Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stokrotek,pies potrącony przez samochód i zawleczony przez oprawcę do lasu,by tam samotnie zginąć!Tyle już przeszedł ale żyje i prosi o pomoc finansową na operację,nie ma tez domu do którego mógłby wrócić po zabiegu!Prosimy o pomoc w szukaniu domku i pieniążki na operację.Koszty operacji wynoszą około 2000 zł.

Posted

Hanik a czy zastanawiałyście się nad tym,że pies może nie był potrącony przez samochód tylko pobity przez właściciela i wywieziony do lasu by nie było świadków okrucieństwa?Tak sobie dywaguję bo zastanawia mnie bezsensowność zanoszenia potrąconego psa w głąb lasu,przeciez jeżeli ktoś go potrącił jadąc samochodem ,spokojnie mógł odjechać nie udzielając psu pomocy,i tak by nikt nie wiedział,kto jest sprawcą.

Posted

Bardzo obawiam sie z tym czekaniem na szyny bo jezeli on ma obrazenia wewnetrzne i nie moze zrobic siku ani tez nie moze byc cewnikowany to on nie dozyje do tego czasu. pisalyscie wczoraj ze dzis o 11 godz. ma byc wet. z niecierpliwoscia czekamy na wiadomosci do tej godz. prosze informujcie nas na biezaco. Jak bedzie wet zapytajcie czy jest mozliwosc przeprowadzenia operacji juz teraz aby ratowac jego zycie a pozniej jak beda szyny to dopiero druga operacja. Ale ja nie jestem wetem i tylko tak sobie kombinuje.

Posted

Wiem,każda z nas myśli podobnie,w tej chwili najbardziej zorientowane oprócz Magdy(dziewczyny,która znalazła Stokrotka)są Hanik i Irma,ale żadnej z nich na razie nie ma na forum.Czekamy z niecierpliwością na info,ale proszę też,podnośmy cały czas wątek,niech wszyscy wiedzą o tragedii,jaka spotkała tego biednego psa!

Posted

dziewczyny
zanim napiszecie coś o lekach przeciwbólowych, o szybkiej operacji itp to
najpierw przeczytajcie posty wcześniejsze i zdobądźcie trochę wiedzy o urazach miednicy

- pies jest pod STAŁĄ opieką weta
- pies JEST CEWNIKOWANY (on nie może mieć na stałe założonego cewnika)
- pies OTRZYMUJE niezbędne LEKI
- przy urazach miednicy NIE WOLNO natychmiast operować, co najmniej trzy dni nalezy odczekać (to informacja niezależnie od trzech wetów)
- szyny są zamówione i będą w poniedziałek najpóźniej we wtorek rano - pies będzie NATYCHMIAST operowany
- poza ewentualnymi urazami wewnętrznymi, których wcale NIE MUSI być problem jest z uciskiem strzaskanych kości na organy wewnętrzne
- pies jest smutny i obolały ale nachalnie prosi o głaskanie i ledwie, ledwie ale sam się porusza, tzn przewraca z boku na bok, podpełza do miski z wodą

prosze o pomoc dla psa ale bez histerii, paniki i niepotrzebnych wpisów w stylu 'czy on otrzymuje leki przeciwbólowe?' -
a jak myślicie, czy osoba, która go znalazła, przykryła (w taką pogodę) własnym płaszczem i biegała prosząc o pomoc dla niego, przeniosłago na tym płaszczu do samochodu, zawiozła do domu, wezwała psie pogotowie, a nadstępnie odebrała go ze schroniska uznając, ze tam nie będzie miał odpowiedniej opieki, no więc czy taka osoba da psu leki przeciwbólowe i zadba o leczenie?
proszę o trochę zaufania tej osoby

jadę na spotkanie z wetem, który m.in. bedzie cewnikował psa (który przyjeżdza na wizytę domową oczywiście) i po powrocie napisze najnowsze wieści

Posted

I ja Irminko dziekuje ci za obszerene wyjasnienie nie bedziemy cie juz niepokoic tylko cierpliwie dalej czekac i choc jestem tutaj prawie od pierwszgo watku to wiesci odnosnie leczenia zrozumialam troche chaotycznie. Prosze nie denerwuj sie ale wiesz ze pisanie to nie to co rozmowa. Wielkie uklony w strone Magdy, a wam za pomoc ktora udzielacie Magdzie i naszej obolalej psinie.

Posted

Ja jestem cały czas dobrej mysli,chciałabym tylko,żeby więcej osób tu zajrzało i zadeklarowało się z pomocą finansową dla Stokrotka.Jemu trzeba pomóc i uzbierać na operację,a nie będzie to niewielka kwota

Posted

Dziewczyny,tego nie wiadomo,spójrzcie do poprzednich postów,wiemy jedynie,że trzeba juz zacząć zbierać pieniążki.Skarpeta juz założona,wpłaciłam 50 zł,prosimy o deklarację,kto może i ile wpłacić!