Eden Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 Chłopk wczoraj przyjechał do mnie na DT ze schroniska w woj. wielkopolskim, 100% chart kłusoli umięsniony i czujny na spacerze, w stosunku do psow przyjazny tak samo w stosunku do ludzi: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
docha Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 jest piękny i nawet nie zlękniony. Piszesz, że kłusoli. ma zapędy na polowanko? Quote
Eden Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Zapędy to mało powiedziane...on na spacerze w lesie zachowuje się jak snajper, czujny i gotowy do akcji, poniej wstawię zdjęcia jego nóg zobaczysz jakie ma "pudzianki" na udach i barach. A chłopak ma swoje lęki, boi się gwałtownych ruchow i podniesionego głosu, dzisiaj na spacerze zaczął warczeć na przechodzącego psa powiedziałam glośno fee nie wolno a chłopak aż przywarował do ziemi :-( Przekonam go że mnie się nie musi bać :-) Quote
docha Posted October 6, 2012 Posted October 6, 2012 to był pod ostrą dyscypliną, jeżeli to tak można w ogóle nazwać. Wiadomo jak dostał się do schronu? Quote
Eden Posted October 6, 2012 Author Posted October 6, 2012 Błąkał się od dłuższego czasu po okolicy i w końcu chlopaka złapali, w tym schronisku były trzy charty, wszystkie już bezpieczne w DT trzeba je szybko wyciągać ze schronu bo kłusole czujni i zwarci zaraz je adoptują. Z ogłoszen jakie są zamieszczone na tablicy i gratce 90% telefonów to wlaśnie od nich i zawsze ten sam tekst niech Pani nie sterylizuje (kastruje). Quote
1izabelka1 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 docha napisał(a):to był pod ostrą dyscypliną, jeżeli to tak można w ogóle nazwać. Wiadomo jak dostał się do schronu? miałam przyjemność poznać chłopaka ,i nawet wrogowi nie życzyła bym takiej dyscypliny na gwałtowniejsze ruchy wbija się dosłownie w ziemię i od razu pokazuje brzuch ,po za tym to wesoły i bardzo przymilny psiak łasy na pieszczoty Quote
Asiaczek Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Ja bym zostawiła imie Karo:) nie mam chartow w domu i powiem szczerze, że kłusownictwo z chartami jest mi trochę obce. Ale na pewno żal mi psiaka (czytając jego reakcje na podniesiony głos...). pzdr. Quote
Eden Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Tak sie chłopak prezentował Na Hubertusie w Świerklańcu, oczywiście w chuscie szukam domu: Uploaded with ImageShack.us Razem z Lampka która tez jest do adopcji: Uploaded with ImageShack.us Gacek ma fajny charakter, uwielbia psy, ludzi i mizianie :-) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Lenka znalazła sobie wygodną podpórkę :-) Uploaded with ImageShack.us Quote
Eden Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 A tu nasz zaczarowany stoliczek na Hubertusie, wspaniała impreza i charcie biedy wróciły bardzo bogate dzięki datkom :-) Uploaded with ImageShack.us Quote
1izabelka1 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 mam nadzieję że następna równie dobrze nam pójdzie :) już robimy przygotowania Quote
docha Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Lenki na Hubertusa nie wzięłaś? Lampka też jest sliczna, ach, jakie one są ładne. Gratuluję Wam imprezy:) Quote
Eden Posted October 19, 2012 Author Posted October 19, 2012 Niestety Lenka na takie imprezy się nie nadaje, szkoda byłoby trzymac ją caly czas w samochodzie, a tam było tyle psów, koni, zamieszanie, do stolika co chwile ktos podchodził.....Lenka nie dałaby rady psychicznie na tyle już ją znam, szkoda jej serducha za duzy stres. Quote
Eden Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 A takie było logo Chartow w potrzebie na hubertusie, Gacek w roli głównej: Jak ktos ma ochotę to prosze sobie zobaczyć fotorelację, impreza była wspaniala :-) Reszta zdjęć: https://picasaweb.google.com/103511652294607945750/XISLASKIBIEGSWIETEGOHUBERTAHUBERTUS2012# Quote
docha Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 cudowne galopy!!!!! nie mogę się napatrzeć. z mężem oglądaliśmy-super. niektóre pozy są prześmieszne. Quote
xxxx52 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Eden napisał(a):Błąkał się od dłuższego czasu po okolicy i w końcu chlopaka złapali, w tym schronisku były trzy charty, wszystkie już bezpieczne w DT trzeba je szybko wyciągać ze schronu bo kłusole czujni i zwarci zaraz je adoptują. Z ogłoszen jakie są zamieszczone na tablicy i gratce 90% telefonów to wlaśnie od nich i zawsze ten sam tekst niech Pani nie sterylizuje (kastruje). Ale przeciez ci co chca adoptowac charty musza miec zezwolenia? Okres dokladnie jakie masz wymagania dla nowych ,przyszlych opiekunow dla tych chartow. okresl jakie konkretnie sa psy jakie maja zalety i wady,czy sa kastrowane,wtedy mozna co niektorych przesiac przez sito Quote
Eden Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Nie, najpierw charta się adoptuje a później wyrabia się w Urzędzie Miasta albo w Gminie pozwolenie, jest wystawiane na konkretnego psa albo na psy w hodowli. To mój 18 chart który jest u mnie w DT.....wierz mi selekcja przyszłych domów jest dokładna i poprzeczka wysoko postawiona :-) Quote
Eden Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Jesienny Pan Gacek. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Gacek bardzo lubi dzieci, małe i trochę wieksze: Uploaded with ImageShack.us Quote
Eden Posted October 20, 2012 Author Posted October 20, 2012 Uśmiech Gacka :oczser: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Zabawę czas zacząć :mrgreen: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Dawaj buziaka :-) Uploaded with ImageShack.us I moja kochana oaza spokoju :oczser: Uploaded with ImageShack.us Quote
docha Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 uśmiech Gacka i zabawę czas zacząć - świetne, zresztą na wszystkie miło popatrzeć. czy szelki które na tych zdjęciach ma Gacek są profesjonalne na charta? i czy nie są za małe dla niego? Quote
Asiaczek Posted October 27, 2012 Posted October 27, 2012 [quote name='Eden']Nie, najpierw charta się adoptuje a później wyrabia się w Urzędzie Miasta albo w Gminie pozwolenie, jest wystawiane na konkretnego psa albo na psy w hodowli. To mój 18 chart który jest u mnie w DT.....wierz mi selekcja przyszłych domów jest dokładna i poprzeczka wysoko postawiona :-) Oooo, piekny adopcyjny:) Gratuluję! [quote name='docha']uśmiech Gacka i zabawę czas zacząć - świetne, zresztą na wszystkie miło popatrzeć. czy szelki które na tych zdjęciach ma Gacek są profesjonalne na charta? i czy nie są za małe dla niego? No, własnie, tez mi się jakos tak wydaje, że one sa dla niego za małe albo za mocno zapięte... Chodzi mi o szelki, szczególnie pod paszkami;) http://imageshack.us/a/img155/2807/p1090312u.jpg Lampka ładna i zgrabna panienka:) pzdr. Quote
Recommended Posts