Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

psiak zjadł, był na dworze zrobić siku. teraz podsypia. widać, że jest trochę "wypluty", ale to znowu Dziadeczek. :)) Bo podczas ataku - ufff... pierwszy raz widziałam atak u psa i naprawdę biedne zwierzątko...
Mam nadziję, że to pierwszy i OSTATNI raz :))

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przydadzą się bardzo :). ale na pocieszenie - Strider zjadł kolację z apetytem, wyszedł na krótko na siku, teraz lezy obok mnie na kanapie. i niech tak zostanie

Posted

niech tak zostanie :) ile razy patrzę na mojego psa siedzącego w ciepłym domku na kanapie to mi przed oczami stają te wszystkie zmarznięte biedy ... dobrze że choć niektórym się udało. Dziecko na śniegu szczęśliwe, ale ja nie potrafię się już cieszyć zimą :/

Posted (edited)

Rozumiem niechęć do zimy doskonale... Mnie też serce ściska kiedy myślę o tysiącach niekochanych zwierzaków. Więc przynajmniej tym u mnie staram sie zapewnić dobre warunki :). Z wieści od Striderka - wczoraj nawet pogonił kota :)). dziś czuje się dobrze :)). mam nadzieję, że ataki się nie powtórzą :))

Dziadeczkowi to chyba w zadku się przewraca :)). dzis ze śniadania wybrał mięsko, a chrupki porozkładał obok świniąc jak nowofundland :P

Edited by omnia
  • 2 weeks later...
Posted

Zaglądam do Striderka, mam nadzieję, że atak się nie powtórzy. Trzymam kciuki za jego zdrowie!
Wybredna bestia ;)
Jeśli chodzi o zimę, to mam tak samo - cieszyć się już nie potrafię.

Posted

Tez mam nadzieję, że atak był jednorazowy :eek3:.
teraz Dziadeczek podrywa mojego tatę, ktory przyjechał na świeta. Chodzi za nim krok w krok i podstawia się do głaskania. Trafił starszy pan na starszego pana :))

Posted

wczoraj siedzieli razem na kanapie i komentowali wiadomosci :P. każdy po swojemu. :). narazie Striderek czuje sie dobrze (tfutfu), problemy z jelitowe też zażegnane. Uff. :multi:

Posted

Bardzo dziękuję za życzenia, a wszystkim przyjaciołom dziadeczka cudownych, najwspanialszych świąt życzę :)) i bardzo, bardzo dziękuję za każdą pomoc.
Luka1 - wielkie dzięki za wszystko :)), w końcu gdyby nie Wy dziadeczek by nie trafił do mnie ;))

Posted

dziadeczek wziła wczoraj udział w kolacji wigilijnej. był zachwycony, że pieski też siedzą w pokoju, w pobliżu stołu i dostają psie smakołyki. a ptem dostał prezent - koszyczek do spania :)).

• 2 weeks later...
Posted

Dziadeczek odsypia emocje związane z cieczką Bromby. przez trzy dni dzielnie ją adorował ;). Ale jak wiadomo: miłość męcząca jest ;)).
A ja tak po cichutku przypominam, że staruszek wciąż czeka az wypatrzy go stały domek - ktos kto zakocha się w starszym panu z charakterkiem.
Prawdę powiedziawszy to wspaniałe psiątko i bardzo, bardzo mądre i dzielne :) i u mnie chyba ma sie nienajgorzej, a i ja go polubiłam bardzo, ale nie jest tym JEDNYM JEDYNYM ;))

Posted

sharka, dziś miałam urwanie głowy w pracy, wiec trochę już na nic nie mam siły, ale może jutro albo w niedzielę cos wymyślę?

Np. starszy pan z charakterem, lat na pewno ponad dziesięć szuka wspaniałego człowieka i domku z ogródkiem :)) na dostatnią starość.

Tylko nie wiem, czy może byc tak żartobliwie? Bo dziadeczek charakterek ma, nie da sie ukryć. I na pewno potrzebuje domu bez schodów ale z ogródkiem, bo nie umie chodzić na smyczy i boi się jej.

Posted

omnia napisał(a):
sharka, dziś miałam urwanie głowy w pracy, wiec trochę już na nic nie mam siły, ale może jutro albo w niedzielę cos wymyślę?

