kkasiiiar Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 (edited) Pako trawił do Punktu Przetrzymań okolo miesiaca temu http://www.dogomania.pl/forum/threads/229178-Punkt-przetrzymań-w-Świeciu-tam-psy-czekaja-na-cud-albo-śmierc. Pies spokojny zrównoważony poprostu kochany, lgnacy do czlowieka na zabój. Na spacerach bardzo grzeczny i widac bylo ze jeszcze nie dawno mial dom swojego Pana... Był radośnym psem do czasu.. w sobote (6.10) przyjechałam na kolejny spacer z psami i okazało sie ze z Pako nie jest za dobrze .. widok byl porazajacy cala zaropiałe oko... i pies mała kulka nieszcześcia i cierpnienia. Niestety jak to byla w opieka weterynaryjna w takich miejscach opinia lekarza pozosawiała wele do życzenia wiec zabrałam Pako do swojej wetki w poniedziałek. Okazało sie ze oko jest pękniete i zakażenie jest juz dość spore pozostała tylko amputacja . Nie majac miejsca juz na kolejnego tymczasa pojdełam decyzje ze zostanie u Nas nie moze przeciesz byc w warunkach kojowych z taka rana. Pako przez 10 dni dozylnie bedzie dostawał Klimicin za leki zapłaciłam 79,88 zł za zabieg 80 zł. Prosze o jakakolwiek pomoc bo to juz moj 3 pies na BDT. To Pako jeszcze uśmiechniety : To juz Pako cierpiący : Tutaj po dziesiejszej amputacji : Edited December 13, 2012 by kkasiiiar Quote
kkasiiiar Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 (edited) Rozliczenia : Wydatki : Zabieg 80 zł Leki 79,98 (2x klimicin) Odpchlenie 20 zł Odrobaczenie 10 zł Szczepienie (wirusówki + wścieklizna) -50 zł Kastracja - 70 zł WPŁATY z fb : Pani Joanna Geurkink 50 zł Pani Agnieszka Dondalska 30 zł Pani Małgorzata SZ. -30 zł Pani Anna Wisniewska - 50 zł Pani Agnieszka Goj -30 zł Pan Aleksander CH. -100 zł Pani Asia Frejnik -50 zł Pani Carolina Hałubek-35zł Pani Joanna Cybula-15 zł Pani Pola Goszczyńska 50 zł Pani Aneta L- 50 zł Na koncie Pako dnia 31.10 jest : 181 zł Edited November 2, 2012 by kkasiiiar Quote
kkasiiiar Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 [quote name='Ziutka']Melduje się... [quote name='sonia1974']Ja też , biedny malutki [quote name='beta ata']O boże! :-( Dziękuje za przybycie ! Wydarzenie Pako na fb : http://www.facebook.com/events/417421878317016/ Quote
sonia1974 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Ten uraz musiał stać się w punkcie, ciekawe w jaki sposób Quote
Myngey Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Na fb ludzie proszą o numer konta, chcą wpłacić a nie mają gdzie Quote
sonia1974 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Kasia na fb chcą numer konta , ale nie wiem czy mogę podać najlepiej sama wejdź na wydarzenie Quote
sonia1974 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 (edited) kkasiiiar napisał(a):Konto juz podałam wszytskim :) Czyli na przyszłość jak ktoś będzie chciał to podawać .? Coś mi po głowie latało że na fb prywatnego konta nie można podawać publicznie , mam rację czy się mylę? edit Jak Pako czuje sie po zabiegu ? Edited October 8, 2012 by sonia1974 Quote
kkasiiiar Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 sonia1974 napisał(a):Czyli na przyszłość jak ktoś będzie chciał to podawać .? Coś mi po głowie latało że na fb prywatnego konta nie można podawać publicznie , mam rację czy się mylę? edit Jak Pako czuje sie po zabiegu ? Pako ma sie dobrze :) wczoraj z apetytem zjadł , ladnie zachowuje czystość w domu . Jest dość pogodny macha caly czas ogonkiem. Dzis bylismy z samego rana u wetki bo wenflon sie zapchał. Znosi wszytsko ze stoickim spokojem tylko najwieksza krzywda dla niego jest kołnierz no ale musimy to jakos przetrwać. Quote
sonia1974 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Czasami to nie wiadomo czy te zwierzaki bardziej cierpią z powodu kołnierza czy zabiegu Quote
kkasiiiar Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Pako siedzi u mnie na ogrzewanej werandzie , jak tylko do niego pojde ja albo moj TZ to az tupie nóżkami z radości , prawidziwa radość jak wtedy kiedy znika kołnierz ;) zaczyna biegać w kołko :) Jest radośny ma apetyt i widac ze czuje sie lepiej, jeszcze duzo spi ale mysle ze jest dobrze. Z rany saczy sie krew ale to prawidołowe. Jutro jedziemy na zmiane wenflonu jeszcze 6 dni i sie go pozbedziemy :) Z moimi psami dogaduje sie super chociaz ograniczem jeszcze kontakty ze wzgledu na te jego szwy.. koniecznie musze go wykapac jak juz dojdzie do siebie :) Quote
bela51 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Sliczny, biedny Pakus.:-( Zapisuje watek, postaram sie pomyslec nad wsparciem dla niego. Quote
sonia1974 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Odwiedzam Pakusia i mam nadzieję że ma się lepiej Quote
kkasiiiar Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Pako ma sie dobrze , wczoraj na noc juz nie siedział na werandzie tylko spał u nas na fotelu :) Kapiel zniosł bardzo dobrze , wczesniej mial spory łupież zobaczymy jak po kapieli .. Nie ma juz wenflonu na szczescie ;) Szwy idziemy sciagnać w srode i zostanie odrobaczony oraz zaszczpieniony, jest bardzo grzeczny :) Quote
beta ata Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ile Pako waży? I jak jest wysoki? Wyglada na malego, ale chcialabym wiedziec w miare dokładnie... Quote
kkasiiiar Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='beta ata']Ile Pako waży? I jak jest wysoki? Wyglada na malego, ale chcialabym wiedziec w miare dokładnie... Pako wazy 7,5 kg , siega do kolana na dlugie nogi :) Dziś został odrobaczony i odpchlony (bo okazalo sie ze jakas jedna pchła grasuje ;) ) Odpchlenie : Odrobaczenie : Quote
sonia1974 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 To Pako malutki jest , ogłoszenia chłopak ma Quote
kkasiiiar Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 [quote name='sonia1974']To Pako malutki jest , ogłoszenia chłopak ma Nie ma ogłoszen bede wykupiłam mu pakiet. DZIĘKUJE ZA WIELKA pomoc Baloniarka od których otrzymałam pomoc w wysokośći 160 zł na karme dla Paka Quote
kkasiiiar Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 A to wczorajszy Pako , padało wiec caly dzien lenił sie w domu :) Quote
Recommended Posts