Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chyba ją boli. :-( Biedaczka cały czas leży. Rano sama chciała wyjść na siku, na ogródek. Zrobiła i już do domu wzięłam ją na ręce bo chciała siadać na pupie. Podaję jej wodę to trochę pije bo jeść nie chce. Jutro do kontroli i po zastrzyk.

Posted

[quote name='funia']Moja wetka zawsze podaje na drugi dzień w zastrzyku od bólu( sama robię ) .Po podaniu widac ogromna zmianę w zachowaniu psa.[/QUOTE]

Jutro jadę na kontrolę i po zastrzyk antybiotyku to może i przeciwbólowy dostanie.

Posted

Powinna dostać dzisiaj z samego rana bo boli najbardziej na drugi dzień ....Moze podjedz chociaż po tabletkę .Ona pewnie z tych wrażliwych .
JA po operacji jak mnie puściło znieczulenie to myslałam ,ze zginę z bólu ...co chwilę darłam się aby dali mi znowu ,,w zyłę,,:evil_lol:I mówili ,ze ja juz swoją porcję ćpuna dostałam :p
A psina tylko leżeć moze bo nie powie ,ze go boli .

Posted

[quote name='wilczy zew']Moja to dostała zanim się wybudziła.[/QUOTE]
To jasne ,standard po sterylce .Ale mnie chodzi o drugi dzień ze zaraz z rana powinna dostać kolejną dawkę środka od bólu ;)

Posted

[quote name='wilczy zew']Czytałam,że mała się nie załatwiła a kiedy idziesz do weta?[/QUOTE]

Byłam przed południem. Powiedział, że z pewnością zrobi. Ale jak nic nie będzie to znowu jutro pojadę.
Zaczyna mnie to martwić. Fakt, że mało piła ale już póltorej doby nie sikała.:shake:

Posted

[quote name='wilczy zew']Jeśli mało piła to za bardzo nie ma czym a z drugiej strony pewne woli unikać ruchu jak nie musi.[/QUOTE]

Jak ją wynoszę na ogródek zrobi parę kroków i siada. Nie chce chodzić. Chyba tak jak piszesz unika ruchu bo w domu też tylko leży.

Posted

Nie wiem czy to normalne, wydaje mi się, że nie. Moja sunia miała sterylkę w wieku 10 lat, odebrałam ją o 11-ej, spała do wieczora, ale wieczór zrobiła ogromne siuuu, rano jadła i piła i właściwie normalnie poszła na spacer na drugi dzień po operacji (to było ropomacicze). Dobrze by było, żeby wet sprawdził, co sie dzieje. Trzymam:kciuki::kciuki::kciuki: za zdrowie Majeczki.

Posted

No to super, odblokowała się:Cool!::bigcool:. Szwy ma rozpuszczalne, czy do wyjęcia? Jak do wyjęcia to może ją ciągnie i spina i dlatego przysiada?

Posted

[quote name='sybisia']No to super, odblokowała się:Cool!::bigcool:. Szwy ma rozpuszczalne, czy do wyjęcia? Jak do wyjęcia to może ją ciągnie i spina i dlatego przysiada?[/QUOTE]

Szwy do wyjęcia. Też mi się wydaje, że może ją troszkę ciągnąć.
Ale odetchnęłam z ulgą.:lol:

Posted

[quote name='sybisia']Nie wiem czy to normalne, wydaje mi się, że nie. Moja sunia miała sterylkę w wieku 10 lat, odebrałam ją o 11-ej, spała do wieczora, ale wieczór zrobiła ogromne siuuu, rano jadła i piła i właściwie normalnie poszła na spacer na drugi dzień po operacji (to było ropomacicze). Dobrze by było, żeby wet sprawdził, co sie dzieje. Trzymam:kciuki::kciuki::kciuki: za zdrowie Majeczki.[/QUOTE]

moja nie jadła przez 3dni a siku zrobiła dopiero w nocy w domu a odebrałam ją tak jakoś przed południem,każdy reaguje inaczej,moja psica jest twardzielka

[quote name='danyww']Zrobiła siku, zrobiła siku!!! :Cool!::bigcool::cunao::cunao::bigcool::Cool!:
Chyba się napiję :drinka:[/QUOTE]

:multi: :multi:
w pełni Cię rozumiem :)