Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziadeczek pozdrawia wszystkie cioteczki :). trochę gorąco i trzeba go pilnować, żeby się nie nakręcił na tuptanie za bardzo, ale apetyt mu dopisuje, nocami ładnie śpi :dog:. Jedno co to bardzo prosimy o trochę mokrej karmy (puszek albo batonów), bo psiak wsuwa az się kurzy :). A, i szczeka, żeby go przytulać :). Kto by pomyslał:bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo bardzo dziękuję w imieniu Striderka za każdą złotówkę :)). Teraz sobie śpi przy drzwiach tarasu (bo chłodno), ale przedtem musiałam go smyrać za uszami przez 15 minut, bo jak przestawałam do szczekał :p

• 1 month later...
Posted

Witam witam pamiętających o Striderku :). Dziadeczek teraz śpi przy kaloryferze, najedzony i zadowolony. Miał zrobiony masaż z użyciem maści z czarcim pazurem - polecony przez fizjoterapeutów. W najbliższym czasie czekaja nas szczepienie i odrobaczenie:diabloti: - ciekawa jestem jak Dziadeczek zareaguje na domowa wizytę (wet musi jeszcze przyjechac do kóz, więc nie będzie marudził). Strider dostaje znowu Artrophyl - jesień, stawy troszke dokuczają:sad:. Dlatego zawsze i wszedzie będę sie o niego uśmiechać ;). Ot, i tak sobie żyjemy na końcu świata. A ja sie bardzo cieszę, ze niedługo rok minie od przyjazdu Staruszka. :loveu:

Posted

koniec świata, środek lata (czy jak to szło) ;P A głaskano brzuszka już było? może na rocznicę będzie :] hm ja cały czas odświeżam ogłoszenia Stridera na tablicy, gumtree i alegratce, tak dla zasady, póki tego brzuszka nie będzie :D

• 1 month later...
Posted

Dziadeczek jest już u mnie ponad rok :). Nie wiem czy cieszyć się że jest ze mną w nienajgorszym zdrowiu, czy smucić, ze wciąż nie ma - ha, co tu ukrywać i pewnie miał nie bedzie- swojego własnego jedynego domu. Grunt, że jest. że żyje, ma ciepło, pełno w brzuchu i może "wąchać" kury za płotem - to jego ostatnio ulubiona rozrywka.

Posted

omnia napisał(a):
Dziadeczek jest już u mnie ponad rok :). Nie wiem czy cieszyć się że jest ze mną w nienajgorszym zdrowiu, czy smucić, ze wciąż nie ma - ha, co tu ukrywać i pewnie miał nie bedzie- swojego własnego jedynego domu. Grunt, że jest. że żyje, ma ciepło, pełno w brzuchu i może "wąchać" kury za płotem - to jego ostatnio ulubiona rozrywka.

chyba ma ochotę na rosołek ;)

Posted

luka1 - wet się zbiera z wystawieniem faktury jak sójka za morze... Jak tylko ją wystawi wysyłam oczywiście. W sumie - za szczepienie i Karsivan (bo to zostało zalecone) wyszło ok. 100 :(. :sad:. Dziadus musi brać (oprócz witamin) Karsivan na przemian z Arthrophylem, bo inaczej widać znaczne pogorszenie jego komfortu życia (gorzej chodzi, "marudzi" - wet stwierdził, że sygnalizuje tak dolegliwości bólowe stawów). Na szczęście - oprócz zaćmy i stawów i ogolnej starości - z Dziadeczkiem jest nieźle jak na jego wiek i przejścia .
Jedzenie na razie jest - suchego jeszcze cały wór, batonów też jeszcze do grudnia starczy.
Tak czy inaczej bardzo prosimy WSZYSTKIE DOBRE DUSZE o wspomożenie naszego wędrowniczka - puszką, złotówką, dobrą energią.

a co do kurek... hmm... rosołek dostaje, więc zastanawiam sie czy czasem by sobie kurki nie poganiał :diabloti:

Pozdrawiam wszystkich dziadeczkolubów ;))

• 4 weeks later...
Posted

Witamy również :)) i pozdrawiamy.
Dziadeczek trochę chorował na oko, ale już jest w porządku. Oczko nie ropieje, nie jest zaczerwienione. Strider własnie marudzi o obiad :cool3:.
Ponieważ kiepsko tu wstawiam zdjecia - postaram się wstawić jeszcze letnie. ale obecnie Dziadeczek gorzej nie wygląda ;))

• 2 weeks later...
Posted

Czy to hasło że trzeba jedzonko dosłać ?:cool3: Ile i jakie? czy to co zwykle - batony?
Nie doszła do mnie faktura za wizytę weta!!!!! Czy ten wet działa charytatywnie?:evil_lol::evil_lol:

Posted

jedzonko tak w połowie stycznia potrzebne już będzie - batony lub puszki - po uważaniu. Może byc troszkę tego, troszkę tego. Wet jest specyficzny ;)). w końcu pewnie fakturę wystawi, ale cóż - jego kasa. Popędzac go nie będę ;)).
Ponieważ ostatnio Dziadulek niedomagał, a nie każdy ma FB dopisuję, że u Striderka serce, płuca, brzuch - jak na staruszeczka takiego w porządku, a to kręgosłup w opłakanym stanie. Silne zwyrodnienie, spowodowane zapewne latami życia na łacuchu :shake:. Tak silne, że bole nim spowodowane moga wywoływać nawet takie nocne ataki jak ostatnio. dziaduś dostał leki - wiec niestety bedzie kolejna faktura :((. Musimy też kupić tabletki - które w razie powtórzenia ataków pomogą. Poza tym Dziaduś musi dostawać Artrophyl lub podobny preparat. Jesli ktos miałby na zbyciu - Dziaduś wielce sie uśmiecha. Na razie mamy ostatnie opakowanie. Zasadniczo Staruszek ma szansę dotrwac do kolejnego lata - a ciepło i słonko znów moga wywołać usmiech jak na zdjeciu powyżej. Zima to jednak dla niego ciezki czas.
Ale damy radę. Co mamy nie dać :evil_lol:

Posted

dzisiaj dostałam miłą wiadomość na ogłoszenie Stridera na tablicy:
"[FONT=Verdana]Niestety nie mogę go zabrać do siebie,bo mam już dwa psy.. Muszę lecz stwierdzić iż pies wygląda jak fiński laphund (Lapinkoira) Pozdrawiam serdecznie. Mam nadzieję,że znajdzie domek."
:)[/FONT]

Posted

ojej - fiński laphund! powiem mu - pewnie się ucieszy :)). To bardzo miłe, że taki staruszek łapie za oko :)).
na razie chyba w końcu wychodzimy na prostą z oczkiem po zmianie antybiotyku.
To jest naprawdę piękny psiak bardzo mądry. Teraz przede wszystkim chciałabym, żeby odzyskał jak najwiecej sił :fadein: