Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 297
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Tak to ja. Myślałam, że napisałam Bjuta.

A dopisałaś, dopisałaś tylko, że ja myślałam, że tak ma się psiak nazywać - przepraszam :evil_lol: :oops:
Swoją drogą to on nadal nie ma imienia.

Posted

sharka napisał(a):
cioteczka zaspana pewnie była, bo w nocy przy zwierzach czuwa ;) to psiak teraz Bjuton sie nazywa? ;) To może Njuton lub Baton :]

Właściwie to masz rację, nie ma czasu nawet iść spać, a miejsca w łóżku nie bardzo można się doprosić :evil_lol:

Posted

Pliszka napisał(a):
Ktoś ma jaki pomysł na imię? Może Wituś (tak mi się z Wiskitkami skojarzyło ;) ). W lecznicy już go jakoś nie ochrzcili? Macie jakieś nowinki?

Na synka Wituś wołamy :]

Posted

ja bym była za tym żeby omnia zdecydowała, bo to ona weźmie dziadeczka na DT i będzie codziennie na niego wołać :]

no chyba że ma już mały coś w książeczce wpisane :)

Posted

Mój Boże jaki bidul kochany :-(. mam nadzieję, że u mnie siły odzyska. co do imienia, to mam taka zabawna zasadę, że daję zwierzakowi dzień na przedstawienie się. Jesli tego nie zrobi, to nadaję mu imię. ale najczęściej się przedstawiają. tak zrobiły wszystkie moje kozy :). Więc może psiątko tez się przedstawi. a jak nie - to imie sie znajdzie. :)

Posted

Biedaczek, bardzo się cieszę, że już bezpieczny i wszystko na dobrej drodze :)
Ja lubię ludzkie imiona dawać zwierzakom, mamy w rodzinie Stasię, Tosię i Lilkę i zaprzyjaźnionego kotka Maciusia :) Ale racja,niech się dziadziuś sam przedstawi :) Trzymam kciuki za jutrzejszą podróż! :)

Posted

jestem i ja
nie mogę, ne mogę, serce mi pęka

juz na f-ku napisałam
czekam na adres i telefon do wysyłki
jeszcze dziś pójdzie worek karmy dla staruszka
to od mego Gucia dar

kochani jesteście, że się nim zajęliscie

Posted (edited)

A ja zapraszam wszystkich miłośników starszych psów na naszą stronę internetową. (nero.egonet.pl) Mamy tam sporo takich zabytków, poczynając od Burego, który sam nie bardzo wie czy jeszcze żyje, poprzez Linę z niedowładem zadu, Marleja - zażartego wroga Harrego itd itd. Moi domownicy śmieją się, że otworzyłam oddział geriatrii. Dlatego dla równowagi wprowadziłam kilka szczeniaków i w ten sposób średnia wieku jest OK.

Edited by luka1
Posted

Oj szkoda, że nie ma przyciusku Lubię to :).
ja to sie już sama z siebie śmieję - miałam starego konia z COPD (niestety, tego lata odeszedł na zielone łąki :-(), dwie kozy tez mam jakieś takie " z umiłowania bidul" kupione (no bo kto je bedzie chciał??) (dobrze, że musze mieć kolczykowane, bo tak to nie wiem co za stwory bym miała ;)), zresztą pozostałe kozy tez były na zasadzie "ojeju", tylko "niechcący" okazały sie niezłe ;). Własciciwe jedna tylko była kupiona z rozsądku, bo siostra uznała, ze musimy miec jakąś z sensem jednak, chociaż te jedną. . Jeden psiur ze schronu, jeden z ulicy... Teraz dziadunio :)). i cały czas sobie powtarzam, że jak spadnie na mnie totkowa kumulacja to załozę Hospicjum dla starych psiaków. Takie, żeby czuły sie szczęśliwe w każdym dniu reszty swojego zycia. Tylko co z tą kumulacją;)?