omnia Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Dziadeczek pozdrawia wszystkich. Najlepiej śpi mu się pod kaloryferem w kuchni. Ciepło i do jedzenia blisko ;)) Quote
Pliszka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 omnia napisał(a):Najlepiej śpi mu się pod kaloryferem w kuchni. Ciepło i do jedzenia blisko ;)) Cwaniaczek :) Quote
zebrazebra Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Pliszka napisał(a):Cwaniaczek :) Cwaniaczek, aż miło ;) Aparat będę mieć dopiero wieczorek, ale kilka fancików mam już przygotowane :) Quote
Pliszka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 zebrazebra napisał(a):Cwaniaczek, aż miło ;) Aparat będę mieć dopiero wieczorek, ale kilka fancików mam już przygotowane :) :multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Pliszka Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Na bazarku uzbierało się 88zł :) Jak tylko pieniążki do mnie dotrą zrobię przelew :) Na konto fundacji Nero, tak? Quote
omnia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Witam ponownie :) Dziadeczek Strider znowu pozdrawia. Okazuje sie, że to cwaniak pełną gębą - jak ma dość dreptania po podwórku to szczeka ;). a propos pomocy dla dziadeczka: bardzo prosimy o jakąś stała deklarację mokrej karmy? (da sie tak??) - jakieś mięsne batony, puszeczki. Suchej mamy narazie dużo od Miłej i baardzo za nią dziękujemy:loveu:. co do jego stawów: czy ktos może wie, czy warto kupić psiakowi Flawitol dla Seniorów? zawiera skladniki wspomagajace stawy i serce, ale preparaty bywają różne... bo to własciwe narazie główne pieska potrzeby: mokra karma i "wspomagacz" na stawy. Pozdrawiamy bardzo :)) Quote
zebrazebra Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Dziś będzie bazarro, tylko się piekielne baterie naładują :) Quote
omnia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Jesteście wspaniałe :). Że tez tak późno odkryłam dogomanię :)) Quote
Pliszka Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Za pieniążki z bazarku mogę też zamówić tę mokrą karmę z przesyłką do omni, tylko potrzebowałabym jakiś wytycznych jaką wybrać. Czy lepiej wpłacić pieniążki i kupicie? Mam już pierwsze wpłaty i nawet małe nadpłaty, więc pewnie zbierzemy około stówki :) Quote
omnia Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Oj, byłoby super.nawet nie za cała kwotę :). Jaka karmę? Striderek pięknie wsuwa najzwyklejsze mięsne batony :), wiec myślę, że wiekszosc karm będzie dla niego bardzo dobra. Nie cierpi na nerki ani na watrobę. Wiadomo, jest starszym pieskiem. Ale po prawdzie, to nawet sie zastanawiam czy batony nie byłyby dla niego najlepsze, bo tam i chrząstka zmielona (na stawy) sie trafi. pozdrawiam bardzo :) Quote
zebrazebra Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Zapraszam, na swoje skromne możliwości taki bazarek zrobiłam, proszę o podrzucanie i rozsyłanie, bo mi już kręgosłup wysiada... http://www.dogomania.pl/forum/threads/233758-Jesienny-domowy-bazarek-dla-Dziadeczka-Stridera-do-25-10?p=19835975#post19835975 Quote
luka1 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Zamówiłam karmę dla psiaka. Może dojdzie do środy. Na jakiś czas starczy. Omnia - określ jakie ilości są potrzebne np. na miesiąc wtedy będę wiedziała kiedy organizować kolejną dostawę. Quote
Nadziejka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Odwiedzam dziadziunia cudownego:iloveyou::modla::thumbs:ciesze sie i ja ogromnie , ze ma swoja cudowna przystan:iloveyou: scioskuniam serduchem za dziadziunia i braciszkow z dt:loveu: Quote
luka1 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Pozwolę sobie zaprosić na bazarek, który ma służyć naszym podopiecznym, a więc i Striderkowi. http://www.dogomania.pl/forum/threads/232406-Cicholand-dla-ziewrzak%C3%B3w-NERO-%28-do-21-10-2012%29 Quote