Np. starszy pan z charakterem, lat na pewno ponad dziesięć szuka wspaniałego człowieka i domku z ogródkiem :)) na dostatnią starość.

Tylko nie wiem, czy może byc tak żartobliwie? Bo dziadeczek charakterek ma, nie da sie ukryć. I na pewno potrzebuje domu bez schodów ale z ogródkiem, bo nie umie chodzić na smyczy i boi się jej.

tekst - jak się wyrobisz :] można spróbować żartobliwie, a jak nie będzie odzewu to zmienić na poważniejszy. Spróbuję w weekend zdjęcia pieska przejrzeć i choć ze dwa wybrać do ogłoszenia, niestety dużo osób "kupuje" oczami i dopiero tekst czyta :/

Posted

beataczl napisał(a):
na fejsie nie moge udostepnic wydarzenia, nie trzeba czasami daty przesunac bo tam jest ktorys pazdziernik 2012..

chyba już "pozamiatane" jak wydarzenie się zakończyło...

Posted

a może utworzyć nowe wydarzenie? Tylko nie wiem czy ja mogę czy lepiej "NERO"?
Co do ogłoszeń - może spróbować z tym żartobliwym tekstem o starszym panu plus dodać, że starszy piesek średniej wielkości, podobny do miniaturowego wilczka, niestety chorujący na stawy, szuka stałego domu na ostatnie lata. No i moze jeszcze warto zapytać lukę, bo w końcu Strider u mnie jest na DT tylko.
a co do samego psiaka - teraz wyleguje sie za kominkiem. hihi. ciekawe czy jeśli znajdzie stały dom, to będzie chciał się przeprowadzić ;))

Posted (edited)

propozycja tektu (kulawo ale coś mi nie idzie robota :/):

[FONT=Times New Roman]Strider- starszy pan szuka domu na ostatnie lata[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Strider to starszy piesek średniej wielkości, podobny do miniaturowego wilczka. [FONT=Times New Roman]Dobra dusza zauważyła go idącego środkiem jezdni. Psisko ledwo trzymało się na łapach. Zataczało się, przystawało, po chwili szło dalej. Psiak pewnie zginąłby pod kołami rozpędzonych aut, gdyby nie udzielona mu pomoc. Psa udało się uratować i umieścić w domu tymczasowym.[/FONT]

[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Strider lat ma na pewno ponad dziesięć, trochę dokuczają mu stawy, kiepsko widzi. Jest jednak nieuciążliwym i w gruncie rzeczy zdrowym psiakiem, a kiedy odrośnie mu sierść będzie śliczny. Widać, że łatwego życia nie miał i nikt go nie rozpieszczał. Dziadeczek charakterek ma, nie da się ukryć. To taki mały introwertyk. Zjeść, wyjść, pospać. Ale powolutku zaczyna się otwierać - merda ogonem, kładzie się przy kolanach, łebek o nie opiera. Jest mądrym, bardzo mądrym psiakiem. Nie potrzebuje wiele- małego domu bez schodów, ale z ogródkiem (bo nie umie chodzić na smyczy i boi się jej) i takiej własnej -tylko jego-Pańci/Pańcia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Staruszek wciąż czeka, aż wypatrzy go stały domek - ktoś kto zakocha się w starszym panu z charakterkiem i zapewni dom na ostatnie lata,dostatnią starość. Strider jest wspaniałym psiakiem, bardzo mądrym i dzielnym. Mamy nadzieję, że znajdzie jeszcze swój dom.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kontakt: Fundacja Nero tel. 502 156 186 lub e-mail: fundacjanero@gmail.com[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Miejscowość - Warszawa, mazowieckie[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Szczepiony - tak, odrobaczony - tak, kastracja - nie

LUB

[FONT=Times New Roman]Strider- starszy pan szuka domu na ostatnie lata

[/FONT][SIZE=3]Starszy pan z charakterem, lat na pewno ponad dziesięć szuka wspaniałego człowieka i domku z ogródkiem na dostatnią starość.

[FONT=Times New Roman]Oferty można składać pod nr tel. 502 156 186 lub na e-mail: fundacjanero@gmail.com[/FONT]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Miejscowość - Warszawa, mazowieckie[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Szczepiony - tak, odrobaczony - tak, kastracja - nie
[/FONT]

[/FONT]

Edited by sharka