PopoKabanos Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Za niedługo będę wystawiać moją whippetke w kl.młodzieży,byłam duużo razy na wystawach jako widz najgorsze jest jednak to że tylko wpatrywałam się w wizjer aparatu i robiłam zdjęcia :D a na całej wystawie się nie skupiałam ,wiem o co chodzi pies ma biec kłosem,pozować-Lolka wszystko umie ;) tylko chodzi mi głównie o kolejność co najpierw itd...proszę o pomoc :D Quote
Shaunell Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Wbiegasz na ring, ustawiasz sie w kolejności numerków, sędzia prosi cię do siebie, ustawiasz psa w postawie, sędzia sprawdza zęby, maca itp. W pewnym momencie każe Ci się przebiec, najczęściej po okręgu lub po I, czasem po trójkącie. Gdy skończy oceniać, wracasz na miejsce i czekasz na koniec sędziowania klasy. Jeśli zdobędziesz dosk1 i zw. mł czekasz na porównanie o bob junior czyli w Twoim wypadku porównanie z najlepszym psem w kl. młodzieży (no chyba że nie ma). Jeśli zdobędziesz bob junior idziesz na porównanie o rasę - wygrywasz lub nie. Jeśli masz bob junior albo bob możesz poczekać na finały i tam się jeszcze pokazać. Quote
Recommended Posts