nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Stokrotek potrzebuje pomocy finansowej i...koniecznie domu! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Trójmiasto i okolice obudźcie się! Stokrotek pilnie potrzebuje waszej pomocy! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Cioteczki,Stokrotek bardzo chce żyć,potrzebne są pieniązki na operację! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Stokrotek,pies potrącony przez samochód i zawleczony przez oprawcę do lasu,by tam samotnie zginąć!Tyle już przeszedł ale żyje i prosi o pomoc finansową na operację,nie ma tez domu do którego mógłby wrócić po zabiegu!Prosimy o pomoc w szukaniu domku i pieniążki na operację.Koszty operacji wynoszą około 2000 zł. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Hanik a czy zastanawiałyście się nad tym,że pies może nie był potrącony przez samochód tylko pobity przez właściciela i wywieziony do lasu by nie było świadków okrucieństwa?Tak sobie dywaguję bo zastanawia mnie bezsensowność zanoszenia potrąconego psa w głąb lasu,przeciez jeżeli ktoś go potrącił jadąc samochodem ,spokojnie mógł odjechać nie udzielając psu pomocy,i tak by nikt nie wiedział,kto jest sprawcą. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Trójmiasto i okolice obudźcie się,czekamy na waszą pomoc! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Proszę o pomoc w podnoszeniu wątku,to pilne,umierający pies potrzebuje pomocy! Quote
Ada-jeje Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Bardzo obawiam sie z tym czekaniem na szyny bo jezeli on ma obrazenia wewnetrzne i nie moze zrobic siku ani tez nie moze byc cewnikowany to on nie dozyje do tego czasu. pisalyscie wczoraj ze dzis o 11 godz. ma byc wet. z niecierpliwoscia czekamy na wiadomosci do tej godz. prosze informujcie nas na biezaco. Jak bedzie wet zapytajcie czy jest mozliwosc przeprowadzenia operacji juz teraz aby ratowac jego zycie a pozniej jak beda szyny to dopiero druga operacja. Ale ja nie jestem wetem i tylko tak sobie kombinuje. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Wiem,każda z nas myśli podobnie,w tej chwili najbardziej zorientowane oprócz Magdy(dziewczyny,która znalazła Stokrotka)są Hanik i Irma,ale żadnej z nich na razie nie ma na forum.Czekamy z niecierpliwością na info,ale proszę też,podnośmy cały czas wątek,niech wszyscy wiedzą o tragedii,jaka spotkała tego biednego psa! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Potrącony przes samochód i wyrzucony do lasu pies potrzebuje pieniędzy na operację! Szukamy też dla niego domu! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Jezuuu,wiem,że jestem namolna ale proszę,pomóżcie mi podnosić wątek! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Muszę wyjść z moimi psami bo przebierają nogami,kto mnie zastąpi na 30 minut w podnoszeniu wątku? Quote
irma Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 dziewczyny zanim napiszecie coś o lekach przeciwbólowych, o szybkiej operacji itp to najpierw przeczytajcie posty wcześniejsze i zdobądźcie trochę wiedzy o urazach miednicy - pies jest pod STAŁĄ opieką weta - pies JEST CEWNIKOWANY (on nie może mieć na stałe założonego cewnika) - pies OTRZYMUJE niezbędne LEKI - przy urazach miednicy NIE WOLNO natychmiast operować, co najmniej trzy dni nalezy odczekać (to informacja niezależnie od trzech wetów) - szyny są zamówione i będą w poniedziałek najpóźniej we wtorek rano - pies będzie NATYCHMIAST operowany - poza ewentualnymi urazami wewnętrznymi, których wcale NIE MUSI być problem jest z uciskiem strzaskanych kości na organy wewnętrzne - pies jest smutny i obolały ale nachalnie prosi o głaskanie i ledwie, ledwie ale sam się porusza, tzn przewraca z boku na bok, podpełza do miski z wodą prosze o pomoc dla psa ale bez histerii, paniki i niepotrzebnych wpisów w stylu 'czy on otrzymuje leki przeciwbólowe?' - a jak myślicie, czy osoba, która go znalazła, przykryła (w taką pogodę) własnym płaszczem i biegała prosząc o pomoc dla niego, przeniosłago na tym płaszczu do samochodu, zawiozła do domu, wezwała psie pogotowie, a nadstępnie odebrała go ze schroniska uznając, ze tam nie będzie miał odpowiedniej opieki, no więc czy taka osoba da psu leki przeciwbólowe i zadba o leczenie? proszę o trochę zaufania tej osoby jadę na spotkanie z wetem, który m.in. bedzie cewnikował psa (który przyjeżdza na wizytę domową oczywiście) i po powrocie napisze najnowsze wieści Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Irma,dzięki za informację,nie robię niepotrzebnych wpisów,staram się tylko ,by wątek psa był na pierwszej i by jak najwięcej osób go przeczytało.Wszystkie posty przeczytałam dokładnie od pierwszego. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 I dzięki za wiadomości na temat urazów miednicy,tego nie wiedziałam Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Prosimy o pomoc dla psa potrąconego przez samochód! Skarpeta na AFN założona-czekamy na pieniążki na operację! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pies potrącony przez samochód,ze złamaną miednicą czeka na operację! Pilnie potrzebne pieniądze na operację a później dom,do którego mógłby wrócić! Quote
Ada-jeje Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 I ja Irminko dziekuje ci za obszerene wyjasnienie nie bedziemy cie juz niepokoic tylko cierpliwie dalej czekac i choc jestem tutaj prawie od pierwszgo watku to wiesci odnosnie leczenia zrozumialam troche chaotycznie. Prosze nie denerwuj sie ale wiesz ze pisanie to nie to co rozmowa. Wielkie uklony w strone Magdy, a wam za pomoc ktora udzielacie Magdzie i naszej obolalej psinie. Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Piszę i piszę a tu nikt nie zagląda.Kto pomoże rannemu w wypadku psu? Potrzebne pieniążki na operację! Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 musimy być dobrej myśli bo wygląda na to, że stokrotek jest w dobrych rękach! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ja jestem cały czas dobrej mysli,chciałabym tylko,żeby więcej osób tu zajrzało i zadeklarowało się z pomocą finansową dla Stokrotka.Jemu trzeba pomóc i uzbierać na operację,a nie będzie to niewielka kwota Quote
gibon301 Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 na początek padło 2000, ale na pewno będzie więcej, jeśli w grę wchodzi późniejsza rehabilitacja itp Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dziewczyny,tego nie wiadomo,spójrzcie do poprzednich postów,wiemy jedynie,że trzeba juz zacząć zbierać pieniążki.Skarpeta juz założona,wpłaciłam 50 zł,prosimy o deklarację,kto może i ile wpłacić! Quote
nata od jadzi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pomóżmy Stokrotkowi! Czeka go operacja!Potrzebne pieniądze! Quote
Recommended Posts