Pliszka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Sprawdzałam na stronie Krakvetu i nie widzę batonów mięsnych. Mają takie karmy dla starszych psiaków: http://www.krakvet.pl/zdrowe-starsze-c-23_201_203_266_269.html Na Allegro znalazłam takie batony: http://allegro.pl/rafi-baton-miesny-premium-2-450g-900g-dla-psa-i2713111348.html Lepsze batony czy jakaś karma dla staruszków? Mamy do zagospodarowania 100zł, więc powiedzcie co zamówić i ewentualnie co jeszcze potrzeba (jakieś gryzaki? krople przeciwkleszczowe? przysmaki? witaminy?). Dzięki :) Quote
luka1 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Zakupiłam 30 batonów, powinny dojść w środę. Quote
luka1 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Wysyłam też leki, które trzeba będzie podać psu przez kilka dni. Instrukcję załączę do tabletek. Quote
omnia Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Uff... wreszcie mam chwilę czasu i już jestem :). 30 batonów to hu hu, na trochę dziadeczkowi starczy. dziadeczek batona dużego zjada w ciągu czterech dni (plus trochę suchego i makaron, i zupki warzywne ;)). teraz się rozjadł, wiec schodza szybciej :)). jesli chodzi o preparaty witaminowe: to najlepsze byłyby dla starszych piesków z chondrotyna, glukozaminą, bo stawy dziadeczkowi troszkę dokuczaja. z sercem nie widac, żeby miał problemy. Zamówiłam mu już artrophyl i tabletki tranowe. leki podamy oczywiście. Czy to coś poważnego? Może powinnysmy na coś zwrócic uwagę opiekując się staruszkiem na codzień? co może jeszcze sie dziadeczkowi przydać? dobry filcak ;)) i - tu całkowicie zdaje sie na drogie cioteczki - jakiś szampon do takiej sierści. Moje psiaki sa kąpane bardzo rzadko, wychodze z załozenia, ze jak pies zdrowy i czesany to kąpiel mu średnio potrzebna - i jesli już wytarzaja sie w zdechłej rybie to idzie po prostu szare mydło, no ale dla dziadeczka to mógłby być nienajlepszy pomysł. obecnie psiak funkcjonuje naprawde dobrze jak na swój wiek i przejścia. Je, drepcze, zaczepia kolegów, śpi smacznie... I bardzo dziekuje wszystkim dobrym ludziom :)) Quote
luka1 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Witaminy przejrzę - może coś mam. Wyślę wszystkie tabletki w poniedziałek. Jedzonko wysyłają kurierem więc też powinno być szybko. Quote
Funky Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Uff, przeczytałam cały wątek. W tym miesiącu mogę niestety tylko podrzucić, ale może już w listopadzie będzie lepiej w portmonetce... Dzielny dziadzio <3 Quote
luka1 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Dziękuję za pomoc dla psiaka, jest bardzo potrzebna. Quote
Pliszka Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Czyli rozumiem, że pieniążki przelać na konto Fundacji Nero? :) Quote
angineuuka Posted October 21, 2012 Author Posted October 21, 2012 aktualizować coś w poście? :) Quote
omnia Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Dziadunio własnie wymógł dokładkę kolacji ;)). teraz śpi smacznie, pomrukując z ukontentowania. Naprawde to dzielny psiak - myslę, że zawrócił sprzed Mostu na drugi brzeg - widocznie nie było mu przejscie jeszcze pisane. je coraz lepiej, interesuje się resztą moich psiaków oraz okolicą, odzyskał tę iskierkę życia :), czasem poszczekuje, próbował zwinąć smakołyki dla kóz z koziarni ;)) (w ogole odkrył koziarnie i był bardzo zdegustowany, kiedy został wyproszony). Czego życzyłabym tak naprawdę dziadusiowi? Małego domku ze sporym ogrodem i takiej własnej, tylko jego Pańci/Pańcia. to naprawdę nieuciążliwy psiak. a kiedy odrośnie mu sierśc bedzie sliczny - wilczek w miniaturze :)) Quote
Recommended Posts