sybil Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='Puszek-Okruszek']Plusia od listopada jest w DS,mam z nia regularny kontakt :) Fifi 25 stycznia przeszla ostatni juz zabieg...zrobila ogromne postepy :) sam Dr Gierek jest zszokowany ;) Malenka juz nie to,ze chodzi,ale biega,pokonuje bez problemow schody,wskakuje na lozko :D Jest szczesliwa,a to najwazniejsze :D 30 stycznia jedzie do DS w Zielonej Gorze,domek jest dokladnie sprawdzony,Pani kibicowala nam przez caly czas w tych ciezkich chwilach :)[/QUOTE] Super, tak się cieszę, że te biedulki stały się takimi radosnymi i zdrowymi suńkami, trzymam :kciuki::kciuki::kciuki: za szczęśliwe życie w nowych domkach. Puszek, odwaliłaś kawał dobrej roboty :Rose:. Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='malawaszka']czyli jednak sie zdecydowałaś :) a sterylka? wow 30 stycznia już lada dzień :kciuki:[/QUOTE] Z ciezkim sercem :( Ale wiem,ze bedzie jej tam dobrze :) Ja,niestety,wyjezdzam z Polski w nastepnym miesiacu...jedzie ze mna Puszek :) Bedzie mial towarzystwo az pieciu pieskow :) Sterylka Fifi zostanie przeprowadzoa juz w DS,w kwietniu.Tak obliczono termin wg ostatniej cieczki. Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Tutaj mozna zobaczyc efekty u Fifi :) https://www.facebook.com/events/188467681293785/ Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Metamorfoza suniek na pierwszej stronie :) Quote
malawaszka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 ona ma mimo wszystko taką postawę inna niż zdrowe pieski nie? tak na zdjeciach wygląda - taki lekki "przykucek"? a Plusia też miała coś robione z łapką/kolanem? cudne są panienki :loveu: Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='malawaszka']ona ma mimo wszystko taką postawę inna niż zdrowe pieski nie? tak na zdjeciach wygląda - taki lekki "przykucek"? a Plusia też miała coś robione z łapką/kolanem? cudne są panienki :loveu:[/QUOTE] Postawa,niestety,zostala.To prawda.Ale podobno za pol roku maja byc wieksze efekty po zabiegach.Wszystko kwestia czasu i dalszej rehabilitacji.Na dzien dzisiejszy sam Dr Gierek stwierdzil,ze jest bardzo zadowolony z tak szybkiej poprawy :) Plusia przeszla operacje lewego stawu biodrowego i prawego kolanowego. Ogolnie jest bardzo dobrze,ale nadal trwa rehabilitacja lewego bioderka. Quote
malawaszka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 o rany to Plusia też miała takie wady :( Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='malawaszka']o rany to Plusia też miała takie wady :([/QUOTE] Plusia nie miala wrodzonej wady!!! Ktos ja pobil!!! Miala wybity lewy staw biodrowy i efektem bylo zwichniecie prawego stawu kolanowego :( Quote
malawaszka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 o matko.... to jeszcze gorzej, biedna malutka, dobrze że już bezpieczna Quote
Puszek-Okruszek Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='malawaszka']o matko.... to jeszcze gorzej, biedna malutka, dobrze że już bezpieczna[/QUOTE] Ale przez to co przeszla uksztaltowal jej sie niezly charakterek :P Na szczescie opiekunowie w DS bardzo ja kochaja i swietnie daja sobie rade z Plusia :) Fifi tez jest bardzo zaborcza i waleczna...mala tygrysica ;) Sunki reaguja tak na obcych.Dla domownikow to kochane i wierne przytulanki :) Quote
malawaszka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 no to jak większość sznaucerków małych - łobuzy takie nieufne do obcych Quote
Puszek-Okruszek Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 Jutro Fifi opuszcza DT i jedzie do DS :) Quote
danyww Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 No i stało się! :shake: Maja jest w ciąży :eek2: Urojonej :stupid: Ja to mam przerąbane. Najpierw cieczka trwająca ponad miesiąc a teraz ciąża.:mdleje: Quote
diana79 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 danyww współczuję :( oby szybko jej przeszło Fifi pojechała dziś do DS do Zielonej Góry :) powodzenia maleńka :) Quote
malawaszka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='danyww']No i stało się! :shake: Maja jest w ciąży :eek2: Urojonej :stupid: Ja to mam przerąbane. Najpierw cieczka trwająca ponad miesiąc a teraz ciąża.:mdleje:[/QUOTE]\ łomatkoa - bardzo? w sensie tak z mlekiem? to trzeba bardzo pilnować żeby nie dostała zapalenia Quote
danyww Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='malawaszka']\ łomatkoa - bardzo? w sensie tak z mlekiem? to trzeba bardzo pilnować żeby nie dostała zapalenia[/QUOTE] Na razie na szczęście bez mleka ale jeden gruczoł sutkowy (tak to się chyba nazywa) jest powiększony. Sprawdzam co parę godzin :splat: Majka ciągle popiskuje, próbuje wydrapać norę w posłaniu, zaczepia kota bo chce się do niego tulić a na mojego Kastora wskakuje.:shock: Nie bardzo chce jeść a na spacer wychodzi z wielkim ociąganiem. A pogoda do tego paskudna.:shake: Quote
malawaszka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='danyww']Na razie na szczęście bez mleka ale jeden gruczoł sutkowy (tak to się chyba nazywa) jest powiększony. Sprawdzam co parę godzin :splat: Majka ciągle popiskuje, próbuje wydrapać norę w posłaniu, zaczepia kota bo chce się do niego tulić a na mojego Kastora wskakuje.:shock: Nie bardzo chce jeść a na spacer wychodzi z wielkim ociąganiem. A pogoda do tego paskudna.:shake:[/QUOTE] :crazyeye:o kurde ale jesteś pewna, że to urojona??? laska się do porodu szykuje Quote
danyww Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='malawaszka']:crazyeye:o kurde ale jesteś pewna, że to urojona??? laska się do porodu szykuje[/QUOTE] Nawet i termin by się zgadzał ( z tego co wyczytałam):cool3: Cieczkę skończyła około 6 grudnia. Jeżeli coś się będzie działo niepokojącego to pognam do weta. Quote
DAGA77 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Fifi już w DS w Zielonej Górze . Wczoraj przywiozłyśmy ją z Dorotą - nową opiekunką Fifi :) Podróż zniosła bardzo dobrze , spała u mnie na kolanach całą drogę , z nową siostrzyczką Afrą od razu się dogadała :) W piątek dziewczyny idą z pierwszą poznawczą wizytą do dr. Hanusz , będę im towarzyszyć :) Quote
diana79 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='DAGA77']Fifi już w DS w Zielonej Górze . Wczoraj przywiozłyśmy ją z Dorotą - nową opiekunką Fifi :) Podróż zniosła bardzo dobrze , spała u mnie na kolanach całą drogę , z nową siostrzyczką Afrą od razu się dogadała :) W piątek dziewczyny idą z pierwszą poznawczą wizytą do dr. Hanusz , będę im towarzyszyć :)[/QUOTE] o wspaniale dziękujemy za info :) i będziemy wdzięczni bardzo za dalsze informacje i fotki :) Quote
DAGA77 Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Fifi wczoraj po przyjeździe do nowego domku :) Quote
Recommended Posts