BosiaB_86 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Neris domyślam sie, że masz na myśli tą Basie i min. tą jej wiadomość?! :oops: basia0607 napisał(a):Jezeli pani odda Zuze ,pomyślcie o mnie ! Oki, to ja trzymam :kciuki: dalej Quote
Tiger Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Zulejko.........:placz: Szkoda.......:-( Biedulka...... tyle stresów w tak krótkim czasie......... Ona potrzebuje kogoś kto da jej szansę na zaklimatyzowanie ......bo to może jednak chwilkę potrwać ........ Quote
basia0607 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Dziewczyny.Z Jewka mam kontakt tel.ona na kilka dni nie ma netu.Napisze do niej zaraz smsa. Wiem,ze zuzia bardzo jej sie podobala. Quote
Roxana Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Wiem, ze Jewcia bardzo chce jamnisia. Pytała się nas szczecinianek o jamnisię- szczeniorkę z naszego schronu ale mała juz zaklepana i nic z tego. Jewcia pochodzi z Ostródy. Pisała, ze ma dom i ogród i cudny domek :) Ale chwilowo nie ma dostępu do neta tylko w pracy ma a dziś piątek i nie wiem czy jutro pracuje... Może napisać do matusz5 oni mają ze sobą kontakt chyba poza internetowy. Oby sie udało! Quote
basia0607 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Juz napisalam ! tak ona ,ma na razie internet tylko w pracy Wczoraj klikałysmy ,dzięki uprzejmosci jej sąsiadów.. Ma domek z ogrodkiem i bardzo chce jamnika. Jest to dosyć blisko mnie i bedę mogla Zuzię odwiedzic. Quote
basia0607 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Mam odpowiedż od jewk,napisala,że ' z tych jamnikow ,które byly na dogo ,interesuje ją tylko szorstkowlosy i ten ze Szczecina ' ,nic nie mam do dodania. Przepraszam ! Quote
BosiaB_86 Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Czyli znowu nic z tego? :placz: Szkoda :-( Dobranoc Zuziu :kiss_2: Quote
Katcherine Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 :evil_lol: przeczytalam o Zuzi...No typowy jamnik :diabloti: .Nasz aligator przez 11 lat nam robil niespodzianki... Poniewaz Panna Zuzia jak widze to Typ histeryczny...nie inaczej jak tylko konsekwencja. Tanitka- pogadaj z Dr. Niech ci da dla niej jakies ziolowe uspokajajace.Bo sie jak widze dziewczynka ze skrajnosci w skrajnosc ustawia. Druga sprawa to dobrze by bylo jej zrobic poslanko np. w transporterku przykytym z gory kocykiem- taka ''Norke''. Niech ma swoj azyl. Musi sobie przemyslec. Narazie bedzie pokazywac rozne sztuki jak widze w stylu: boje sie bo dostalam zasluzona reprymende itp. Ja bym wziela smaczki i bedac w jednym pokoju z jednym psem dodatkowym razem je poglaskala...np.Luske i Zuze i dala po smaczku- a jak Zuza by cos powarkiwala to powiedziala Fe i na miejsce...Musi dziewczyna znac mores. Bo inaczej wejdzie na glowe. A poza tym...ja tez jestem nieuleczalnym jamnikomanem. Wiec trzymam kciuki za Zuziny domek. Quote
tanitka Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 za poradą Marki dałam Zuzu lekki środek uspakajający ok 19.00. Trochę ją to wyciszyło. Z akceptacją moich suk jest już OK. One do niej nie podchodzą, a ona zmniejsza odległośc z nimi i testuje, czy jej nie zjedzą. Po kątach już nie chodzi, ogonek jest podniesiony. Na spacerku wszystko było OK. Aklimatyzuje się. Ona jest na maxa zdezorientowna. Potzreba domu bez znaczenej ilości zwierząt i serca. Ona szybko odwzajemnia uczucia:lol: Quote
Katcherine Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 :loveu: uffff no prosze...histeria...:cool3: ale nie ma jak prywatny jamnik w nogach lozka, grzejacy stope...uhhhhhh Quote
tanitka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 noc minęła spokojnie.... pod kołderką:razz: i od wstanie wulkan energii biega, węszy. Byłyśmy na spacerku w lesie no i powiem wam, ze ona zachowuje się jak wyżeł:evil_lol: tzn. prawdziwy myśliwski pies. Węszenie, tropienie, zaglądanie do dziurek w ziemi to jest jej przeznaczenie. To nie jest pies na 3 minutowe spacerki. Ona potrzebuje zaspokoić swoje zmysły. Myślę że mieszkanie w domu z ogródkiem byłoby bardziej porządane. Z moimi psami jest już pogodzona. Oto kilka fotek z rannego obchodu ogródka: Quote
