mamakasi Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) Sunia jest malutka (ok. 5 kg), grzeczna, czysta, bezproblemowa. Uwielbia przytulanki. Przybłąkała się w Brwinowie na naszą działkę. Od soboty (6 października) szukamy właścicieli, bezskutecznie. Sunia nie miała obroży ani czipa. Widać, że tęskni. Jest bardzo delikatna, subtelna do pokochania. Chyba była jedynaczką bo walczy o uwagę ale zgadza się z naszymi psami. Szkoda oddawać maleństwo do schroniska więc szukamy dla niej domu stałego. Nie możemy zatrzymać suni, mamy dwa psy. Nasz jamnik jest o sunię zazdrosny, nie daje jej spokoju. Jest mała wojna domowa, po niedzieli psy będą same zostawały w domu! Edited December 3, 2012 by mamakasi Quote
Nutusia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Jestem! :) Poczekam na więcej zdjęć i wyślemy do mikropiesków. Trzymajcie się, Dziewczyny i Chłopaki. Postaram się też rozreklamować nieco temat ;) Quote
mamakasi Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Witam sąsiadkę! mam kilka zdjęć domowych, wysłałam do Nutusi nie umiem wrzucić. Plenerowe będą jak będzie ktoś do pomocy, sama nie dam rady. Quote
mamakasi Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Ellig napisał(a):Jestem..... Witam serdecznie! Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 mamakasi napisał(a):Witam sąsiadkę! mam kilka zdjęć domowych, wysłałam do Nutusi nie umiem wrzucić. Plenerowe będą jak będzie ktoś do pomocy, sama nie dam rady. Madzia, przesylaj zdjecia, ok:) Quote
Nutusia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Dobra, wysyłam - ale na Twoją odpowiedzialność, bo jest na nich również... Gustaw ;) Jejciu, jaka ona jest maleńka!!!! Gucio ma zaledwie pół roku, a ona połowę mniejsza od niego!!!! Quote
mamakasi Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Mój małż lubi sunię, pierwszy oprotestował oddanie jej do schronu ale obraził się na mnie i Kasię. Stwierdziłyśmy, że fajniej byłoby zostawić Księżniczkę a oddać Gucia. Gustaw jest nadpobudliwy! Przekopał już pół działki i znosi tony piachu do domu. Quote
mamakasi Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Nutusia napisał(a):Dobra, wysyłam - ale na Twoją odpowiedzialność, bo jest na nich również... Gustaw ;) Jejciu, jaka ona jest maleńka!!!! Gucio ma zaledwie pół roku, a ona połowę mniejsza od niego!!!! Gucio ma pół roku ale waży już 10 kg. Quote
Nutusia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Wcale się nie dziwię, że się obraził ;) Ale w razie, gdyby Gustaw szukał domu - wal jak w dym do Ellig :) Quote
Igiełka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 obecna :) jaka ona jest maciupeńka - czy sunia jest łagodna do innych suczek ? choć myślę że ze znalezieniem miejsca dla takiej kruszyny nie będzie problemu Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Nutusia napisał(a):Wcale się nie dziwię, że się obraził ;) Ale w razie, gdyby Gustaw szukał domu - wal jak w dym do Ellig :) U mnie tylko sunie moga zamieszkac ale to dopiero za jakis czas jak "kity wczesniej nie odwale "-cytujac Nohavicę. Quote
Pyrdka Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Jestem u suni. Jest śliczna drobinką. Dom potrzebny na cito. Quote
Nutusia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Dzięki za przybycie, Drogie Ciocie! Ellig - jeśli o mnie chodzi, jak wiesz, jestem zainteresowana spadkiem :) Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Nutusia napisał(a): Ellig - jeśli o mnie chodzi, jak wiesz, jestem zainteresowana spadkiem :) Wiem, wiem, nie zapomnę;) Quote
