Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie, natrafiłam na ten wątek bo już nie wiem co mysleć ;( Sami od piatku była dziwna nie chciała chodzić ani sie bawić, w niedziele przestała pić wode co skoniło nie do poniedziałkowej wizyty u veta. Nasz zaprzyjazniony weterynarz stwierdził zapalenie nerek, ponieważ Sami dość intensywnie zareagowała na dotkniecie po pleckach. Dostała dwa zastrzyki, we wtorek znow dwa zastrzyki od srody daje jej 1/3 tabletki synergalu co 12 h. Sami jest 19 miesieczną suk,a rasy shih tzu. Co mnie strasznie martwi to to, ze Sami tylko spi :-( nie bawi sie nie ejst wesoła. Natomiast ma bardzo duzy apetyt i pije duzo wody, sika i rpbi kupkę. Czy to jej zachowanie jest wynikiem bardzo mocnego antybiotyku?? poradzcie cos, wynii z moczu bede robila jutro

Posted

[quote name='samcia 2011']nie:/ dopiero jutro jedziemy na mocz. tylko tyle ze Sami intensywnie zareagowała na bolesnosc plecków[/QUOTE]

Zbadajcie także krew. A plecy mogą boleć od kręgosłupa.

Posted

[quote name='Chefrenek']Zbadajcie także krew. A plecy mogą boleć od kręgosłupa.[/QUOTE] a brak pragnienia? skad mogl sie wziac? czyli jesli brałaby teraz złe leki moze jej to jakis sposob zaszkodzic?

Posted

A kleszcz był świeży, czy opity?
Możliwe, że nie chce pić, bo się źle czuje. Dobrze by było zrobić badania krwi i moczu, a jeśli nie wykażą żadnych problemów w moczu, to można RTG zrobić kręgosłupa.

Posted

[quote name='Sybel']A kleszcz był świeży, czy opity?
Możliwe, że nie chce pić, bo się źle czuje. Dobrze by było zrobić badania krwi i moczu, a jeśli nie wykażą żadnych problemów w moczu, to można RTG zrobić kręgosłupa.[/QUOTE]

byłam u weta zostały zrobiony badania mocz i krew czekam na wyniki z moczu pdwyzszona kreatynina?? czekam na wyniki prób wątrobowych... test na borelioze wyszedl negatywny czyli ok

Posted

na boreliozę psy chorują rzadko-przeważnie na babesziozę(stara nazwa piroplazmoza)-pasożyt niszczy krwinki czerwone,przeważnie psy są apatyczne i mają wysoką temp.(ok40 stopni)-ale nie jest to regułą.napisz co tam w krwi wyszło