wujek & ciocia Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Cantadorra napisał(a):Zapisuję Aresa. W jaki sposób chcecie pomóc Aresowi? I ja zapisuję ... Quote
Topi Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Też czekam na wieści w jaki sposób można psiakowi pomóc. Quote
mariamc Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Nie przyjmuję już psów z Dogo, bo nie mam z czego do nich dopłacać... Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt nie oddało mi jeszcze kasy za 2010 rok, wypieli się i wyparli się wszelkich ustaleń. Oczywiście moje wina ,bo ustalenia były ustne.... I co z tego ,że Soema wszystko potwierdza. Nie zawsze wpływa kasa za psy te, które już mam... a to nie jest prywatny hotelik i muszę rozliczać wszystko i tak. mam jeszcze nosidełko zrobione dla Alberta przez Taks, mogę wysłać. najlepsze byłyby w takim wypadku leki przeciwbólowe i przeciw zapalne i rehabilitacja, akupunktura na poprawę przewodzenia, jeśli jest to zespół końskiego ogona. Oczywiście RTG coś da, ale lepszy byłby rezonans. Koszt ok 800 zł, operowaliśmy asta u Mederskiego w Grudziądzu, Lenox - ten jeszcze z Dogo - kosztowało to 2500 zł. Wszystko zależy od diagnozy. Quote
yunona Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Podnoszę Aresa, oby Pani z TOZ-u przekonała jednakowoż p. kierowniczkę o zasadności wykonania rtg. Wykonanie rezonansu to nie na kieszenie dogomaniaków, chyba , że znajdzie się sponsor chociaż większej części. Trzymam kciuki za Aresa i będę zaglądać :) Quote
gazzy Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 Rozmawialam z pania z tozu. Zepsuł mi sie komputer i pisze z telefonu. mariamx jezeli moglabys wyslac mi to nosidelko bylabym wdzieczna. info przekaze ali. Quote
gazzy Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Nie przekazalam informacji Ali. Komputer w cudowny sposob sie naprawil, ale cos nie gra i tak. Bylam na rozmowie z pania z TOZ-u. Powiedzialam jak przebiegla rozmowa z pania kierowniczka i pania z urzedu. Wytlumaczylam w czym jest problem. Ze panie nie beda wydawac kasy na starego psa bo maja ograniczone srodki a jest przepelnienie itd. Wytlumaczylam czym zajmuje sie w schronisku. Pani z TOZ-u powiedziala, ze jakby znalazl sie domek dla Aresa to moznaby go bylo zabrac. Powiedziala tez , ze porozmawia z pania z urzedu. Jak cos ustali ma do mnie zadzwonic. Czekam na info. Quote
Cantadorra Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Przykro mi bardzo :( Szkoda, ze z jakichś przyczyn nie doszło do pomocy Aresowi i piesek odszedł gdzieś tam, w boksie lub od morbitalu :( Smutne ...... :( Quote
wolf122 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dla niego jedynym ratunkiem był ciepły kąt i człowiek,niestety jak wiele innych bezimiennych umarł pewnie jak piszesz Cantadorro...:-( Biegaj psiaku za TM z INNYMI :-( Quote
gazzy Posted March 31, 2013 Author Posted March 31, 2013 Chyba dostałam błędne informacje, bo albo mi się wydawało, albo widziałam Aresa w schronisku. Muszę to potwierdzić... Quote
gazzy Posted April 15, 2013 Author Posted April 15, 2013 Niestety ten pies to nie Ares. Jest bardzo podobny, prawie identyczny. Oddany niedawno do schroniska. Quote
Recommended Posts