Gosiapk Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 (edited) jaka złocizna. Trza 5 zdjęć, w tym jedno przy ludziu i Ziutke tu ściągnąć. :diabloti: Edited October 9, 2012 by Gosiapk Quote
Gosiapk Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='Ellig']U mnie tylko sunie moga zamieszkac ale to dopiero za jakis czas jak "kity wczesniej nie odwale "-cytujac Nohavicę. [quote name='Nutusia']Dzięki za przybycie, Drogie Ciocie! Ellig - jeśli o mnie chodzi, jak wiesz, jestem zainteresowana spadkiem :) No i tu mnie Nutusiu zastrzeliłaś, bo chciałam w odruchu serca rzucić się do Ellig i błagać ją by tej kity jednak nie odwalała. Ale po Twoim powyższym poście, to muszę się zastanowić :diabloti: Podzielisz się? :razz: (Ellig - spadek czy nie, zostań z nami) Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 widzialam takie ogloszenie, nie za bardzo podobaja mi sie te wszystkie wymagania wytresowanego psa ale wstawiam tutaj: " Ania_Mor [h=2][/h] Szukam malutkiej, młodej suczki z najlepiej z woj. mazowieckiego dla mojej samotnie mieszkajacej, niepracującej Mamy (lat 65) po stracie jej ostatniej suczki (mix pudla miniaturki). Może u Was takie malenstwo sie znajdzie? Mama sie nie spieszy więc mysle, ze spokojnie jakąs psinke znajdziemy, wazne aby suczka spełniała pewne wymagania. Opis: - koniecznie sunia !!! - do Mamy czesto przyjezdza moja siostra z terierem, który absolutnie nie akceptuje innych samców - koniecznie wysterylizowana !!! - terier siostry jest niewykastrowany i Mama nie chce miec niechcianej ciąży - koniecznie lubic dzieci !!! - Mame często odwiedzaja wnuki, z których najmłodzsze ma 2 lata - koniecznie lubic inne psy, suki i koty !!! - oprócz teriera suczka bedzie z Mama nas odwiedzac, a my mamy dwie suki i kota, u nas tez suczka bedzie przebywala jak Mama bedzie musiała gdzies bez niej wyjechac - suczka musi potrafic spokojnie zostawac sama w domu (mieszkanie w bloku), poniewaz Mama czasami musi odwiedzic np. lekarza czy isc do urzedu itp. - nie szczeniak ale tez nie bardzo stara suczka, preferowany wiek to ok.1-2 lata, - suczka spokojna, nie dominujaca - terier siostry to straszny dominant i Mama chce uniknąć ewentualnych awantur - jak najmniejsza - Mama ma problemy z kregosłupem więc im mniej bedzie suczka ważyć tym lepiej - preferowana wielkosc ratlerkowata, chociaz wyglad niekoniecznie - nauczona czystosci i chodzenia na smyczy - wyglad bez znaczenie ale raczej preferowane suczki bez strasznie długiej siersci Mama mieszka w 50 km od Warszawy i nie jest mobilna ale suczke moge spokojnie ja odebrac (mieszkam pod Pruszkowem) i dostarczyc" Quote
Nutusia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Opieką nad psem (przepraszam, sunią) - ZAWSZE! ;) Bo też tylko taki "spadek" wchodzi w grę :) Ziutka już tu jest - pięć zdjęć też się znajdzie. Zaraz jakiś tekścik sklecę... Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 [quote name='Gosiapk'] (Ellig - spadek czy nie, zostań z nami) Decyzja należy do Tych tam gdzieś na "górze". Quote
Ellig Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Nutusia napisał(a):Opieką nad psem (przepraszam, sunią) - ZAWSZE! ;) Bo też tylko taki "spadek" wchodzi w grę :) Ziutka już tu jest - pięć zdjęć też się znajdzie. Zaraz jakiś tekścik sklecę... Jest piec zdjec, wysle Ci na maila:) Quote
Recommended Posts