Neris Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 I podobno na widok małego ptaszka lub czegos co za ptaszka uważa wstępuje w nią duch mysliwski... U mnie biegała po ogrodzie radośnie węsząc. NIe chodziłyśmy na łąkę, jest taka ilość kleszczy że newet ja opadnięta, boję się moje psy tam zabierać... Quote
Katcherine Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Boze....tramwaj jamniczkowy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :diabloti: U W I E L B I A M - No widzisz Tanisia- przeznaczeniem Twoim jest miec psy mysliwskie:cool3: Quote
tanitka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 tak, ptaszek, kotek to niezwykle interesujące stworzenia. Z resztą ona ma bardzo czuły słuch u węch. Najchętniej oczywiście w lesie latałaby w sforze luzem, ale z takim instynktem to byłby kłopot murowany. Teraz siedzi mi na kolanach, daje buziaczki, jest milutka. :loveu: Quote
Neris Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 Daj jej buziaka od Nerisowej też, bardzo ładnie proszę... Quote
Irkowa Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Tanitka - dzieki dzieki dzieki wielkie za pomoc!!!!!!!!!!!!:modla: :calus: Quote
tanitka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 dziś już była pierwsza próba pozostania w domu. Na godzinę wyszliśmy po zakupy. PO zamknięciu drzwi Zuzia na nie skakała i piszczała, nie wyła, nie ujadała, cicho piszczała. Po powrocie zniszczeń zero, wszystko na swoim miejscu i wielka radość piesków że państwo w domu!:lol: aha, na muchę też uwielbia polować:evil_lol: Quote
Magda_sz Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Śliczny piesek... no i jamnik :cool3: Zawsze miałam świra na punkcie jamniorów. Kurcze- od razu bym ją wzieła do siebie :loveu: aha, na muchę też uwielbia polować:evil_lol: Przypomina mi to mojego jamniora. Potrafił godzinami uganiać się po domu za muchą. Quote
Marka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 tanitka napisał(a):dziś już była pierwsza próba pozostania w domu. Na godzinę wyszliśmy po zakupy. PO zamknięciu drzwi Zuzia na nie skakała i piszczała, nie wyła, nie ujadała, cicho piszczała. Po powrocie zniszczeń zero, wszystko na swoim miejscu i wielka radość piesków że państwo w domu!:lol: no proszę - potrzeba tylko odrobinę poczucia bezpieczeństwa i jakieś drugie stworzonko w domu - i nie ma problema :p Mała zasługuje na troskliwego i wyrozumiałego (no i koniecznie bardzo kochającego) właściciela po tym, którego miała :cool3: Quote
Roxana Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Ta, mój Hektor to też prawdziwy łowca much, komarów, ciem i os :-o I każda dziurka w ziemi tez jego jest :cool3: Zuzia jest najprawdziwszym jamniorem z jamniorów :) Quote
tanitka Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 wróciliśmy od znajmowych z działki w lesie. Oczywiście wszystkie psy myśliwskie były z nami. Nie uwierzycie co wyprawiała Zuzia spuszczona ze smyczy. Ona nareszcie była szczęśliwa!!!:loveu: Przez cały czas biegała jak opętana we wszystkich kierunkach jak torpeda. Jest niesamowicie szybka i zwinna. Ale na każde zawołanie i gwizdnięcie natychmiast była przy człowieku. Jednak jest nauczona posłuszeństwa!! No i patyczki i piłeczi aportowane- to jest jej życie.:lol: Moze to robić bez końca, one sa dla niej niesamowicie silnym bodźcem, potrafi wyskoczył na pół metra w górę jak patyczek za długo jest trzymany w ręku:crazyeye: . Musi mieć aktywnego właściiela i nie wiem czy nie najlepiej kogoś kto poluje, albo mieszka w takich terenach. Ona jest na prawdę stworzona do pracy polowej!!!:lol: Quote
Roxana Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Mówiłam, że to nawet nie 100% ale 1000% jamnik jest :loveu: Jak Tanitka opisujesz Zuzkę to tak jakbym o Hektorciu czytała. Z tym patyczkiem zadługo trzymanym w ręcę. Hektor potrafi tak podskoczyć, że wyrwie z ręki tego patyka :) On potrafi tak podskoczyć, ze sobie drzwi z klamki otworzy :roll: Domciu dla Zuzinki- przybywaj :multi: Quote
Neris Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 U mnie Zuza dwa razy otworzyła drzwi z klamki! Doskakuje do niej bez problemu. Quote
Celina12 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Moja Dumcia tez zwinna jest bardzo i patyczki-to jest jej żywioł....:loveu: Quote
Recommended Posts