Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wybaczcie jeśli piszę w nieodpowiednim dziale.
Sprawa wygląda tak.
Codziennie jadąc samochodem do pracy mijam posesję, na której widzę psa. Tam był kiedyś sklep, który był zlikwidowany i ogólnie ten teren wygląda na opuszczony, co nie znaczy że jest zapuszczony, bo to jest tylko taki niewielki plac wyłożony kostką brukową i stoi ten ex-sklepik.
Psa widzę ZAWSZE - nie było jeszcze tak, bym go gdzieś nie dostrzegła. Podejrzewam że on ma tam pilnować tego terenu. Nie jest jakiś wychudzony, więc ktoś mu dowozi jedzenie.
Problem jest taki, że nie widzę, by była tam buda czy jakiekolwiek schronienie dla psa. Dziś naprawdę leje, jest silny wiatr, a pies leży tam zwinięty pod gołym niebem - przejeżdżałam tamtędy 15 minut temu.
Nie mam pomysłu czy i kogo powiadomić i co zrobić w tej sytuacji.

Posted

[quote name='ovathena']Tzn. do jakiej? Jak ich znaleźć? Nie mam doświadczenia pod tym kątem.[/QUOTE]

Jesteś z Brodnicy w kuj-pom.? Jeśli tak, napisz PW do Ania+Milva i Ulver, ona może pomóc kogoś znaleźć.

Posted

Możesz zadzwonić na policję, powiedzieć co i jak. Nie daj się tylko zwieść temu niemiłemu panu/pani z, którą będziesz rozmawiać. Powiedź, że masz obowiązek zgłosić taki i taki fakt odpowiednim organom min. policji. Tak samo jak masz obowiązek zadzwonić na policję gdy ktoś znęca się nad zwierzęciem. A policjant ma obowiązek przyjąć zgłoszenie i wysłać załogę na miejsce , które im wskażesz.

Jeżeli coś będzie kręcił i nie chętnie odniesie się do Twojej prośby zażądaj numeru służbowego / legitymacji służbowej i pełnej nazwy jednostki w jakiej pełni służbę (to mu da do myślenia, że nie gada z "byle jakim Kowalskim / Kowalską")