Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie przyjmuję już psów z Dogo, bo nie mam z czego do nich dopłacać... Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt nie oddało mi jeszcze kasy za 2010 rok, wypieli się i wyparli się wszelkich ustaleń. Oczywiście moje wina ,bo ustalenia były ustne.... I co z tego ,że Soema wszystko potwierdza.
Nie zawsze wpływa kasa za psy te, które już mam... a to nie jest prywatny hotelik i muszę rozliczać wszystko i tak.
mam jeszcze nosidełko zrobione dla Alberta przez Taks, mogę wysłać. najlepsze byłyby w takim wypadku leki przeciwbólowe i przeciw zapalne i rehabilitacja, akupunktura na poprawę przewodzenia, jeśli jest to zespół końskiego ogona. Oczywiście RTG coś da, ale lepszy byłby rezonans.
Koszt ok 800 zł, operowaliśmy asta u Mederskiego w Grudziądzu, Lenox - ten jeszcze z Dogo - kosztowało to 2500 zł.
Wszystko zależy od diagnozy.

Posted

Podnoszę Aresa, oby Pani z TOZ-u przekonała jednakowoż p. kierowniczkę o zasadności wykonania rtg. Wykonanie rezonansu to nie na kieszenie dogomaniaków, chyba , że znajdzie się sponsor chociaż większej części. Trzymam kciuki za Aresa i będę zaglądać :)

Posted

Rozmawialam z pania z tozu. Zepsuł mi sie komputer i pisze z telefonu. mariamx jezeli moglabys wyslac mi to nosidelko bylabym wdzieczna. info przekaze ali.

Posted

Nie przekazalam informacji Ali. Komputer w cudowny sposob sie naprawil, ale cos nie gra i tak.
Bylam na rozmowie z pania z TOZ-u. Powiedzialam jak przebiegla rozmowa z pania kierowniczka i pania z urzedu. Wytlumaczylam w czym jest problem. Ze panie nie beda wydawac kasy na starego psa bo maja ograniczone srodki a jest przepelnienie itd.
Wytlumaczylam czym zajmuje sie w schronisku. Pani z TOZ-u powiedziala, ze jakby znalazl sie domek dla Aresa to moznaby go bylo zabrac. Powiedziala tez , ze porozmawia z pania z urzedu. Jak cos ustali ma do mnie zadzwonic. Czekam na info.

• 3 months later...
Posted

Dla niego jedynym ratunkiem był ciepły kąt i człowiek,niestety jak wiele innych bezimiennych umarł pewnie jak piszesz Cantadorro...:-(
Biegaj psiaku za TM z INNYMI :-(

• 2 months later...
  • 2 weeks later...