samcia 2011 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Witajcie, natrafiłam na ten wątek bo już nie wiem co mysleć ;( Sami od piatku była dziwna nie chciała chodzić ani sie bawić, w niedziele przestała pić wode co skoniło nie do poniedziałkowej wizyty u veta. Nasz zaprzyjazniony weterynarz stwierdził zapalenie nerek, ponieważ Sami dość intensywnie zareagowała na dotkniecie po pleckach. Dostała dwa zastrzyki, we wtorek znow dwa zastrzyki od srody daje jej 1/3 tabletki synergalu co 12 h. Sami jest 19 miesieczną suk,a rasy shih tzu. Co mnie strasznie martwi to to, ze Sami tylko spi :-( nie bawi sie nie ejst wesoła. Natomiast ma bardzo duzy apetyt i pije duzo wody, sika i rpbi kupkę. Czy to jej zachowanie jest wynikiem bardzo mocnego antybiotyku?? poradzcie cos, wynii z moczu bede robila jutro Quote
samcia 2011 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='Chefrenek']Czy zostały wykonane jakieś badania?[/QUOTE] nie:/ dopiero jutro jedziemy na mocz. tylko tyle ze Sami intensywnie zareagowała na bolesnosc plecków Quote
Chefrenek Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 [quote name='samcia 2011']nie:/ dopiero jutro jedziemy na mocz. tylko tyle ze Sami intensywnie zareagowała na bolesnosc plecków[/QUOTE] Zbadajcie także krew. A plecy mogą boleć od kręgosłupa. Quote
samcia 2011 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='Chefrenek']Zbadajcie także krew. A plecy mogą boleć od kręgosłupa.[/QUOTE] a brak pragnienia? skad mogl sie wziac? czyli jesli brałaby teraz złe leki moze jej to jakis sposob zaszkodzic? Quote
samcia 2011 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 dodam jeszcze ze w poniedziałek czyli w dzien wizyty u veta znalazłam u niej kleszcza Quote
Sybel Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 A kleszcz był świeży, czy opity? Możliwe, że nie chce pić, bo się źle czuje. Dobrze by było zrobić badania krwi i moczu, a jeśli nie wykażą żadnych problemów w moczu, to można RTG zrobić kręgosłupa. Quote
samcia 2011 Posted October 4, 2012 Author Posted October 4, 2012 [quote name='Sybel']A kleszcz był świeży, czy opity? Możliwe, że nie chce pić, bo się źle czuje. Dobrze by było zrobić badania krwi i moczu, a jeśli nie wykażą żadnych problemów w moczu, to można RTG zrobić kręgosłupa.[/QUOTE] byłam u weta zostały zrobiony badania mocz i krew czekam na wyniki z moczu pdwyzszona kreatynina?? czekam na wyniki prób wątrobowych... test na borelioze wyszedl negatywny czyli ok Quote
gryf80 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 na boreliozę psy chorują rzadko-przeważnie na babesziozę(stara nazwa piroplazmoza)-pasożyt niszczy krwinki czerwone,przeważnie psy są apatyczne i mają wysoką temp.(ok40 stopni)-ale nie jest to regułą.napisz co tam w krwi wyszło Quote
Recommended Posts