danyww Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Moja maleńka już po sterylce (o 17 miała). Teraz śpi. Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Chyba ją boli. :-( Biedaczka cały czas leży. Rano sama chciała wyjść na siku, na ogródek. Zrobiła i już do domu wzięłam ją na ręce bo chciała siadać na pupie. Podaję jej wodę to trochę pije bo jeść nie chce. Jutro do kontroli i po zastrzyk. Quote
wilczy zew Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Po sterylce powinna dostać przeciwbólowy. Może leżeć bo jeszcze po narkozie nie doszła do siebie. Moja przez 3dni nie jadła. Będzie dobrze! Quote
funia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Moja wetka zawsze podaje na drugi dzień w zastrzyku od bólu( sama robię ) .Po podaniu widac ogromna zmianę w zachowaniu psa. Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='funia']Moja wetka zawsze podaje na drugi dzień w zastrzyku od bólu( sama robię ) .Po podaniu widac ogromna zmianę w zachowaniu psa.[/QUOTE] Jutro jadę na kontrolę i po zastrzyk antybiotyku to może i przeciwbólowy dostanie. Quote
funia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Powinna dostać dzisiaj z samego rana bo boli najbardziej na drugi dzień ....Moze podjedz chociaż po tabletkę .Ona pewnie z tych wrażliwych . JA po operacji jak mnie puściło znieczulenie to myslałam ,ze zginę z bólu ...co chwilę darłam się aby dali mi znowu ,,w zyłę,,:evil_lol:I mówili ,ze ja juz swoją porcję ćpuna dostałam :p A psina tylko leżeć moze bo nie powie ,ze go boli . Quote
funia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='wilczy zew']Moja to dostała zanim się wybudziła.[/QUOTE] To jasne ,standard po sterylce .Ale mnie chodzi o drugi dzień ze zaraz z rana powinna dostać kolejną dawkę środka od bólu ;) Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Majeczka już chyba lepiej się czuje bo zjadła kurczaczka z ryżem i troszkę suchego. :lol: Quote
wilczy zew Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Czytałam,że mała się nie załatwiła a kiedy idziesz do weta? Quote
danyww Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='wilczy zew']Czytałam,że mała się nie załatwiła a kiedy idziesz do weta?[/QUOTE] Byłam przed południem. Powiedział, że z pewnością zrobi. Ale jak nic nie będzie to znowu jutro pojadę. Zaczyna mnie to martwić. Fakt, że mało piła ale już póltorej doby nie sikała.:shake: Quote
wilczy zew Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Jeśli mało piła to za bardzo nie ma czym a z drugiej strony pewne woli unikać ruchu jak nie musi. Quote
danyww Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='wilczy zew']Jeśli mało piła to za bardzo nie ma czym a z drugiej strony pewne woli unikać ruchu jak nie musi.[/QUOTE] Jak ją wynoszę na ogródek zrobi parę kroków i siada. Nie chce chodzić. Chyba tak jak piszesz unika ruchu bo w domu też tylko leży. Quote
sybil Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Nie wiem czy to normalne, wydaje mi się, że nie. Moja sunia miała sterylkę w wieku 10 lat, odebrałam ją o 11-ej, spała do wieczora, ale wieczór zrobiła ogromne siuuu, rano jadła i piła i właściwie normalnie poszła na spacer na drugi dzień po operacji (to było ropomacicze). Dobrze by było, żeby wet sprawdził, co sie dzieje. Trzymam:kciuki::kciuki::kciuki: za zdrowie Majeczki. Quote
danyww Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Zrobiła siku, zrobiła siku!!! :Cool!::bigcool::cunao::cunao::bigcool::Cool!: Chyba się napiję :drinka: Quote
sybil Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 No to super, odblokowała się:Cool!::bigcool:. Szwy ma rozpuszczalne, czy do wyjęcia? Jak do wyjęcia to może ją ciągnie i spina i dlatego przysiada? Quote
danyww Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='sybisia']No to super, odblokowała się:Cool!::bigcool:. Szwy ma rozpuszczalne, czy do wyjęcia? Jak do wyjęcia to może ją ciągnie i spina i dlatego przysiada?[/QUOTE] Szwy do wyjęcia. Też mi się wydaje, że może ją troszkę ciągnąć. Ale odetchnęłam z ulgą.:lol: Quote
wilczy zew Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 [quote name='sybisia']Nie wiem czy to normalne, wydaje mi się, że nie. Moja sunia miała sterylkę w wieku 10 lat, odebrałam ją o 11-ej, spała do wieczora, ale wieczór zrobiła ogromne siuuu, rano jadła i piła i właściwie normalnie poszła na spacer na drugi dzień po operacji (to było ropomacicze). Dobrze by było, żeby wet sprawdził, co sie dzieje. Trzymam:kciuki::kciuki::kciuki: za zdrowie Majeczki.[/QUOTE] moja nie jadła przez 3dni a siku zrobiła dopiero w nocy w domu a odebrałam ją tak jakoś przed południem,każdy reaguje inaczej,moja psica jest twardzielka [quote name='danyww']Zrobiła siku, zrobiła siku!!! :Cool!::bigcool::cunao::cunao::bigcool::Cool!: Chyba się napiję :drinka:[/QUOTE] :multi: :multi: w pełni Cię rozumiem :) Quote
wilczy zew Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Pomyślmy jak byśmy się czuły gdyby nam rozcięto brzuch. I wszystko jasne. Quote
diana79 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 uff jak dobrze że wszystko ok :) i jaka to jest radość z siku :) Quote
Recommended Posts