkę można uwentualnie mówić Klucha, przyznaję moja wina, teraz kupimy karmę niskokaloryczną. Quote
Nutusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 No niestety, pani wczoraj nie dojechała poznać Hopki... Jaka z Księżniczki porządnisia, że się nie chce na działce załatwiać! Cholera, co za ludzie!!!! Klucha, nie marudź - wal się na łóżko i przemyśl jeszcze raz, czy na pewno nie możesz odpuścić Malutkiej. Ona naprawdę jest tylko tymczasowo ;) Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Przeglądam ogłoszenia, wici po rodzinie i znajomych rozesłane, Kasia mnie dzielnie wspiera i pomaga. W poniedziałek idę do pracy. Moja mama odmówiła zajmowania się małą, nie jest w stanie jej upilnować. Gucia też nie lubi ale Gutek to żywioł, akceptuje tylko Słomkę. Ogłoszenia wiszą w najbliższej okolicy a może ona jest z daleka. Nie wygląda na bezpańskiego psa i trudno sobie wyobrazić, że ktoś mógł wyrzucić taką maliznę, w dodatku bezobsługową. Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Trwają pertraktacje z moją teściową aby tymczasem przechowała sunię. Nasza Mircia bardzo lubi zwierzynę, karmi wszystkie koty w okolicy, w ogóle dusza człowiek, niestety ma jedną wadę od ok. 20 lat twierdzi że niedługo umrze. Jakieś 10 lat temu pokazała nam już nagrobek jaki mamy jej sprawić! Quote
Ellig Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 mamakasi napisał(a):Trwają pertraktacje z moją teściową aby tymczasem przechowała sunię. W takim razie trzymam kciuki:) Quote
Nutusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Ej tam, jak się zaweźmie, to wytrzyma, przynajmniej dopóki Maleńtas domu nie znajdzie :diabloti::eviltong: Pani Mirciu, baaaaaaaardzo prosimy!!!! A gdyby Pani sunię przygarnęła na zawsze, razem będziecie żyły dłuuuuuuuugo i szczęśliwie :razz: Ja też uderzyłam jeszcze w kilka miejsc po pomoc...:cool3: Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Jak się domek nie znajdzie do soboty, sunia pojedzie do domu tymczasowego do Dęblina. Nasza Mircia się zgodziła. Quote
Gosiapk Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Gusiaczek napisał(a):Witam porannie:) No proszę, niedaleko Czumy pracuję, a przy Morcinka mamy wetkę;) (...) Gusiaczku, a dobra ta Twoja wetka? Szukam dla swoich dziewczyn, kogoś zaufanego. Quote
Nutusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 mamakasi napisał(a):Jak się domek nie znajdzie do soboty, sunia pojedzie do domu tymczasowego do Dęblina. Nasza Mircia się zgodziła. Hura! Hura!!!! Pani Mirciu, BRAWO! :) Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 [quote name='Gosiapk']Gusiaczku, a dobra ta Twoja wetka? Szukam dla swoich dziewczyn, kogoś zaufanego. Jak mieszkaliśmy na Jelonkach chodziliśmy z naszą jamniorką do wet. Ewy Morawskiej wiem, że cały czas tam działa. Gabinet nazywa się Doktor Ewa. Pani doktor bardzo dobra! Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Nutusia napisał(a):Hura! Hura!!!! Pani Mirciu, BRAWO! :) Trochę trudniej będzie szukać domu stałego na odległość. Quote
Ellig Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 mamakasi napisał(a):Jak się domek nie znajdzie do soboty, sunia pojedzie do domu tymczasowego do Dęblina. Nasza Mircia się zgodziła. Pani Mirko, dziekujemy bardzo!:) Quote
Gusiaczek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Gosiapk napisał(a):Gusiaczku, a dobra ta Twoja wetka? Szukam dla swoich dziewczyn, kogoś zaufanego. Absolutnie jestem zadowolona i nie czułam się nigdy oszukana, naciągnięta na kasę. Ovolinkę potraktowała sumiennie i ... skutecznie. Ma też klawego asystenta. - Małgosia Bąk, Lecznica 'Wieża", ul. Morcinka 32, tel. (22) 861 54 12, bezpośrednio do niej: 692 48 21 09. Przed chwilą zadzwoniłam z pytaniem, czy bidule z DT mają zniżkę .... "Ależ OCZYWIŚCIE" Zatem polecam. Quote
Nutusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 mamakasi napisał(a):Trochę trudniej będzie szukać domu stałego na odległość. Damy radę ;) Quote
Nutusia Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Założyłam wątek Zuli - zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233460-Zula-sunia-poharatana-przez-%C5%BCycie-w-pe%C5%82nym-tego-s%C5%82owna-znaczeniu?p=19802383#post19802383 Quote
Gosiapk Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name='mamakasi']Jak mieszkaliśmy na Jelonkach chodziliśmy z naszą jamniorką do wet. Ewy Morawskiej wiem, że cały czas tam działa. Gabinet nazywa się Doktor Ewa. Pani doktor bardzo dobra! A na jakiej ulicy jest gabinet? Pamiętasz może? [quote name='Gusiaczek']Absolutnie jestem zadowolona i nie czułam się nigdy oszukana, naciągnięta na kasę. Ovolinkę potraktowała sumiennie i ... skutecznie. Ma też klawego asystenta. - Małgosia Bąk, Lecznica 'Wieża", ul. Morcinka 32, tel. (22) 861 54 12, bezpośrednio do niej: 692 48 21 09. Przed chwilą zadzwoniłam z pytaniem, czy bidule z DT mają zniżkę .... "Ależ OCZYWIŚCIE" Zatem polecam. DZięki za info. Trzeba się tam wybrać. Quote
mamakasi Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 (edited) A na jakiej ulicy jest gabinet? Pamiętasz może? Gabinet był na przeciwko Hali Wola teraz jest przeniesiony na Sucharskiego 4. Edited October 12, 2012 by mamakasi Quote
mamakasi Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Nasza Księżniczka ochrzczona tymczasem Inka, od piątku rezyduje w Dęblinie. Rozgościła się w fotelu, melduje się też na mizianie do łóżka. Po naszym wyjeździe nie rozpaczała, spała sobie. Podczas posiłów żebrze o jedzenie, znając naszą Mircię to sunia będzie jadała kilka posiłków dziennie. Cały czas malutka boi się spacerów. Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ineczka - fajnie! :) Ale Ci się trafiło, kruszynko... Może się boi, że znów ktoś ją "zgubi" :( To co, ogłaszamy czy dajemy pani Mirci szansę? ;) Quote
Ellig Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Nutusia napisał(a):Ineczka - fajnie! :) Ale Ci się trafiło, kruszynko... Może się boi, że znów ktoś ją "zgubi" :( To co, ogłaszamy czy dajemy pani Mirci szansę? ;) Jeszcze ogloszen nie usunęlam:) Quote
Recommended Posts