Gusiaczek Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Witaj Myszko :) Niechaj nareszcie ktoś cię wypatrzy Quote
Nutusia Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Trzeba zmienić tekst - wtedy chyba wejdą nowe ogłoszenia. Podeślij mi stary, postaram się "przerobić". Quote
auraa Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 wczoraj zrobiłam na gumtree, weszło. Dziś spróbuję na innych. Jesli mi się nie uda to Ci podeślę. Dziś zsikała mi się dwa razy. Ja już nie wiem co z nią zrobić. Quote
Nutusia Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 A ja sobie myślę, że ona w nowym domu może w ogóle nie stwarzać problemów. Tak się zdarzyło parokrotnie z moim tymczasami. Poszły do domów, gdzie były jedynaczkami, gdzie ludzie mieli więcej czasu, nie było psiej konkurencji do człowieka, do miski i się okazywało, że choć u nas sprawiały takie czy inne problemy - w nowych domach to były całkowicie bezproblemowe psy! Oby tak było i w przypadku Myszonka... Quote
inka33 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Myszko...! Dziewczynko, ogarnij się. :modla: Quote
malagos Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 Nutusia napisał(a):A ja sobie myślę, że ona w nowym domu może w ogóle nie stwarzać problemów. Tak się zdarzyło parokrotnie z moim tymczasami. Poszły do domów, gdzie były jedynaczkami, gdzie ludzie mieli więcej czasu, nie było psiej konkurencji do człowieka, do miski i się okazywało, że choć u nas sprawiały takie czy inne problemy - w nowych domach to były całkowicie bezproblemowe psy! Oby tak było i w przypadku Myszonka... Masz rację, ja też tak myślę. Quote
auraa Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 oby tak było. Umówiłam się z Felą, zrobimy jej sesję zdjęciową (przynajmniej spróbujemy). Żeby nie było że z Myszką są same kłopoty, to napiszę, że to wspaniała kochana sunia. Patrzy tymi swoimi ślepkami tak, że wzbudza we mnie najcieplejsze uczucia. Gdybym miała warunki wcale bym jej nie chciała oddać. Ja jestem jej panią.Cały czas jest przy mnie i kiedy na nią spoglądam, mimo ze śpi leciutko macha ogonem. Ona potrzebuje spokojnego domu i duuużo miłości. Jest bardzo posłuszna. Natychmiast reaguje na zawołanie. Gdybym wyszła z nią na spacer bez smyczy, pewnie szła by przy mojej nodze. Mogła by uciec wyłącznie ze strachu. Nie ma w niej absolutnie żadnej agresji w stosunku do psów i kotów. Wczoraj bawiła się z moim Bambo, który najbardziej boi się psów i z tej racji jest przez nie często przeganiany. Ją naprawdę warto pokochać. Quote
inka33 Posted April 24, 2013 Posted April 24, 2013 auraa napisał(a):oby tak było. Umówiłam się z Felą, zrobimy jej sesję zdjęciową (przynajmniej spróbujemy). Żeby nie było że z Myszką są same kłopoty, to napiszę, że to wspaniała kochana sunia. Patrzy tymi swoimi ślepkami tak, że wzbudza we mnie najcieplejsze uczucia. Gdybym miała warunki wcale bym jej nie chciała oddać. Ja jestem jej panią.Cały czas jest przy mnie i kiedy na nią spoglądam, mimo ze śpi leciutko macha ogonem. Ona potrzebuje spokojnego domu i duuużo miłości. Jest bardzo posłuszna. Natychmiast reaguje na zawołanie. Gdybym wyszła z nią na spacer bez smyczy, pewnie szła by przy mojej nodze. Mogła by uciec wyłącznie ze strachu. Nie ma w niej absolutnie żadnej agresji w stosunku do psów i kotów. Wczoraj bawiła się z moim Bambo, który najbardziej boi się psów i z tej racji jest przez nie często przeganiany. Ją naprawdę warto pokochać. I pokocha ją ktoś jeszcze - oprócz Ciebie (i fanek z wątku)... Zobaczysz! :calus: Quote
malagos Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Dziewczęta kochane, a może i Wy macie chwilkę, by mnie na wsi odwiedzić? Wybiera się Asia - Jo37, ma wolne miejsca w samochodzie :),w któryś majowy dzień, 1 czy 3-4 maja? No, nie dajcie się prosić.......... Quote
auraa Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Dziękujemy za zaproszenie. Tylko co zrobić z psią zgrają?.. Quote
malagos Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Zostawić rodzinie :) Odpoczniesz przy mojej psiej zgrai :) Quote
Nutusia Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Czasem warto zmienić zgraję - człowiek się dystansuje do pewnych spraw ;) :) Quote
auraa Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Mycha to inteligentna dziewczynka. Kiedy chce lub zaczyna dziamgolić natychmiast ją wołam.Kiedy przybiega dostaje smaczek. Dziś rano dokładnie obszczekała przechodzącą kobietę z dzieckiem i jak torpeda przybiegła do domu z miną "Poproszę o coś dobrego";) Co ja mam z nią zrobić? Nie umie się bawić zabawkami, natomiast interesuje ją własny ogon. Quote
obraczus87 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 Moja dzika Mysza tez nie umiała się niczym bawić. Po 6 miesiącach moja mama dla zabawy wzięła ścierkę i zaczęła nią machać przed Myszą.. i tak się zaczęło ;) ścierka została zagryziona :evil_lol: i od tamtej pory Mysza uwielbia bawić się sznurkiem :) piłki się są w jej guście, ale sznurki kocha. I wszystkie kości do gryzienia Quote
inka33 Posted April 26, 2013 Posted April 26, 2013 [quote name='auraa']Mycha to inteligentna dziewczynka. Kiedy chce lub zaczyna dziamgolić natychmiast ją wołam.Kiedy przybiega dostaje smaczek. Dziś rano dokładnie obszczekała przechodzącą kobietę z dzieckiem i jak torpeda przybiegła do domu z miną "Poproszę o coś dobrego";) Co ja mam z nią zrobić? Nie umie się bawić zabawkami, natomiast interesuje ją własny ogon. Nie chcę Cię martwić, ale mam wrażenie, że tymi smakami uczysz ją, że to dobrze, że szczeka... :( Chyba pomogłaś jej wyrobic sobie pozytywne skojarzenie: szczekanie -> zawołanie -> przyjście -> smak. Rozumiem, że Tobie chodziło o: szczekanie -> zawołanie -> przyjście=brak szczekania -> smak. Niwykluczone, że dla niej może to raczej oznaczać: za szczekanie -> dostaję smaka... Troszkę, jak tutaj napisałam o ciągnięciu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/242450-Pies-strasznie-ci%C4%85gnie-Niemoc-w-nauce-nieci%C4%85gni%C4%99cia-Mo%C5%BCe- obro%C5%BCa-uzdowa?p=20753394#post20753394 Ale ja tylko częściowo to kumam, dzięki radom behawiorysty... :oops: Trzeba by się poradzić kogoś mądrzejszego... Quote
auraa Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Ja tez niestety odniosłam takie wrażenie:shake: Quote
beataczl Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 zapytam sie kolezanki na fejsie ,ktora szkoli psiaki moze da jakas rade na ta przypadlosc... Quote
Fela Posted April 28, 2013 Author Posted April 28, 2013 Taka jestem - w całej okazałości swej ;-) Quote
Recommended Posts