Nadziejka Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Dziadziunio dreptuniek cudny:buzi::iloveyou:pozdrawiam ogromnie calunia nowa rodzinke zwierzuniowo ludeczkowa :loveu:dziatenka Quote
omnia Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 Dzisiaj przyszły pusie od p. Kasi :)). uff, zaraz uzbiera sie zapas na dłuższy czas :). Dziadunio naprawdę wraca do życia - sępi jedzenie w kuchni ;), szczeka, macha ogonem na nasz widok (cokolwiek widzi ;)). Tylko żeby jeszcze stały domek sie znalazł :(... Quote
omnia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Luka1 - dzięki za info :). będziemy czekać. Teraz to już na dośc długo jedzonka staruszkowi wystarczy. Psiaczek ma sie naprawdę fajnie. Widac, ze jest starszym psiakiem i dokuczają mu stawy, wiecej też spi niż mlode psiaki, ale nie jest ani osowiały, ani smutny. sporo już je. dostaje atrophyl - powinien mu troszkę złagodzić ból stawów. i w oczkach, mimo zaćmy, pojawia się jakis błysk ;). nie mówiąc o tym, ze psiak pięknie sobie radzi w domu - nauczył sie gdzie sa progi, gdzie posłanka, gdzie kuchnia ;). jedyne co - to schody sa za trudne - ale po pierwsze bola go łapki jednak, po drugie to nieiwelki piesek a u mnie schody ażurowe i bałabym się, że spadnie albo wklinuje sie gdzies łapką. Pozdrawiamy bardzo i wciąz liczymy na DS... Quote
zebrazebra Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Zaglądam, pozdrawiam, dziś kończę bazarek, będzie z 90 zł dla Striderka :) Quote
angineuuka Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Angi napisał(a):aktualizować coś w poście? :) ........................ Quote
sharka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Angi, luka1 strasznie zalatana, właśnie psiaka zgarniała z drogi, do weta wiozła, nie zdążyła pomóc... wiesz może napisz w pierwszym poście że piesek jest u omnia w DT, szukamy dla niego DS. Rozliczenia widzę że luka1 robi w poście 5 więc tylko tekst uaktualnić by się przydało. Dziadeczek kochany, dość żwawy, ale stawy mu dokuczają Quote
sharka Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 zebrazebra napisał(a):Zaglądam, pozdrawiam, dziś kończę bazarek, będzie z 90 zł dla Striderka :) świetna robota cioteczko :) Quote
luka1 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 bardzo proszę aby jeśli ktoś wysyła pieniądze na dziadka - zaznaczał to w opisie przelewu. Quote
zebrazebra Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Poproszę o konto do przelewu z bazarku :) Quote
omnia Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Wczoraj doszły batony :))). Bardzo dziekujemy. Teraz staruszek ma jedzenia do Wigilii :). staruszek coraz żwawszy - je jak młody, szczeka jak sobie czegoś życzy, truchta, ze nadążyć cieżko. Jeszcze przed nim sporo dni :)). Teraz, żeby tylko dom się znalazł stały. :loveu: Quote
Pliszka Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 luka1 napisał(a):bardzo proszę aby jeśli ktoś wysyła pieniądze na dziadka - zaznaczał to w opisie przelewu. Dziś zrobiłam bazarkowy przelew dla dziadeczka :) Pozdrawiam! :) Quote
omnia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 W imieniu Dziadeczka bardzo wszystkim dziękujemy. co u niego? ma się na tyle dobrze, że zaczepia Brombę, czyli naszą nowofundalndkę i próbuje polizac ją po pysku. Smiejemy sie, że z Dziadeczka jeszcze nam Casanova wyrośnie. To już przestaje być psiak patrzacy na TM. Wiadmo, ma bielmo i zesztywniałe stawy, ale apetyt mu dopisuje, z dworu nie chce wracać, poszczekuje, zaczepia pozostałe psiaki, podstawia łebek do głaskania - acz trzeba przyznac nie jest wylewny. Brzuszka do głaskania jeszcze nie dostałam. Super psiaczek, naprawdę. Wciąż czeka na swój DS. Quote
sharka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Omnia jeśli będą zdjęcia lepszej jakości, zrobię staruszkowi kilka ogłoszeń. Najlepiej jak jest zdjęcie pychola, przyda się też zdjęcie żeby było widać wielkość psiaka (najlepiej przy nodze). Ludziska wyrabiają sobie opinię w kilka sekund, najpierw oglądając zdjęcie, później ewentualnie czytają. Przy staruszku ktoś musi się w nim zakochać, a miłość od pierwszego spojrzenia spać po nocach nie daje ;) Quote
omnia Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Ok. postaram się. Ale dopiero w weekend, bo teraz nie mam możliwości :(. No i nie wiem jak jakoś wyjdzie, bo mam tylka tę komórkę do robienia zdjeć... :(. ale postaram się zrobić jak najlepsze. Pysia i psiaka przy nodze. Mam nadzieję, ze ktos go pokocha :))) Quote
sharka Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 z komórki mogą wyjść nieostre, ale zrobię ogłoszenie z takimi zdjęciami jak będą, kiedy uda się zrobić aparatem to najwyżej wymienię :) Quote
omnia Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 Wieści od siostry o Dziadeczku: wczoraj dziadeczek pomykał po podwórku GALOPEM ze zmiana nogi co jedno foule ;)). Jeszcze jedna seria artrophylu i na groble będę z nim biegać ;)). Poza tym narobił stracha bo w czasie codziennego swego "pomykania" zalazł do paszarni. wszedł między worki z owsem i nie bardzo wiedział jak się odnaleźć. A siostra latała po wsi ze strachem, że ktoś durny mu furtkę otworzył. Strider całkowicie zasługuje na swoje imię ;)) Quote
zebrazebra Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 omnia napisał(a):Wieści od siostry o Dziadeczku: wczoraj dziadeczek pomykał po podwórku GALOPEM ze zmiana nogi co jedno foule ;)). Jeszcze jedna seria artrophylu i na groble będę z nim biegać ;)). Poza tym narobił stracha bo w czasie codziennego swego "pomykania" zalazł do paszarni. wszedł między worki z owsem i nie bardzo wiedział jak się odnaleźć. A siostra latała po wsi ze strachem, że ktoś durny mu furtkę otworzył. Strider całkowicie zasługuje na swoje imię ;)) No to numerant z niego! :) Oby miał się jak najlepiej. Czekam na ostatnią wpłatę bazarkową, jak tylko dojdzie, robię przelew. Quote
omnia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Na razie u nas tak pochmurno, ze nie wychodza mi zdjecia Striderka :(. denna komóra... Moge tylko napisać, ze staruszek ma sie super. apetyt mu dopisuje, dreptanie po podwórku daje dużo frajdy :)). Dziadeczek to to taka stara szkola - twardy psiak :)) Quote
Pliszka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Należy mu się spokojna starość :) Nareszcie zaznał tego czrgo brakowało mu całe życie :) Quote
Recommended Posts